Kedi Maması Önerimizsiniz Bütçeye Uygun

iremikra
iremikra

7295 Puan

Normalde jungleın kullanıyordum bi sorun yaşamadım şimdiye kadar ama kedimin kaşının üstğnde sökülmeler oldu öantar sandım ama doktor mamadan olabilir dedi ve baya kötü bir mama olduğunu aöyledi Felicia kullanabilirsin dedi ama oda şuanda yediği zaman aşırı derecede su içiyor sanki günlerce susuz kalmış gibi veteriner tavsiyesi ne önerirsiniz

46 CEVAP

kaanpolat
kaanpolat

15498

Şuan en iyi içeriğe sahip ve bence fiyatına göre en iyi mama Mystic

kaanpolat
kaanpolat

15498

Bence su içmesi kötü bir şey değil bırakın su içsin keşke benimki de içse su en azından ileri zamanlarda İdrar yolu enfeksiyonu yada böbrek rahatsızlıkları oluşmaz felicia da su içiyor sa felicia da kullana bilirsiniz su içmesi güzel bir şey

esrctn
esrctn

933

Feliciada su içiyorsa iyi bir şey diyenler olmuş ama hiç iyi bir şey değil bu demek ki susatıyor tuz oranı fazla. Kendinizi düşünün çok tuzlu bir şey yiyince su içersiniz

Pro Plan'da kötü bir mama. Üstelik üreticisi Purina hayvan deneyleri yapıyor.

Onu tam olarak açıklayamam, bilmiyorum ancak şu şekilde düşünüyorum. Türkiye de yerli üretim yapıp içerisinde tavuk eti vb. yazan yok zaten ithal mamalarda bu şekilde belirtiyorlar. BonaCibo ile ilgili şu şekilde bilgi aldım: Felicia ham maddeleri yurt dışından alıyor, kombinasyonda benzerlik olabilir ama BonaCibo yerli ham madde kıllanıyor. Benim düşüncem o zaman fiyatlara yine vergi vs. ekleniyor gümrükten geçiyor sonuçta, fiyatı N&D gibi pahalı olması gerekirdi. Açıkçası çok çelişkili bir durum bu.

Ve şimdi bakınca Felicia(Pelagos Akvaryum Ltd. Şti.) Tarım Bakanlığı Onaylı Mama Üreticileri Listesi'nde yer almamakta. İsteyenler bakabilirler.
https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Belgeler/DB_Yem/yem_isletmeleri/Onay_Kedi-Kopek_Mamasi_Ureten_Isletmeler.pdf

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

mystic

Felicia'ya devam edebilirsiniz. Golosi kesinlikle daha iyi değil. Neden anlamıyorsunuz? İthalat ile geldiği için vergi vs ekleniyor o şekilde artıyor fiyatı yoksa reflex vb.den daha kötü bir mama Golosi. Felicia'da yerli üretim olduğu için fiyatı uygun ve içinde gerçek et kullanıldığını öğrendim haberiniz olsun. Ekstra tuz eklemesi vb de yokmuş Felicia'da.

Golosi, Zoodiaco üreticisinin Still, Prolife gibi diğer markalarından en düşüklerinden biri. Örneğin prolife markasının yavru kedi mamasını ele alalım. İçerisinde "Pollo 46,7% (di cui Pollo fresco disossato* 35%, Pollo disidratato 11,7%)" bu olduğu yazıyor. Yani "Tavuk %46,7 (taze kemiksiz tavuk %35, kurutulmuş tavuk %11,7)"; şimdi ise Golosiye bakalım "Carni e derivati (Pollo 36%)" yazıyor. Yani "Et ve türevleri (Tavuk %36)" şimdi gördüğünüz üzere Golosi KÖTÜ bir mama. Israrla önermeyin artık lütfen. Et ve türevleri derken ne olduğu belli değil. Ve tavuğun da neresinin kullanıldığı vesaire belli değil.

Prolife markası, Zoodiaco markasıdır. O yüzden onu ele aldım.

Ozge00
Ozge00

131723

Felicianin Kendi sitesinde bile tavuk proteini yazıyor. Nerden öğrendiniz gerçek er içerdiğini

iremikra
iremikra

7295

Pro Plan kullansam bütçemi aşıyor ama onun sağlıpı için bir şeyleri göze almam lazım nd acana gibi markalara göre biraz daha uygun gibi

iremikra
iremikra

7295

Tamamdır çok sağolun

Şimdi baktım da BonaCibo ile yüzdelerine kadar aynı içeriğe sahip Felicia siz alacaksanız yine de almayın, ben bu konuda hakkında bilgi alıp tekrardan yazarım.

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

"etiket kanunu gereği o şekilde yazmak zorunda olduklarını söylediler bana Felicia'dan ulaşan kişi" demişsiniz ama bu çok saçma geldi bana. Gerçek et oranını yazan markalar hangi etiket kanunundan geçiyor o zaman?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1929 Görüntüleme
  • 46 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR