Kısırlaştırma?

manierisme
manierisme

275 Puan

Erkek köpekleri kısırlaştırmak gerekli midir? Denildiği gibi agresyonu bitirip yaşam ömrünü mü uzatıyor yoksa bunlar uydurma mı?

6 CEVAP

manierisme
manierisme

275

agresyon bölümü beni en tedirgin eden bölüm özellikle kendi gibi erkek golden retrieverlarla zorlanıyoruz

Aynen 1 yasin da evlat edindigim pomerian spiltz kopegimi can dostumun hemen chekup ini yaptirip butun asilarini yaptirip kisirlastirttim..
Kacip caninin yanmasi bir yana cinstir uresin filan hic dusunmedim.sokaklar barinaklar terk edilen cins kopeklerle dolu zaten.
Bana da geldiginde 1.5 yasinda ki cocuga 3 aylikken alinip kafeste tutulan verecek yer aranilan bir can di.
Simdi karantina gunlerimin en buyuk tesellisi canim benim.
Kedilerimin agabeyisi.
Beraber uyuyoruz.
Her seyi beni endiselendiriyor.evlat gibi.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Geçenlerde bir facebook sayfasında birinin erkek köpeği evden kaçıp dişi peşine takılmış sonra başka bi grup kopek saldırmış köpeğe, köpeği ölmek üzere bulmuşlar.
Kısırlaştırmak bence sadece ömrü uzatmak için yapılması gereken bir şey değil, köpeğin çiftleşmeyecekse bu onu strese sokar, sürekli evden kaçmaya yeltenir, evde rahat durmaz bu durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve bence erkek hayvanlarda kısırlaştırma sahibe bağlılığı da arttırıyor. Ben de köpek beslemiştim biri dişi biri erkekti. İkisinde zamanı gelince kisirlasti ben küçüktüm o zamanlar cocuklari olmayacak diye çok üzülmüştüm :d ama simdi anlayabiliyorum

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bunlar sadece kendi kedim veya kopegimle ilgili düşündüğüm şeyler onların faydasına olacağıni düşündüğüm şeyler birde bunun sokakta aç susuz yasamaya çalışan onlarca yavru yetişkin hayvan varken vicdanen evcil hayvanımın üreyip bu dunyaya daha çok kedi kopek getirmesini istemem :)

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Kısırlaştırmayın ki kaçsın :/ ne yapar eder o köpek kaçar kardeşim saniyeye bakar ve bulamazsınız da. Bir yerde ya araba çarpar ya biri zehirler ya grup çete köpekler saldırır.

sforselin
sforselin

119776

Sokağımızda onlarca köpek var kısırlaştırılmış. Birilerine ya da birbirlerine zarar verdiklerini görmedim hiç.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 429 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR