İki Gözü Aynı Van Kedisi?

firstdipity
firstdipity

823 Puan

Kedimi sahiplenirken Van kedisi olduğunu söylediler. Ama 2 gözü de kehribarımsı bir renk oldu. Ve sudan biraz korkuyor gibi. Ankara kedisi veya normal sokak kedisi olma ihtimali var mı? Cins kedi takıntılı değilim sadece merak ediyorum.

9 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Aynı kediyi tekir deyince istemeyip mavi rus diye atlıyorlarsa sahiplenirken ben onlara yapılanı da gayeet hoş buluyorum. Bedava olsun cins olsun şurası güzel burası hoş olsun mantığıyla kedi sahiplenenlerin böyle kandırılmaları da hak ettikleri bir sey bence. Çünkü görüntüsüne falan da değil sadece ismine bakıyorlardir böyle insanlar

Siyammm
Siyammm

120334

Ulkemizde gri kediler russian blue
Beyaz kediler anlara yada vam oluyor :) . Kimse bu kedilerin soke olabileciğini dusunmuyor

sforselin
sforselin

119776

Van kedilerinde iki gözü aynı renk olabiliyormuş. Su işi de bana değişken olabiliyor gibi. Bizimki suyu seviyor mesela, yıkasam mutlu bile olur.
Beyaz kedilerde sağırlık durumu yaygın bildiğim kadarıyla. Onu kontrol ettirdiniz mi?

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

ankara kedisinin tuyleri uzun olurmus bende bizimkini ankara saniyordum ama degil galiba kirma olabilir sizinki de

Siyammm
Siyammm

120334

Van kedisi koruma altında bir cins öyle her van kedisi diyene inanmayın

DogaM
DogaM

1045

Van kedilerinin gözleri sarı-sarı, mavi-mavi veya sarı-mavi olabilir. İki gözünün farklı renklerde olması şart değil. Ama sahiplendiyseniz büyük ihtimalle safkan değildir Van kedisi kırmasıdır (ki dediğiniz gibi önemli değil sadece merakınızı gidermek amacıyla söylüyorum) veya Van kedisiyle hiç alakası olmayan beyaz bir tekir de olabilir. Çünkü insanlar kedilerini sahiplendirmek için yalan söyleyebiliyorlar. Ben bildiğimiz tekire Bengal kedisi, gri tekire British shorthair veya Russian blue ve beyaz tekire de Ankara kedisi diyen çok insan gördüm. Niyetleri bir canlıya yuva bulmak olsa bile insanları kandırmak hiç hoş değil. Eğer sizin kediyi sahiplendiğiniz kişi de sokaktan bulduysa yavruyu böyle bir durum olabilir.

sforselin
sforselin

119776

Bu ırk ayrımlarıyla hiç ilgili değilim. Dolayısıyla bilgi sahibi de değilim jbjbbjb Biraz bi şeyler okudum, anladığım kadarıyla anlatayım bu van kedisi ankara kedisi şeyini.
Ankara kedisi doğal bir ırkmış ve köylerde gördüğümüz bazı uzun tüylü kedilere de Ankara kedisi diyebilirmişiz mesela. Ama standartları belli olan(çeviremedim 0.0) bir ırkmış o yüzden bir kediye direkt beyaz bu ankara kedisidir gibi bir adlandirma mümkün değil gibi. Kürk rengi çok çeşitli olabiliyormuş. Tekir deseninde bir Ankara kedisi olabilir yani anladığım kadarıyla. Badem şekilli göz, uzun tüy vsvs kuyruk uzunluğuna kadar belirtmişler. Van kedisi ise belli bir standartı olan bir kedi ırkı değil gibi. Beyaz kedilerin seçilmesiyle oluşmuş bir ırk gibi. Yani ben kedinize gayet van kedisi diyebileceğinizi düşünüyorum bunlar sonucunda. Suyu severler, van gölünde yüzüyorlar gibi şeylerin de yanlış ya da abartılı olduğunu söylemişler.
Günün sonunda çok takmayın böyle şeyleri. Her şekilde karakteriyle, yüzüyle biricik. Guruplamalar kediler için çok mantıksız bence. Hala vahşi atalarıyla neredeyse tamamen aynı olan kedileri, sınıflandırmak ve onlardan farklı beklentilere girmek manasız. Gidip öpün sevin, biraz da oyun oynayın çocukla. Boş verin bunları :)

Minimesi
Minimesi

14601

Ankara kedisi daha uzun oluyor uzun olduğu için mesela bir scottish 5 kg olunca baya tombul oluyor ama ankara kedileri 5 kg ken falan normal gözüküyorlar ve yanağının orlarda tüyler uzuyor ve kuyruklarıda uzun kafaları van kedisine göre daha üçgenimsi ve sivri yani bende ankara kedisi var en azından benim kedim böyle diğer kedileri bilemem bence önemide yok sokak kedisi bile olsa benim için bir şey değişmez yani herkesin kedisi kendine güzel ve bence tekirlerde güzel kedimin bir hastalığı falan geçsin tekir sahipleneceğim 1 tanede

firstdipity
firstdipity

823

Sokaktan sahiplenmemişti, bir arkadaşı vermiş ve annesi istemiyordu evde. O yüzden aldım. Ve karma aşısı için veterinere götürdüğümde cinsini sormadan Ankara kedisi yazdı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 581 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR