Erkek Kedimi Ne Zaman Kısırlaştırmaliyim.?

Leylikak
Leylikak

1326 Puan

Kedim şuan 8 aylık 1 aydır kızgınlıkta. Koku bırakma problemi yok fakat kolumu ısırıyor ve acıtıyor. İnternette en az 1 yaşına kadar beklememiz gerektiği yazıyor. Yoksa bazı sağlık problemleri olusabilirmis. Ne yapmalıyım? (Veterinerimizde beklersiniz iyi olur dedi ama fikir edinmek istedim)

13 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kisirlastirabilirsiniz erkek kediler 7-8 aylıktan sonra kisirlasabilir diye bir röportaj okudum. Yukarıda da denmiş ev kedilerin de normal bu kadar erken olmasi

Nida_Leydi
Nida_Leydi

103768

ev ortaminda yasayip iyi beslenen kediler erken kizginliga girer.kisirlastirmanizda bi problem olmaz

sforselin
sforselin

119776

Bir de 8 aylıkken kızgınlığa girmesi imkansız mı¿ 4 aylıkken bile girebiliyorlar.

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Bende konuyu çok araştırdım 1 yaş öncesi bir zararı olmadığı kanıtlanmış konuyla ilgili araştırmalar var. Benim 6 buçuk aylık şuan veterinerimde muayene sonrası uygun görülürse şuan bile yapılabileceğini söyledi kilosu 2.850 çok iri bir kedi değil biraz daha beklemiyi düşünüyorum ama 1 yaşı beklemem sanırım 8.ay civarı yaptırırım diye düşünüyorum. Eğer daha erken kızgınlığa girerse yaptırırım ama. Çünkü psikolojik açıdan bekletmek daha zararlı oluyor ve kızgınlık alışkanlıkları devam edebiliyormuş

sforselin
sforselin

119776

Genel büyümesini etkilemiyor kısırlaştırma.(Hatta bi tık fazla büyüyor diyen bir makale de okumuştum.) Sadece kısır olmayan erkeklerdeki gıdı gibi cinsiyet hormonlarından kaynaklı şeyler olmuyormuş erken kısırlaştırmada.

Bikedi
Bikedi

13753

Benim kedim 6 aylikken kudginliga girdi. İmkansiz gibi iddiali konusmayalim lutfen. Veterinerimiz kilosunun yeterli oldugunu soyledi ve kisirlastirildi. Yaklasik 1 ay oldu. Gayet guzel buyuyor. Kisirlastirma sonrasi da ishal, kusma, halsizlik, mutduzluk vs hicbirini yasamadik. Ameliyatin ertesi gunu hicbirsey olmamis gibiydi.

zinci
zinci

462

Kediniz erkek ise 8 aylıkken kızgınlığa girmiş olması imkansız. Yani tabii ki olanak var ama çok düşük. Beklemenizi öneririm yoksa veteriner hekiminizinde söylediği gibi sağlık problemleri olur altına kaçırmaya başlayabilir. Yaklaşık bir buçuk yaşına gelmesi lazım. Ama kızgınlıkta gibi hissediyorsanız balkon kapılarına ve pencerelere dikkat edin çünkü benim erkek kedim ameliyattan 2 gün önce balkondan atladı.

Leylikak
Leylikak

1326

Zinci kedim kolumu ısırarak koluma çiftleşme hareketleri yapıyor. Sadece bana değilim anneme de. Herhangi bir koku birakma sorunu yok sadece ısırırken ciddi derecede canımı acıtıyor. Ama beklemek gerekiyorsa tabiki beklerim onun sağlığı benim için çok değerli.

Bizim bir dişi bir erkek kedimiz var, 5.5 aylıkken erkek olan dişinin ensesinden ısırıp çiftleşme hareketinde bulundu. Kedileri ayırıp veterinere götürdüm, muayeneden sonra işlemin yapılabileceğini söyledi, sağlığı açısından herhangi bir problemi olmuyormuş amerikada kedi kısırlaştırma yaşı zaten 5 aylıkmış, tek problem testosteron salgılanması azalacagı icin biraz ufak kalabilirmiş. Hani ben aciliyetten dolayı yaptırmak zorunda kaldım fakat kalmasam da zaten 1 ay sonra normal vaktinde yaptıracaktım. 6-7 aylıkken güvenle yaptırabilirsiniz.

NURSENA123
NURSENA123

5159

sıkıntı olmaz biz de 7.5 aylıkken kısırlaştırıcaz

Linsenpai
Linsenpai

117282

Sıkıntı olmaz tam kısırlaştırma zamanı, beklemenize gerek yok

ayliny
ayliny

2042

Ben 6 aylıkken kısırlaştırdım. Hiçbir sağlık sorunu olmadı hatta çok sağlıklı. Sürekli sağlık sorunları yaşayacağını söyleyen kişilerin sadece kendini oyalamak için dediğini düşünüyorum. Hatta iyice araştırırsanız kızgınlığa girmeden kısırlaştırılmasının daha sağlıklı olacağını görürsünüz. Güvendiğiniz başka veterinerlere de göstermeniz daha iyi olur.

Leylikak
Leylikak

1326

Herkese teşekkürler Veteriner hekimimle konuştum yakın zamanda kisirlastiracagim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR