Erkek Kedimi Ne Zaman Kısırlaştırmaliyim.?

Leylikak
Leylikak

1326 Puan

Kedim şuan 8 aylık 1 aydır kızgınlıkta. Erkek kedilerde kısırlaştırmak için 1 yaşına kadar beklememiz gerektiği yazıyor. Bazı sağlık problemleri olusabilirmis. Koku bırakma problemi yok fakat kolumu ısırıyor ve acıtıyor. Sizce ne yapmalıyım? (Veterinerimde en az 1yasina kadar beklememiz söyledi ama ben biraz fikir edinmek istedim.)

16 CEVAP

Iceoglan
Iceoglan

11762

Kedilerde kızgınlık dönemleri bazen kısa, bazen uzun, bazen sık sık oluyor :) Eğer bekleyebiliyorsanız en güzeli 1 yaş. Ama 8 ay da yeterli. Veterinerlre kalsa 6 ay diyorlar, sağlığı için 8 aydan öncesi erken

6 ay en iyi dönem dediler bize :)

pelinsuenginn
pelinsuenginn

4427

Kızgınlığı geçtikten sonra kısırlaştırmanızda hiçbir sıkıntı yoktur. 7 aylıkken kendi erkek kedimi kısırlaştırmıştım, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

sforselin
sforselin

119776

Erkek kedilerde kızgınlığın bitmesi beklenmez ki çevrede dişi kedi kokusu aldığı sürece kızgınlıkta kalabilir diye biliyorum.
Muhtemelen duyduğunuz sorun idrar yolu daralması gibi bir şey. Öyle bir iddia varmış eskiden evet ama son okuduğum makalede kısırlaştırmayla idrar yolu daralması arasında bir ilişkinin olmadığının tespit edildiği yazıyordu. Yine de bir bakıp kendiniz okuyun tabii.
Bu erkek kedilerin kızgınlık süreçlerinde sizin için zor olmasından değil de bu yemeden içmeden kesilme, sürekli stres altında olmasından kaynaklanabilecek rahatsızlıklarından endişeliyim. Bir de yeterli önlem yoksa evde kaçma girişimleri çok oluyor. Pencere, balkondan atlayıp ölen ya da yaralanan kedilerin çoğu kızgınlıktaki kediler oluyor mesela.

2 erkek yavru kedimin 6 ayi doldurmasini bekliyorum.kasim ayinin ilk haftasi kisirlastiricam.
Umarim o zamana kadar ciflesme duygulari olmaz.
Daha once ayni sekilde kisirlastirdigim erkek kedilerim 17 yasina kadar saglikli yasadilar.
Yanliz bir tanesi daha zor alisti vet.bobrek ustu bezlerinden hormon salgiliyor dedi.
Kardesini rahatsiz etmeyecek saga sola cis yapmayacak ve en onemlisi kizgin disi kokusu ki her disi kedi 3 yada 4 ayda bir kizisirmis evden kacmayacaktir.

sforselin
sforselin

119776

Erkek kedilerde idrar yolu problemi kısırlaştırmadan bağımsız olarak yaygın. Böbreklerle ilgili sorunlar da tüm kedilerde görülebiliyor, su tüketimleri az olduğundan ve nem oranı düşük kuru mamalarla beslendiklerinden.
Erken kısırlaştırma, ameliyattan sonra daha çabuk toparlama ve ameliyatın kolaylığı açısından çok önemli bence. Bizim kızın halsizliği, iştahsızlığı, kusması hiç olmadı.
Bence klinik için bulduğunuz hepsini arayıp bilgi alın. Gaz anestezi uyanma süresini vb. çok etkiliyor mesela. Ona da dikkat edin derim.

Leylikak
Leylikak

1326

Tamam çok teşekkür ederim. Herkes farklı bir şey dediği için kafam çok karışık ama bulunduğum bölgedeki veterinerlere konuşup bilgi edinecegim. Fikir veren herkese çok teşekkür ediyorum.

baranertaga
baranertaga

12029

Bana kalsa hiçbir zaman diyeceğim ama biraz araştırms yaptım. Sanırım bende kısırlaştırmak zorunda kalacağım. Ama ailem pek sıcak bakmıyor kısırlaştırmaya. Ameliyat vs. Durumlar olacağı için. Bilemiyorum o zaman gelsin düşüneceğiz.

6 aylıktan itibaren kısırlaşabilir diye okudum birçok kaynakta. Ne kadar erken kısırlaşırsa o kadar kolay geçiyormuş ameliyat. Kedim 7 aylık ve Pazar günü kısırlaştırma ameliyatı olacak.

Leylikak
Leylikak

1326

Bende erkek kedilerde erken kısırlaştırmanın sağlık problemlerine neden olabileceğini okudum. Bu yüzden korkuyorum.

Leylikak
Leylikak

1326

Cevaplarınız için teşekkürler. Eğer zorlamazsa bekliyeceğim o zaman.

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785

Siz geç bile kalmışsınız kısırlaştırmak için. Acil kısırlaştırın. Ama 1 yaş da erkek kedi için çok geç. Ayrıca bir sağlık problemine yol açacağını düşümüyorum. Hatta ne kadar erken olursa o kadar iyi diye biliyorum ben. Zaten internette her gördüğünüz veya duyduğunuz doğru olmayabilir :)

Bikedi
Bikedi

13753

6 aylikken kisirlastirdik biz. Bizim veterinerimiz 1 yas vs demedi. 3 kilo olmus tamam dedi.

Leylikak
Leylikak

1326

Evet erkek kedilerde idrar yollarında ve böbreklerinde sorun olabiliyormuş. Veterinerimde en az 1 yaşında olmalı dedi bu yüzden kafam karıştı. Peki Ankara'da kısırlaştırmak için önerebileceğiniz bir yer var mı?

baranertaga
baranertaga

12029

Evet hatta benim okuduğum bir makalede böbrek hastalığı riski azalması için 15-18 aylıkta yapılması iyi olur yazıyordu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1260 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR