Kedi Pelet Kum Kullanımı, Çam Peleti, Mısır Koçanı Peleti, Odun Peleti Vs.

alpery92
alpery92

221 Puan

Arkadaşlar zilyon çeşit topaklanabilir bentonit kum kullandıktan sonra ben de her kedi sahibi gibi peletleri araştırmaya başladım. Bu süreçte karşıma birkaç farklı seçenek çıktı.


Topaklanan Peletler: Doğal peletlerin bir takım ekstra işlemler ve maddelerle harmanlanıp topaklanabilen bir hal almasıyla ortaya çıkan çeşitler. Özellikle bentonit kum kullanan kedilerin sahipleri bu kumu kullanırken de zorlanmayacaklardır. Sistem aynı, malzemenin görüntüsü farklı. Bu tarz malzemeler hem doğal olmadığı için hem de gereksiz pahalı olduğu için ben bu ürünleri kullanmayacağım. İncelemeye değer de görmüyorum. Şayet almayı düşünen arkadaşlar varsa da kalın bentonitten bir tık daha kolay dağılan odunumsu malzeme diyebilirim.


Topaklanmayan Peletler: Peletler doğası gereği nem ile temas kurduğunda dağılmaya meyilli bir üründür. Mesela yakacak odun peleti alın herhangi bir yerden, ıslatın ve kum gibi dağılmasını izleyin. Doğal peletlerden asıl beklenecek hareket budur. Gelelim topaklanmayan pelet çeşitlerine. Binlerce var! Aklınıza gelebilecek her türlü odun ve odunsu ürünün mdf ve kerestenin dahi pelet'i var. İnternette sık sık karşılaştığımız ve kedi kumu adı altında satılan 3 çeşit pelet var.


Çam peleti iddia eden kedi kumları: Eğer gerçekten de çam peleti iseler, alın kullanın.
Mısır koçanı peleti: Aldığım orga kitty kedi kumunun mısır koçanından üretildiğini yeni öğrendim. Kullanıyorum, sıvı temasıyla topraklaşıyor, dışkıyı kısa sürede almazsak tuvaletin içi leş gibi kokuyor. Ancak sorun bu değil. Mısır ve mısır ürünleri nem ile temas ettiğinde kansorojen maddeler ortaya çıktığı kanıtlanmış. Özellikle bizimki gibi gdolu mısır kullanan amerikada kedi kumlarından kaynaklı ölümler meydana gelmiş. Meraklısı "Is corn pellet dangerous for my cat" şeklinde google'layabilir. Ben tekrar almayı düşünmüyorum.
Selüloz peletler: Yüksek sıvı emiciliği vaad ediliyor ama bir çam peleti değil.

5 CEVAP

alpery92
alpery92

221

Size tavsiyem. Yerel pelet üreticileriyle iletişim kurmanız ve %100 çam talaşından imal edilen "AT ALTI PELETİ" satın almanız. Sobalarda kullanılan peletlerin her birine çam peleti deseler de hepsi karışımdır. Kaliteli bir tedarikçi bulursanız benimle de paylaşabilirsiniz.


Son olarak: Ben çam peletine şurada gördüğünüz dayı sayesinde geçtim. Hiç bilgisi olmayan arkadaşlar konuyu buradan öğrenebilirler.


https://www.youtube.com/watch?v=poPMSkL2B9Y&t=257s


Kakayı her gün atıp, kalan çiş tozunu haftada bir temizliyorum. 0 problem.

NSukun
NSukun

12394

Ben agrobit ve Cat best markalarını kullandım fiyatları uygun toz haline geliyor koku sorunu yaşamadım tozlaşma olan yerleri eleyip elegin üstünde kalan yerleri tekrar kullanıyorum iki kediye 20 litre bir ay kadar gidiyor sesli nefes alan kedimin nefesi bir ayda normale döndü uyurken horluyordu resmen geçti tamamen su an gayet memnunum kullanmaya devam edeceğim bu aylarda kış yaklaştığı için galiba fiyatları biraz arttı ama hem kedilerin sağlığı hem evin temizliği için oldukça uygun

Kerevit
Kerevit

3095

Orgakitty biz de kullandık big cat kullanıyoruz şu anda topaklanan

Esila46
Esila46

12047

Şu an köydeyiz. Odun peleti var çatı katında. Kullanmayı düşünüyorum.

alpery92
alpery92

221

@nskun ben de agrobit ya da oskaryum almayı düşünüyorum ilerleyen süreçte. İçeriklerini biraz kurcalamak gerekecek tabii. Gönül ister ki pelet üreticisinden direkt alalım ama güven vermiyorlar pek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 636 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR