Ankara Kedisi Tüy Sorunu

Zey06
Zey06

761 Puan

2 gün önce sahiplendiğim miniğim henüz 10 aylık ve çok uzun tüyleri olduğu için tüy dökümü çok fazla. B vitamini ve taramaktan başka çözüm olmadığı söyleniyor. Benimle birlikte uyuyor ve tüylerin bana bir zarar vermesinden korkuyorum internete baktığım zaman kimi bir şey yapmaz kimi de kist problemi vs yazıyor. Bilgisi olan var mı acaba? Bir de tüy dökümü için bir çözüm önerisi olan? ????


8 CEVAP

alabalik32
alabalik32

13406

Sık sık tarayın. İç dış parazit aşılarını düzenli yaptırırsanız. Tüyünü bile yutsanız birşey olmaz korkmayın. Sokağa çıkıp eve gelen kediden korkun.

suddeez
suddeez

2082

Kedinizin aşıları zamanında yaptırırsanız tüy yutsanız bile birşey olmaz

sforselin
sforselin

119776

Düzenli taramak kesinlikle en çok işe yarayan kısım. Hem dökülecekleri ya da yutacaklarını siz almış oluyorsunuz hem de kan akışını hızlandırdığı için kıl kökleri daha iyi besleniyormuş. Dolayısıyla tüyleri daha sağlıklı oluyor.
Bunun dışında kaliteli mama kullanmak ve yeterli su içmesi de oldukça önemli. (Tüy sağlığının yanında genel sağlığı için de çok önemli zaten bunlar.)
Bunların yanında illaki takviye bir şeyler istiyorum derseniz:
Biyotin ya da B7 vitamini ne derseniz artık insanlardaki gibi iyi geliyormuş. Hekiminize danışıp takviye bi şeyler alabilirsiniz.
Omega 3-6 da iyi geliyor diye hatırlıyorum. Arada balıklı mamalar yapabilirsiniz. Fırında falan güzel oluyor. (Kedilerin tamamen balıkla beslenmesi önerilmez.) Ya da hekime danışılarak balık yağı takviyesi kullanılabilir.
Uygun fiyatlı bir ürün olmadığı için en sona yazayım dedim. Hekimimiz Vetoskin'i öneriyor. Bunun kadar hiçbir ürünün arkasında durabileceğim bir ürün yok tüy dökülmesi için demişti. (Çok tüy dökülme sorunu yaşamadığımız için herhangi bir takviyeyi kullanmadım daha önce.)

sforselin
sforselin

119776

Son cümlemi düzelteyim :)
Tüy dökülmesine karşı bunun kadar arkasında durabileceğim bir ürün yok, demişti.

Cook
Cook

119166

Kedinizi düzenli olarak tararsanız dökülmesi azalır. Fakat bizim de kedimiz ankara tekir kırması büyük ihtimalle, veterinerimiz deri ve tüylerinin çok hassas olduğunu, özel bakım gerektirdiğini söyledi. Derisinde enfeksiyon olduğundan dolayı her yer dökülmeleri vardı. Vetoskin kullanıyoruz şimdi, tadını çok sevmese de baya bir toparladı. Bir de beyaz kedi diyetine başladık, Nature's Protection Superior Care White Cat maması aldık. 1 hafta gibi bi sürede bile çok fark etti. Fiyatları biraz tuzlu ama imkanınız varsa tavsiye ederim. Kist olayı ise şehir efsanesi, düzenli olarak aşıları yapılan bir kedinin tüyünü yutsanız da bir şey olmaz

Zey06
Zey06

761

Çok teşekkür ederimmm :)

Zey06
Zey06

761

Teşekkürler????????

Zey06
Zey06

761

Taramak dışında bir tüy dökümüne çözüm yok sanırım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 395 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR