Sokak Kedilerini Besleme Konusunda

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Merhaba,evimin yakınlarında sokak kedileri olduğunu ve onları beslemek istediğimi söylemiştim.Bu konu hakkında sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.Öncelikle *********'dan mama alacak bütçem var.
1.Sorum: Sizce 10 kiloluk Bonacibo 'mu alsam daha iyi olur yoksa 15 kiloluk Mito mu? Vitamin oranları dışında içerikleri aynı.
2.Sorum:6-8 kediye bir ay kaç kilo mama yeter?
3.Sorum:Elimde vitamin tabletleri var. Onlar için kullanmak istiyorum. Kuru mamanın içene toz haline getirip veya direk koyabilirmiyim yoksa yaş mama almam mı lazım?
4.Sorum:Yaş mama verirsem nasıl vermeliyim? Kuru mamanın içeni mi karıştırarak mı yoksa karıştırmadan mı?
5.Sorum: Suyu nasıl vermeliyim? Yani direk bir kaba koysam insanlar dökerler diye düşünüyorum. Mama için Kedili Bir Hayat bloğunda şunu yapacağım.Su içinde uygun olur mu?https://kedilibirhayat.files.wordpress.com/2013/12/167754_10150103318483846_4715043_n.jpg

10 CEVAP

Shewky
Shewky

1018

Günlük 50 gr dan 6 kedi için günlük 300 gr yapar. Buda Ayda 9 kg demek
Ölçmeden koyacağınz icin düz hesap 10kg mama diyebiliriz.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben ciger hasliyorum cok ekonomik oluyor pirinc ile cigeri haslayabilirsin ya da tavukla pirinci.
Mito, micho, bonacibo hepsini yiyorlar.
Ben Micho alacagim bir de kedi kumu alacagim *********'dan cok uygun oldugu icin bu hafta siparis vermeyi dusunuyorum.
Yas mamayi ben ayri veriyorum insanlar atmasin diyr direkt kedileri gorunce veriyorum baslarinda bekliyorun.
Suyu eski yogurt kaplarina koyuyorum ya da 5 litreluk petsiseyi kesip koyuyorum.
Mamalar yagmurda karda islanmasin diye 5 litrelik pet siseyi ortadan kesip ustu kapali koyuyorum ama az koyarsan normal kapta koy elime eldiven gecirip eski mamalari bayatlarsa ya da islanirsa eldivenle tutup cope atiyorum.
Vitaminlerin tadi guzel oldugu icin normal kuri mamayla veriyordum bazen de yas mamanin icine atiyorum toz yapip senin vitamin nasil kedilerin direkt yiyecegi turdense ugrasmana gerek yok.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ciğeri kasaptan mı alıyorsunuz? Bulgur olsa fark eder mi? Birde içine pişirirken et veya tavuk bulyon katsam daha iyi mi olur? Yoksa zararlı mı olur?
O zaman daha çok olması için Mito alsam daha iyi mi olur? *********'nın kumunu kullandım ve hiç memnun kaldım ben bu arada.
Suyu ve kuru mamayı sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.
Vermek istediğim vitamin Bio pet active markasının VitaliCat adlı vitamin tabletleri. Tatları nasıl,direk yerler mi bilmiyorum
Birde 6-8 kediye bir ay kaç kilo mama yeter acaba?

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kasaptan aliyorum 3-4 liralik aliyorum 1 hafta gidiyor kucuk kucuk bolerek hasliyorum sonra pirinc koyuyorum bulg ur da olur bence neden olmasin ki muhim olan o et kokusu.
Bazen Bim'den tavuk sosisi aliyorum o da cok uygun oluyor fiyat olrak haslaninca zaten sisiyor sonra ince ince kiyiyorum gene pirincle hasliyorum.
Fiyati hangisinin uygub geliyorsa onu alin hepsini yiyorlar bana Micho uygun geldi onu alacagim karisik renkli olanlardan almiyorum daha once whiskasin karisik olanini vermistim yememislerdi etli olanlari daha cok seviyorlar ondan dolayi.
Tavuk et bulyon da olur cok da severler her zaman yapmayin arada olur. Muhim olan sartlar dahilinde elimizden geleni yapmak. Bazen acayip ozendigim oluyor kendi kedime hazirlar gibi olanca titizlikle mama hazirliyorum tamamen organik sebze ve tavuk gogsuyle ve kendi kedime de veriyorum biraz (pek yemese de) ama her zaman elimizde imkan olmuyor o yuzden tavuk bulyon konusunda korkmayin copteki bozuk yemeklerden iyidir ve bircok kisi de yapar ekmek dograyip ya da pirincle karistirip sokak kopeklerine kedilerine verir.
Ben kargalarin da yogun oldugu yere kuru mama koyuyorum onlar da severek yiyor ondan dolayi benim kuru mama daha cok bitebiliyor.
Kis oldugu icin tabi zor ama normalde fare, bocek, kus falan avladiklari icin yazin o kadar mama gerekmeyebiliyordu.
Vitamini yas mamayla ezerek ver sen ya da cigerle ya da bulyonla. Belki o sevdikleri vitaminlerdne degildir bilemedim.
*********nin kalin taneli betonit kumunu alacaktim vazgeceyim o zaman benim icin kokusunun kediyi rahatdiz etmemesi tozunun olmamasi malum benimkinin burnu zaten sorunlu surekli hapsuran bir cocuk bir de patilerine yapismamasi kumdan beklentilerim.
Ha bir de *********'da 15 kg uzeri mama alinca kargo ucretsiz oluyor o sebeple ben 15 kga tamamlamaya calisiyorum hic ne kadar yettigini kontrol edemedim cunku kendi kedimin mamasindan da veriyorum bazen bazen de marketten de yas mama aldigim icin kuru mama 6 kediye ne kadar gerekir konusunda su an kafamda hesaplayamadim:(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sweky Kedi sayısını tam bilmediğim için en iyisi 15 kilo almam olacak gibi. Teşekkür ederim cevabınız için:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Ben de elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum kediciklere. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Kum için mesaj atıyorum şimdi size

Gofretsla
Gofretsla

116585

1- 15 kiloluk mito 2- 6 kedi(yetişkinse) "12 kilo 7 kediyse(yetişkin) 14 kilo 8 kediyse(yetişkin) 16 kilo mama gider yetişkin kediler aylık 2 kilo mama tüketirler yavruyken ise, 1 kedi (yavru) aylık 1 kilogram tüketir 3- direk koyabilirsin toz halindeyse yaş amaya katsan daha iyi olur ama bazı tozların tadını beğenmiyorlar 4- farketmez ama karıştırarak vermek emin ol daha iyi olacaktır zaten yaş mamanın arkasındada yazar karıştırarak veriniz diye hem doyurucu hemde lezzetli 5-linkinizi göremedim ama 5 litrelik şişenin kapak kısmından aşağı 15 cm kesin kafalarını sığdırabilecekleri bir yer kesin keskinliğini azaltın inşaatçılarda bir malzeme vardı unuttum ama sürtünce o eşya daha yumuşak oluyordu mama kabı ise sadece kafalarını koyabileceğin bir delik yeterli hem mama kokusu gitmez hem daha iyi dayanır hem kar su girmez

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Gofretsla
Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Mito mamayı yemeyen kedileriniz var mı acaba? Birde herhangi bir zararı oldu hiç?

Gofretsla
Gofretsla

116585

hayır olmadı tazeliğinden ve içeriğinden silip süpürüyorlar:) hayır hepsi 4 senedir mito ve bonacıboyla besleniyorlar gayet sağlıklılar:) rahatlıkla verebilirsiniz:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2152 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR