Kedi Tuvalet Eğitimi

Arhedite
Arhedite

304 Puan

Bir kedi sahiplenmeyi gerçekten çok istiyorum Ama sahiplenmeden önce bayağı bir araştırma yapmam gerektiğini biliyorum çünkü büyük bir sorumluluk detaylı olarak birçok siteden birçok video izledim birçok yazı okudum galiba kediler doğuştan tuvalet eğitimi almaya yatkın ama yardım etmekte gerekiyormuş hala anlamış değilim kedi kumunu yanına mı koyacağız kediyi içine mi koyacağız Ayrıca şunda da terettüt ediyorum yaşlı kedi ilanları da var ama bana alişmaz diye korkuyorum.İsteğim şu hayat arkadaşim ya nasil ifade etsem kerdeşten farkli arkadaştan farkli bişey hissetmek istiyorum yeniden.Ayrica bir kirmizi yanakli su kaplumbağam birde betta baliğim var.Sizce sahipleneceğim kedi petlerime zarar verir mi?

4 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kediler içgüdüsel olarak ,doğaları gereği kazabilecekleri kum,toprak gibi yerlere tuvaletlerini yaparlar. Bunun dışındaki yerlere yapmaları psikolojik bir sorun olduğunda ,sağlıklarında bir sorun olduğu olur. Psikolojik olarak örnek vermek gerekirse eve yeni bir insan veya hayvan gelmesi,kumu/kum kabını beğenmemeleri,stres,istemedikleri veya korktukları bir durum olması vb. olarak sayılabilir.
Evde kum kabına yapmakta çoğunlukla sadece sokaktan gelen yavru kediler zorlanabilir. Bunun için yapılması gereken açık kum kabına topaklanan ince taneli kum koyup yavruyu tutup patileri ile eşelemesini sağlanır. Eğer dışarı yapmışsa dışkı veya idrarı kum kabına konursa çok daha rahat içgüdüsel olarak kuma yaparlar.
Yetişkin veya yavru fark etmeksizin her kes yeterli sevgi ve ilgi gösterilirse sahibine alışır. Ben kedimi travmalı 8 aylık iken sahiplendim. Zor bir alışma süreci geçirdik ama şuan her şey çok güzel. Kediyi onunla derin bir bağ beklentisi ile sahiplenmek hayal kırıklığına sebep olabilir çünkü kediler her zaman sevgi ve ilgi istemeyebilir. Sizinle olmak yerine yanlız kalmayı tercih edebilirler. Nerdeyse tüm kediler bu şekildedir. Yavru yada yetişkin sahiplenmekte bir fark yok. Sadece sokaktan zor durumdayken kurtarılmış kediler daha sokulgan ve sevgi ister oluyorlar genellikle.
Kedi bakımı konusunda sormak istediğiniz,merak ettiğiniz br şey var ise bana sorabilirsiniz isterseniz. Memnuniyetle cevaplarım:)

Arhedite
Arhedite

304

Çooook teşekkür ederim aydinlattiğiniz için

EbrarGulin
EbrarGulin

369

Eğer kedi bir yere kedi kuluna yaparsa hep oraya yapar

EbrarGulin
EbrarGulin

369

Kumuna

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 948 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR