Karma Aşı Yaptırmalı Mıyım Lütfen Acil Bakın

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759 Puan

Anket

Yaptır
(29 oy)
Yapılmasa da olur
(2 oy)
Toplam (31 oy)

Şu an 2,5 aylık dişi kedim var. 7 haftalıkken iç dış parazit aşıları yapılmıştı. Ondan sonra daha hiç aşıya götürmedim. Şu an Gayet sağlıklı maşallah..


Daha dün karma aşı sonrası rahatsızlanan bir kedi için başlık açılmıştı burada.. Onu görünce çok tedirgin oldum. Bu karma aşı kalabalık kedi ortamlarından bulaşacak hastalıklardan koruyor.. Peki ev içinde yaşayan bir kedi için %100 gerekli mi?


Lütfen tecrübelerinizi yazın. Bu aralar çok fazla aşı sonrası rahatsızlanan hayvan vakaları okuyorum bu forumdan. Ne yapmalıyız?

13 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Evet, ev içinde yaşayan bir kedi için de %100 gerekli.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Olumsuz tecrübeleri okuyup evham yapmayın. Sağlıklı bir hayvanda aşı biraz halsizlik ve ateş yapar en fazla, o da bir gün sürer. Aşı en basit ve gerekli bir uygulamadır. Korkacak bir şey yok.

Buketkazan
Buketkazan

7571

Zaten bebekken iki doz halinde yapilicak sonrasında senede bir olmasi lazım, ayrıca bu aşı bircok hastaligi önlüyor.Yani suan asisiz saglikli gozukmesi ilerde saglikli olacak demek olmuyor maalesef.

Buketkazan
Buketkazan

7571

Benim kedime 3 aylikken ic dis karma ve parazit yapildi, Kasımın başında da karmanin ikinci dozu yapılacak.
Karma aşı yaptirmalisiniz, basliklarin hangisini kast ettiginizi bilmiyorum ama ağır bi aşı olduğu ve sonrasinda kusma halsizlik ve biraz ateş olabilecegi soyleniyor.
Yani birkac gun bunları gozlemlemeniz normal olacak.
Bizimki tüm aşıları aynı günde yapılmasına rağmen kusma vs yasamadi, halsizlik vardi kucaga gelmek istemiyordu kendi haline bıraktık 24 saat sonrasina düzeldi.
Korkacaginiz bişey yok yani. tabii ki her kedi farklı sonuçlar gösterebilir ama onun sağlığı icin en iyisi bu.Lutfen karma aşısını yaptırın

Siyammm
Siyammm

120334

Karma ası bircok hastalıgı önlüyor. Ayrıca yan etkiler nadir görünür kusma bile normaldi zaten çekinmenize gerek yok karma yapılması gereken bir asi

Elifkar92
Elifkar92

800

Ben yaptırdım iki gün önce kedim ölümlerden döndü. 3. Karma aşısıydı. Bir daha da yaptırmam asla. Size de yaptırın veya yaptırmayın diyemem. Her kedinin bünyesi bir değil sonuçta.

Ozge00
Ozge00

131723

Karma ve Parazit yapılmalidir

DoraFiko
DoraFiko

15662

Karma aşı kesinlikle gerekli diye düşünüyorum. O başlığı bende gördüm çok üzüldüm çok geçmiş olsun ama nadir yaşanan bir durum bence bu. 2 kedimede aşılarını günü gününe yaptırdım hafif halsizlik huysuzluk dışında bir sorun olmadı. Buda en fazla 24 saat sürdü.

kbrdgnnn
kbrdgnnn

635

Yavru kedimize yaptırdık. Veterinerimiz halsizlik olabilir demişti ama eve geldiği gibi koşturmaya devam etti. Hiçbir sorun yaşamadık çok şükür. Yaptırılması gerekli diye düşünüyorum

ChelseaTheCat
ChelseaTheCat

1636

Kesinlikle yaptırmalısınız

Bikedi
Bikedi

13753

Her kedide oyle olacak diye birsey yok. Benim kedim karma asilardan sonra biraz halsizlesti ertesi gun normale dondu. Sagligi icin yaptirmalisiniz.

cansuuranus
cansuuranus

12689

Bence bunu veterınerıne danısmalısın . Kedıden kedıye degısır. Bızım hekımımız mesela suan kızıma onermıyor . Ama bıze bı dunya kan tahlılı yapıp oyle karar verdı doktorumuz. Bagısıklıgının kaldırıp kaldrmyacagı ile alakalı bı durum galıba . Hekımımız ne zaman kızıma hazır yapabılırz karmayı derse ozman yaptrcaz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Karma en önemli aşıdır, olmazsa olmaz, mutlaka yapılmalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 546 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82.837 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR