Yavru Kedim Büyümüyor Gibi

doracat
doracat

307 Puan

Selamlar canlar, umarım keyifleriniz yerindedir.
Bundan tam bir ay önce Dora'yı bir bankanın önünde buldum. Bankaya girmeye çalışıyordu, dışarı çıkarıyorlardı. Bankanın önüne de bir karton, süt bırakmışlardı. Anası var mı diye sordum çevredekilere, biliyoruz, görmedik falan dediler. Muhtemelen annesi tarafından reddedilmiş olabilir. Bende dayanamadım ben ona bakarım diye aldım götürdüm evime. İyi güzel 1 ay geçirdik beraber. İlk baş bir veterinerden anne kedi süt tozu aldım, yaklaşık 3 hafta verdim. Kendisi biberondan içmedi, kaba koyunca ondan içti. Bitince veterinere götürdüm, iç-dış parazit yapıldı. Artık süt vermene gerek yok dedi. Kuru mamaya devam ettim bende. Ben 1 aydır bakıyorum, bulduğumda ne kadarlık olduğunu bilmiyorum lakin 2-3 haftalık vardır diye düşünüyorum. Yani şuan yaklaşık 2 aylık fakat 2 aylık yavru kedilere baktığım zaman daha büyükler. Benim Dora daha küçük ve zayıf, halbuki baya iştahlı. Çevrem de diyor, senin ki neden hala büyümedi diye. Bana da çok büyümüş gibi gelmiyor. Ya muhtemelen anne sütünden faydalanamadığı için, ama süt tozu da verdim. Kaliteli bilmem 35₺'ya almıştım. Tekrar süt tozu almalı mıyım? Mamayı da veterinerden almıştım kilosu 30₺'ya fakat 4 gün önce değiştirdim çok daha kaliteli bir marka olan Royal Canin Kitten mama aldım. Sevdi baya. Normal bir durum mu? Sizde ne yapmalıyım? Daha kaliteli bir anne kedi süt tozu alsam işe yarar mı sizce? Görüşleriniz benim için çok önemli, onu gerçekten çok seviyorum ve büyüdüğünü görmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eklerde ilk fotoğraf bulduğum güne ait, son iki fotoğraf son halidir..


12 CEVAP

Merve203
Merve203

2589

Gimcat sut tozunun kilo aliminda ise yaradığını biliyorum. Size de faydasi dokunabilir. Hem de cok ufakken sahiplenmissiniz, belli sure sut tozu ile beslenseydi iyi olabilirdi. Fakat gec kalmamissiniz. Vitamin takviyesi ve sut tozuna baslayin derim.

alabalik32
alabalik32

13406

Baby kitten olan kuru mamalarla devam edin bence. Arada birde yaş mama verin.

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Anne sütü ile beslenmeye bir kedi olduğu için yaşıtlarına gore küçük olması normal. Su an yapmanız gereken şeyler kaliteli bir mama ile besleyip vitaminlerle bagisikligini dusurmemeye calismak

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Merhaba doracat. Benim şu an 2,5 aylık kızım var anne sütüyle büyüdü ve haliyle sizin yavrunuzdan 3 kat daha büyük.
Ben kendi kedim sütten kesildiğinde 7. Haftasında Gimcat Kitten Paste kullandım ayrıca şu an Takviye amaçlı kedi süt tozu veriyorum haftada bir.


Size net tavsiyem:
▪︎Yavrunuza Gimcat Kitten Paste alın fiyatı 40-50₺ arası nette bulunabilir.
▪︎Süt tozu olarak içeriğini diğer markalarla eş değer bulup fiyatı uygun olan BIO Petactive kullanın. Bütün vitamin taurin protein değerleri yüksektir. Fiyatı 40 civarı ama ben dediğim bu 2 ürünü de bedavaya aldım internetten.


▪︎Mama olarak da kesinlikle N&D Kitten öneriyorum. Ben de bu mamayı kullanıyorum. Kedimin hem gelişimine çok katkı sağladı hem de tüyleri maşallah sağlıklı. Bu mamayı da orijinal paket 1,5 kilosunu 22₺'ye internetten aldım :)
Bu ürünleri kullanın, Allah'ın izniyle miniğiniz bomba gibi gelişecektir:)


Instgrm: kedimbenimle hesabımda, kullandığım mama ve kedi ürünleri incelemelerimi, benim gibi nasıl ucuza kaliteli ürünleri alabilirsiniz bunun alışveriş tüyolarını paylaşıyorum. Gelin takip edin Fırsatları kaçırmayın.

m60a3
m60a3

653

benim kedim labne yoğurt peynir sevmedi. tuzlu olmaması şartıyla onu da verebilirsiniz.
her yiyecek her kedide aynı etkiyi yapmıyor. azar azar verip konrol etmek gerek.
tüy dökülmesi, sindirim sorunları, alerji gibi durumlarla karşılaşma ihtimali var. benimkinde olmadı. ve


ekstra balık tavuk yumurta patatese alışmasın. çok sık vermeyin. çok sık verince onlardan yemek için bağırıyor. aç aç tavuğu bekliyor. diğer mamalara vitamine bakmıyor.


hills yaş mamayı yiyebildiği kadar yedirin. yediği diğer şeylerin tadı daha çok hoşuna gideceğinden önceliğiniz bu mama olsun. tadını sevmiyordu benimki diğerlerini önüne koymayınca aç bekleyip mecbur yiyordu. yemezse şırınga ile ağzının kenarlarından azar azar sıkabilirsin. önünden sıkma boğazına kaçabilir.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kitten yaş mama verin çok iyi gelir

doracat
doracat

307

Whiskas yaş mama verdim biraz, dokundu galiba, sabahına kustu yaş mamanın sosu renginde. Hill's de böyle olmamıştı. Gimcat macun alacağım, hill's ad yaş mamaya bakayım ozaman ben bi. Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkürler.

doracat
doracat

307

Arada bir Hill's marka balıklı yaş mama veriyorum, şuan Royal Canin Kitten kuru mama veriyorum.
Vitamin takviyesi tam olarak nasıl yapacağım @Merve203

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Royal canın içinde et yok ama ilk 6 aya kadar verin. Hem kediler seviyor hem de büyümelerin de yardımcı oluyor. Daha sonra nd, naturea orijen acana tarzi mamalara geçin derim.

doracat
doracat

307

Vitamin için GimCat paste olur mu acaba ?

Merve203
Merve203

2589

Gimcat multivitamin alabilirsiniz ya da veda vitamin alabilirsiniz.

m60a3
m60a3

653

benim kedim de 45günlükken 350gramdı. anne sütünü yeterince alamamış. 4aylık oldu sayılır. 45-60 gün arası hiç kilo almadı. şimdi 1150gram. son 1 haftada 150gram aldı. düzenli büyüyor artık. yaşıtlarının gerisinden geliyor ama başka sıkıntısı yok.


kullandıklarım:
hills ad yaş mama (hasta hayvanlar için fazla kalorili mama) (20-25tl haftada 1 konserve anca yedi)


biopetactive süt tozu (40tl) 45-70gün arası


proplan kitten kuru mama (veterinerden 2avuç aldım) 60-70arası


nd kitten kuru mama (petlebi 160tl) 70gün sonrası


gimcat multivitamin (amaz0n 60tl) 60gün sonrası
(fiyatlar değişmiş olabilir)


bence balık yağı gereksiz masraf mutamin aldım 150tlye %5inden azını kullandım onun yerine gerçek balığı fırında pişirip temizleyip vermek daha mantıklı. ama içinde kılçık sakın kalmasın.


bunlarla beraber her gün haşlanmış bıldırcın yumurtası yedi(a101de 12li 4lira)


arada
haşlanmış patates
haşlanmış balık (90gün sonrası)
haşlanmış tavuk yedi. hiçbirinde tuz baharat yoktu. ek yiyecek verirken veterinere danışmanız ve yemeklerin kediye etkisini görmek için dışkısını kontrol etmeniz önemli. ishal/kabız yaparsa vermeyi kesin. çiğ bir şey vermeyin parazit yapar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1361 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.311 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR