Kedim Sürekli Lastik Tokaları Yiyor. Neden Olabilir?

Zeusthecat
Zeusthecat

238 Puan

Kedim çok uzun zamandır lastik tokaları yiyor. Bütün tokaları kaldırıyoruz ama kafamızdan bile çalabiliyor. Birçok farklı veterinere danıştık ama sorunun çözümünü bulamadık. Bunun sebebi ne olabilir ya da başka toka yiyen kediler var mı? Toka yediğinde ne gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir?

5 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim kedim içinde vitamin eksikliğinden olabileceğini söylemişlerdi. Ben de sizin gibi bolca vitamin kullandım. Sonra diğer veterinerim vitamin eksikliğinden olsaydı toprak gibi minareler içeren şeyler yemek isteyeceğini söyledi. Yeme isteğinin kendi zevkinden olduğunu olabileceğini söyledi. Bence sizin ki de bu şekilde olabilir. Ben de hep takip ediyorum. Umarım yese bile çıkartmada sorun yaşamaz. Zor bir durum gerçekten

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim kedim şeffaf gıda ambalajlarını yiyor. Bu tür yabancı cisim yeme durumları vitamin eksikliğinden olabilirmiş fakat benim veterinerim kedimin vitamin eksikliği olması için toprak vb. mineralli şeyler yeme ihtiyacı hissetmesi gerektiğini söyledi. Yeme isteği kendi zevki olduğu içindir dedi. Bu bana mantıklı geldi ve zaten vitamin kullanıyorum,gelişme yok.
Fakat sizin durumunuz benimki gibi mi bilemem. Kan testi yaptırdınız ve değerleri normal ise sizin ki de kendi isteğinden olabilir.
Gıda harici yabancı cisim yeme kimyasal olduğu,bağırsaklarda tıkanıklık yapabileceği vb. durumlar yüzünden çok sakıncalıdır. Ameliyat olma durumu olabiliyor. Anlaşılan tokaları kaldırmak işe yaramıyor. Bence lastik toka kullanmayı bırakın,onun sağlığı için

Zeusthecat
Zeusthecat

238

Görüştüğümüz veterinerler de vitamin eksikliğinden olabileceğini söyledi 2 kutu vitamin kullandık ama sürekli vitamin kullanmanın pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik olabileceğini de söyledi veterinerler Zeus çok mutlu bir kedi bilemiyorum. Tokaları uzaklaştırdım fakat türevi şeyleri yemesinden korkuyorum bu yüzden sürekli takip etmek gerekiyor.

benim kedim de toka, plastik top, silikon parçaları ne bulsa yemeye çalışıyordu. düzenli kedi çimi kullanın. aynı sorunlar tüm kedilerde varmış.

EbrarGulin
EbrarGulin

369

Psikolojik olabilir bende tırnağımı psikolojik olarak yiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8311 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR