Yavru Kedime Hangi Mama?

Mertly
Mertly

2576 Puan

2 aylık yavru kedim için mama tavsiyesi istiyorum.
Pro plan kimi iyi diyor kimi yerden yere vuruyor.
Royal canin kimi vazgeçemiyor, kimi içeriği fiyatına göre boş diyor.
N&D kimi en sağlıklı bu diyor, kimi kedimin tüyleri döküldü, mama çok pis kokuyor diyor.
Orijen ve acana ya para yetiştiremem maalesef en iyileri onlar gibi duruyor.
Kilosu 50 tl civarında artıları eksisinden fazla olan mama tavsiyenize açığım.
Ama proplan gözümde bir tık önde siz ne dersiniz?.
Lütfen örneğin mystic al diyip geçmeyin. Bir tavsiye veriyorsanız bunun dayanaklarınıda yazın ki bu konuyu okuyacak olan ben ve benim gibi arkadaşlar daha iyi faydalanabilirler.
Çok teşekkürler :)

2 CEVAP

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Merhaba. Proplan gözünüzde bir tık önde dedidiz ama nacizane içeriğini tekrar bir inceleyin derim..


Tavuk Eti /%20), Kurutulmuş kanatlı proteini, Pirinç, Buğday gluten unu, Hayvansal Yağ, Mısır, mısır gluten unu, Bezelye proteini konsantresi, Mısır nişastası, Kurutulmuş yumurta, Mineraller, Sakatat, Mayalar, Balık yağı, Kolostrum (%0,1)


Analitik Bileşenler : Su % 12 Ham Protein % 40 Ham yağ % 18-23 Ham selüloz % 3 Ham kül %10,9 Taurin 1800


Gördüğünüz gibi içinde çok çok az hayvansal et kullanılmış. Protein değeri ise bu kadar az et kullanılmasına göre yüksek yazılmış ve açıkçası bana gerçekçi gelmiyor...


Kediler etçil hayvanlardır ve İhtiyacı olan proteinin nerdeyse tamamını etten karşılarlar. Doğada sürekli meyve sebze yiyen bir kedi göremeyiz. Ama maalesef bazı kuru mamalarda etten fazla tahıl kullanılıyor..


Şimdi genel olarak herkese söylüyorum bu cümleleri:
Mama seçimi hepimizin bir derdidir artık. Kimimiz orta halli, bazılarımız yüksek bütçeli, bazılarımız da kendine zor yetiyor... Herkes kedisinin sağlıklı beslenip büyümesini ister aksi takdirde kötü beslenme daha fazla hastalık sebebi ve veteriner masrafına tol açabilir..


Bütçemiz ve kullandığımız mama ne olursa olsun bence haftada çoğunlukla aralıklı olarak hayvanlarımıza taze et vermeliyiz. Tavuk eti en ucuz ciğeriyle 5₺'den başlıyor. (Fakat ciğer fazla verilmemeli, yoksa vitamin kaybına yol açıyor) Bütün tavuk 20 küsür ₺ , alın kaynatın kemiklerini çıkarın. 1 kedi 1hafta boyunca periyotlarla ister direk etini, ister püre çekilmiş hafif tuzsuz peynirli yaş mama halini yiyor Eğer tavuk almaya da gücünüz yetmiyorsa, eti kasaplardan ücretsiz isteyebilirsiniz.
Kasaplara kediler için artık etiniz var mı dediğiniz zaman size kemikli etli parçalar verebilir. Bunu kaynatıp suyundan fevkalade yaş mama yapabilirsiniz... En azından hayvan doğal protein alır sağlık kazanır.

NURSENA123
NURSENA123

5159

bence içerik olarak taurin ve gerçek kurutulmuş ete bak ha bide her yaşa uygun olması var tabii(yaşlı,yetişkin,yavru,kısırlaştırılmış,light)bunlara bakmanı öneririm bizim mama daha yeni gelicek hills aldık biz her duruma uygun var mesela nd gerçekten içerik çok iyi ama light ve yaşlı yok proplan mesela her yaşa uygun var hills nd ve royal caninden biraz daha uygun fiyatlı ortalama bir fiyat
ben şimdiye kadar molly,proplan,royal canin,reflex kullandım (bidaha reflex almam)molly seviyodu içerik ve durum fena değildi royal canin dışkıda çok koku yaptı molly de öyle onun dışında kaliteli bir mama proplan ise kedim bayıldı ama royal veya hillsin içeriği daha zengin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 314 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR