Orijen. Nd. Acana

Anonymus944867
Anonymus944867

12530 Puan

Anket

ND
(10 oy)
ORİJEN
(13 oy)
ACANA
(6 oy)
Toplam (29 oy)

merhaba arkadaşlar 3 aylık oğlum için royal canin ve purina one kullandım bir süre artık çok daha kaliteli besleyici bir mamaya geçmek istiyorum kalıcı olarak şartlarım şunlar :
tüy dökmeyecek
et oranı yüksek olacak
Sizce en iyi F/P premium mama hangisi önerilerinizi bekliyorum teşekkürler..

13 CEVAP

Themis_hy
Themis_hy

1119

Eğer fiyatı yüksek gelmezse orijen cat/kitten maması yedirin 1 yaşına kadar. Diğer kedilere göre hayata 1-0 önde başlayacaktır inanın :) ama birden geçiş yapmayın. Protein oranı yüksek olduğundan alerji yapabilir ani geçişler. 2 haftaya yayın geçişi ve yeni mama oranını yavaş yavaş artırın. Ben şu an 1 yaşına kadar orijen vermediğime o kadar pişmanım ki. Çok fazla alerji şikayetleri okudum ve korktum. Önce royal sonra nd ve pro plan denedim. Hergün 1 avuç tüy çıkıyordu kızımdan:(( şimdi bravery somonluya geçtim 1 yaşında olduğundan ve çok şükür 1 ayda farketti kızım. Daha uysal daha oyuncu ve tüy dökülmesi çok çok azaldı. Nd royal pro plan hepsi boş.

Anonymus944867
Anonymus944867

12530

tamamdır orijene geçiş yapacağım indirimler falan ne zaman olur uygun fiyata alabileceğim bir zaman falan var mı bilginiz?

Themis_hy
Themis_hy

1119

Şadanlar numune göndermeyi bırakmış olabilir bilgim yok. Gerçi çoğu marka küçük paket yeme garantili oluyor, eğer yemezse iade edebiliyorsun paketden eksilmiş olsa bile. Petlebiye sorabilirsin orijen küçük paketde iade hakkı var mı yemezse. Orijeni seviyorlar genelde. Geçişi 2-3 haftaya yayarsanız ishal alerji gibi sorunları da bertaraf etmiş olursunuz. İlk gün eski mamasına %10, ikinci gün %15 şeklinde orijen oranını her gün yavaş yavaş artırarak geçiş yapıldığında sorun olmuyor. Kimisi aa çok sevdi yeni mamayı diyip 3 günde geçiş yapıyor ve sindirim ve alerji problemleriyle karşılaşıyor

elifkonakci
elifkonakci

3032

Bence hepsi çok iyi. Üçünü de kullanabilirsiniz bence.

Anonymus944867
Anonymus944867

12530

F/P olarak?

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Sanırım bunlardan daha ucuz Nd. İçeriği de gayet iyi fiyat performans olarak iyi diye düşünüyorum ama diğer 2 mama da harika hatta nd den daha iyi sanırım. Bence ilk nd alın numune severse devam edin ama sevmezse diğer 2 mamayı deneyin

sforselin
sforselin

119776

Acana tavuklunun kilosu daha ucuza geliyor normalde. Ama N&d'ninki yavru maması olduğu için daha az yemesi gerekiyor.
Acana balıklı bizimkinin kilosuna, yaşına göre bakınca 100 gram civarı yesin diyordu mesela. N&d'den 60-70 civarı yemesi gerekiyor. (Bizimki biraz iri bi çocuk sanırım. Sizinki muhtemelen bu kadar yemez ikisinden de.)

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Biz N&D Kitten kullanıyoruz. Severek yiyor 2,5 aylık kızım.
Belki inanamayacaksınız ama orijinal paket 1,5 kilo N&D mamayı özel kuponlar sayesinde 22₺'ye internetten aldım;)


Instgrm: kedimbenimle hesabımda, kullandığım mama ve kedi ürünleri incelemelerimi, benim gibi nasıl ucuza kaliteli ürünleri alabilirsiniz bunun alışveriş tüyolarını paylaşıyorum. Gelin takip edin Fırsatları kaçırmayın.

sforselin
sforselin

119776

Bu arada kalorileri arasında uçurum yok aslında. Önerilen miktar olarak söyledim onları. Ne kadar yediğini ayrı ayrı takip etmedim.

Themis_hy
Themis_hy

1119

Eğer orijen cat/kitten alamazsanız fitmin purity kitten yada bravery kitten tercih edebilirsiniz. Nd benim kızıma hiç yaramadı, tüy dökülmesi kesilmedi. 6 ay savaştık, yürüdüğü yerde tüyler uçuşuyordu. Sorun royal ile başladı ama nd ile azalmadı aynen devam etti tüy dökülmesi. İştahsızlaştı durgunlaştı. Kızgınlık dönemi ondan mı dedim, sıcaklardan iştahsız az yiyor ondan mı dedim. Multivitamin kullandım aylarca. Kafayı yedim 6 ay. Çok şükür 1 aydır çok iyi kedim. Şu an kızgınlıkta ve stresli değil, deli gibi de tüy dönmüyor.

Ben proplandan ND ye geçtim aşırı derecede fark etti acana ve orjien bütçe açısından deneyemedik ama bütçeniz yetiyorsa en iyisini alın :)

Themis_hy
Themis_hy

1119

Her sitede fiyat farklı kampanyaları bilmiyorum. Şadanlar sitesinden önce numune talep edin isterseniz. Kediniz sevmeyebilir. Bir de yavru olduğu için hareketli bir kedi dimi ? Hareketli olmayan kedilere ishal alerji yapabiliyor.

sforselin
sforselin

119776

Şadanlar numune göndermiyorlardı en son.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 736 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR