Kedim Çiğnemeden Yutuyor

Ozllemcskn
Ozllemcskn

221 Puan

Kedim mamayı hiç çiğnemiyo direkt yutuyo. 2 yaşında ama dişlerini kullanmıyo neredeyse. Bu ara her hızlı yiyişinde daha sık kusmaya başladı. Tüy topaklanması veya anormal bi durum yok gibi. Topaklanma önleyici macun da veriyorum zaten. Mama için yavaş yeme kapları varmış onları deniycem. Başka önerisi olan var mı mamayı biraz parçalasam olur mu sizcee çiğneme refleksi de iyice kaybolsun istemiyorum ama..

8 CEVAP

Ilayda_Meric
Ilayda_Meric

1095

Mamayı porsiyonlara bölerek verebilirsiniz.

Ozllemcskn
Ozllemcskn

221

Hiç aklımıza gelmemişti çok yardımcı oldunuz. Bi problem olduğunu düşünmüyorım dedi ama ben çiğnemden yutmasına çözüm arıyorum ve böyle kusunca da sorun olabilir mi diye endişelendiğim için buraya yazdım. O yüzden saçma sapan konuşmadan insanlara yardımcı olabilcek bişeyler biliyosanız buraya yazın da bi faydanız dokunsun.

Poficann
Poficann

103514

Sizde ki sorun bizde de var bir kaç gün önce kedimin bir avuç dolusu kuru mama çoğu da çiğnenmemiş kustuğunu gördüm
Az az sık vermeye başladım:)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ebet küçük taneli ise normal boyle yemesi

ozlemsevgi
ozlemsevgi

7408

Benim bildiğim çoğu kedi cignedemeden yutar zaten, kedimi kisirlastirirken anestezi alip kustugunda farketmistim ben de tüm yedikleri olduğu gibi duruyordu. Günlük yemesi gereken miktarı tek seferde veriyorsanız çok yediği için kusuyor olabilir, günde 2 ya da 3 öğün şeklinde porsiyonlayarak verebilirsiniz ya da yavaş yeme kapları var, kasenin içinde belli aralıklarla dikitler yapılmış gibi internetten bakabilirsiniz onlar da yavaş yemesine yardımcı olabilir. Tabi sorun bunlardan kaynaklı değilse daha detaylı bi inceleme gerekir. Aşılarını kacirmadiginizi varsayiyorum. aksi halde iç parazitten dolayı da kusuyor olabilir yani bir çok sebebi olabilir aslinda. Belki veterinerinizi değiştirebilirsiniz, referansi olan iyi bi veterinere götürün derim. Umarım çabucak iyileşir yavrucak, çok geçmiş olsun..

Ozllemcskn
Ozllemcskn

221

Az az sık veriyorum aslında. Royal canin kısırlaştırılmış mama kullanıyoruz. 2 günde bir kusmaya başladı başka bi durum olabilir mi ki. Kustuğu zamanlar yedikten hemen sonra olduğı için hızlı yemesine bağladım aslında ama emin olamıyorum tabi

Zukooo
Zukooo

4991

Ya kediniz kusuyorsa neden veterinere gitmiyorsunuz? Sabır allahım ya

Buseckr
Buseckr

1081

Benim kedimde de kusma sorunu vardı hemde asiri bir kusma baktığımda mamaların büyük olduğunu görüyordum veterinere gittiğimizde ilaçlı röntgen çekildiği zaman tüy yumağı çıktı onu çıkaramadığı için kusuyor dedi zeytinyağı içirdik mide koruyucu iğne yapıldı çok şükür şimdi düzeldi. Veterinere gitmenizde fayda var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10096 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR