Nd Mama

Lifos34
Lifos34

1015 Puan

Merhaba arkadaşlar benim british shorhair cinsi erkek 1 yasında kedim var bu aralar 2 günde bir yada 3 günde bir dışkılıyor kumuna gidince herhangi bir zorlanma ve ıkınma yapmıyor mamasını aşırı yemiyor nd balkabaklı balıklı mama kullanıyoruz tahılsız simdi maması bitmek üzere nd alacağız yine kuzulu yaban mersinli düşünüyorum fakat az tahıllı mı almam gerekli yine tahıllı mı almalıyım bilmiyorum veterinerde Royal canine geçin diyor sindirimi için ne yapmam gerekiyor

10 CEVAP

Lifos34
Lifos34

1015

Tahılsız mı almam lazım olacaktı yanlıs yazmısım

Lifos34
Lifos34

1015

Kuzulu yaban mersinli dışkılaması açısından nasıl olur

bilgeeda
bilgeeda

4499

Biz şu an kuzuluyu kullanıyoruz dışkı açısından bi sorun yaşamadık

sforselin
sforselin

119776

Aşırı yemiyor demişsiniz, kilo durumu nasıl? Normalde her gün mü yapıyordu?
İştahsızlığı varsa az yediğinde az yapması normal. Genel sağlık durumunda bir sorun var mı onu kontrol edin. Mamadan sıkıldığı içinse iştahsızlığı ekstra haşlanmış tavuk vb. gibi şeyler verebilirsiniz arada. Yaş mama falan artırılabilir, tavuk suyu kemik suyu falan verilebilir biraz değişiklik olması için.
Halsizlik falan gibi şikayetleriniz de varsa zaten bir hekime danışırsınız onu.
Bi sindirim problemi olabilir. Ev yoğurdudur, kefirdir probiyotik bi şeyler verebilirsiniz.
Bi süre düşük tahıllı verebilirsiniz bence mamayıw

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Lif orani dusuk bir mama kullaniyorsunuz.lif orani gore bir mama trrcih ederseniz diskilamasi normale doner.bende ayni sorunu yasiyorum bu sekilde cozdum.

FluffyYufka
FluffyYufka

685

Az tahıllı kullanmanız daha yararlı olacaktır.Bende kedime az tahıllı veriyorum nd nin tahılsız oranı yüksek protein içerdiği için ileride erkek kedilerde böbrekle ilgili sorunlar yaratabiliyormuş.

Lifos34
Lifos34

1015

Hareketlerinde bir sorun yok oynaması zıplaması iyi hiç yemiyor değil yiyor ama az yiyor sanırım sıkıldı yas mama verince hemen onu yiyor bitiyor bide nd de ilk basta böyle sorun yoktu mama bitimine yakın böyle oldu normalde günde bir kere yada bir gün arayla dışkılıyordu simdi 2 günde bir veya 3. Gün dışkılıyor mamadan kaynaklandığını düşünüyorum artık

Themis_hy
Themis_hy

1119

Benzer sorunlar benim kedim de de vardı brabery somonluya geçtim dışkısı ve idrarı düzene girdi, iştahı arttı. Nd nin kokusu ağır, balıklı daha da ağır, belki o yüzden bilmiyorum benim kedim ölmeyecek kadar yiyordu. Az yiyince dışkısı da az oluyor tabi. Az yiyince bağışıklığı düşüyor ve hastalıklar başlıyor aman dikkat !!

Lifos34
Lifos34

1015

Şimdi düşük tahıllı denicem birde kuzulusunu bakalım ona nasıl bir tepki verecek veteriner Royal canin alın diyor onuda vermek istemiyorum

hazzelto
hazzelto

843

Nd ben de kullandım bi kaç çeşitini de denedim ama çok severek tüketmedi. Tadından çok çabuk sıkıldığı için 1,5 kg veya 3 kg mamalar alıyorum genelde. Bi kaç aydır hills kullanmaya başladım, daha iyi geldi diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 503 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR