Kediyi Yeni Bir Kediyle Tanıştırmak

Cook
Cook

119172 Puan

Arkadaşlarla eve çıkmayı düşünüyoruz. Bir tanesinin erkek 1.5 yaşında bir Ankara kedisi var. Benim oğlum 6 ayını yeni tamamlayacak. Aynı evde bulunmaları sıkıntı olur mu, benimki küçük olduğu için tedirginim, zarar verirler mi birbirlerine? İkisi de büyük oldukları için birbirlerine alışma süreçleri nasıl olur? Duruma göre oğlumu Ankarada bırakacağım ama beni annesi sanıyor onu bırakıp gidersem depresyona girmesinden korkuyorum.

7 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Kısırlarsa, alıştırma konusunda yavaş ve sabırlı olursanız alıştırabilirsiniz. Huyları çok önemli tabii alıştırmanın süresinde. Kedilerle arası iyi olan kedilerse ertesi güne bile mükemmel ilişkileri olabilir mesela.

Siyammm
Siyammm

120334

Arkadasınızınki pek reaksiyon göstermez , karakterde önemli tabi. Erkekler yer degisikliğinden daha çok etkilenir genel olarak sabırlı olursanız zamanla alışırlar

geceem
geceem

2827

Bu konuda emin değilim. Geçen bir tanıdık kedisini bana gelirken yanında getirdi arkadaş olur sandık bir kaç saatliğine ama gelen kedi benim kedimi neredeyse parçalayacaktı, hemen odadan çıkardım kedimi ayrı yerde takıldılar.

Cook
Cook

119172

Arkadaşımınki kısır fakat ben henüz kısırlaştırmadım 1 yaşını beklemeyi düşünüyordum. Arkadaşımın kedisi çok sessiz, sakin kolay kolay muhattap olmuyor kimseyle ama benimki çok hareketli ve çok cesaretli, veterinerde köpeklere saldırmaya çalıştığı bile oldu. En azından 7 ayının dolmasını bekleyip kısırlaştırıp götürsem daha mı sağlıklı olur?

sforselin
sforselin

119776

Ameliyattan sonra bi süre ayrı tutmanız gerekecek zaten. Olup gitmesi daha iyi olur gibi. Bi süre koku değişimi oluyor çünkü ister istemez. Yine araları şey olabilir.
Bu arada 6 ay da kısırlaştırma için uygun bir yaş. Tereddütünüz olan kısmı söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Cook
Cook

119172

Şu an kulağı ve derisi için birkaç farklı tedavi uyguluyoruz, deri tedavisinin bitmesine 5 hafta var. Çok stres olduğu için en azından birkaç ay evde rahat kalsın istiyordum, tüm aşılarımız tamamlandı bi süre kontroller hariç veterinere götürmemeyi düşünüyordum

Cook
Cook

119172

Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 468 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR