Kedimin Ağzındaki Yaralar (Fotoğraflı)

kubracetin9
kubracetin9

1030 Puan

Arkadaşlar kedimin birkaç aydır ağzında yaralar çıkıyor. Veterinere ilk götürdüğümde kedi aftı dendi iğne yapıldı sonra hemen geçti. Ama birkaç hafta sonra tekrar tekrar etti. Sonra yeniden götürdüm bu sefer bağışıklık sistemiyle alakalı bir hastalık olabilir korkulcak bişey yok dendi. Kan testi yapıldı temiz çıktı değerleri. Tekrardan iğne vuruldu ve antibiyotik tedavisine başladık yine geçti fakat tekrar ediyor başka bir veterinere daha götürdüm oda korkulcak bişey yok dedi belki sonsuza kadar ağzında yaralarla yaşar. (Böyle şey mi olur inanamadım cidden). Bir bilgisi olan var mı veya aynı sorunla karşılasan bilgilendiren olursa sevinirim. Bu arada yaralar bazen alt dudakta oluyor orası minik top gibi şişiyor, bazen sağ üst dudağının içinde oluyor hafif kabuklu yara gibi, bazen de burnuna kadar şişlik oluyor.


3 CEVAP

Merve203
Merve203

2589

Boyle agiz yaraları genellikle bagisiklikla alakali oluyor. Buna cok benzemese de ben de kedimde agiz yaralariyla aylarca uğraştım. En son veda vitamin kullanmaya basladim ve bayadir yok. Kizginlik doneminde ufak bir yara cikip iyilesiyor. Veda vitamini onerebilirim.

Gamsem
Gamsem

10825

Merhaba bu duruma benzer birşey yaşadım bu genellikle ya alerji yada bağışıklıktan dolayı oluyor ben kortizon antibiyoki ve mide koruyucu kullandım şuan daha iyi.hastalığın adıda (Eosinophilic ulcer) int araştırın sizinkide bu rahatsızlık olabilir benziyor bu aft değil :) vitamin bağışıklı vs takviye kullanıyorsanız bir süre kesin gözlemleyin ,alerji içinde gözlemleyin

kubracetin9
kubracetin9

1030

Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 588 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR