Kedi Ağız Kokusu?

cahitsel
cahitsel

712 Puan

kedimi proplan kuru maması ve gourmet yaş mamasıyla besliyorum ama yaş mamayı 2 haftada bir veriyorum. sadece kuru mamaya beslenmesine rağmen esnediğinde ağır bir koku oluşuyor bunun sebebi ne olabilir?

9 CEVAP

polo
polo

9117

kediniz kaç aylık belli bir dönemde bi kaç ay agız kokusu bütün kedilerde oluyor genelde 5 veya 6 aylıkken gelişme çagında parazit aşıları tam ise bi sorun yok gibi benim oglumun 2 ay oldu geçti şimdi hiç yok 11 aylık şuan

Yoğun ağız kokusu ağız da ki aftlardan ağız yaraları diş eti enfeksiyonları , iç parazit kökenli veya böbrek karaciğer kökenli olabilir. o yüzden bunların araştırılması gerekir. verdiğiniz mamalar 1. kalitedir onlarla ilgili bir durum yok , evden herhangi bir şey veriyor musunuz ? iç parazit uygulaması 3 ayda 1 devamlı tekrarlanıyor mu , kediniz çok su içip çok sık idrara çıkıyor mu veya mukozalarında sarar ma var mı bu soruların cevapları doğrultusunda uygun bir teşhis ve tedavi yapılabilir

hazalsenol
hazalsenol

10389

Benim kedimde de aynı sorun vardı. Mama kalitesi oldukça iyi aşıları tamdı. Veterinerime sorduğumda kedimizin midesini üşütebileceği bu sebepten dolayı olabileceğini üç dört gün sonra devam ederse endişelenmemiz gerektiği söylendi. Ayrıca kedim altı aylık bu dönemlerde ağız kokusu oluyormuş tüm kedilerde diş değişiminden kaynaklı

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Bence de mamalarla hiç ilgisi yok bende onları kullanıyorum hiç ağzın kokusu olmuyo diş değiştirme dönemindeyken de olmamıştı şuan 10 aylık kedim 1.5 aylıktan beri proplan ve gourmet kullanıyorım sıkıntı olmadı.

secilozev
secilozev

1523

Bizde de aynı sorun var. Kedim 4 aylık, veteriner şu an süt dişleri olduğu için bu şekilde kokar dedi. 6. aydan sonra süt dişleri dökülüp, yeni dişler çıktığında koku geçermiş. Bakalım bekliyoruz.

cahitsel
cahitsel

712

kedim 4,5 aylık. ağzında bir aft yok. aşılar tabikide tamam. su içmesine çok ısrar ediyorum durup dururken suyun yanına katıyorum o da içiyor yaş mamasına su ekliyorum arada annem sadece tuzsuz et suyunu mamasına katıyor arada yapıyor bunu .mamadan hariç arada yumurtanın sarısı, kırmızı eti haşlayıp suyuyla veriyorum yoğurt veriyorum bu kadar. hiç bir şekilde tuz şeker yada herhangi bir bahart yemesine izin vermiyoruz.mamadan kaynaklı olabilir diye ******.com dan yani yurt dışından acana kitten sipariş verdim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benimkinin de kokuyor bazen, galiba dis degistiriyor bunlar.6 aylik benim kedim de. Ben de sizin gibi besliyorum.

EbrarGulin
EbrarGulin

369

Sade kuru veriyorsanız onun kokusu siner ve ağız kokusu yapar ama sütle veya suyla verirseniz koku önlenmiş olr bilginize :)

EbrarGulin
EbrarGulin

369

Sade kuru veriyorsanız onun kokusu siner ve ağız kokusu yapar ama sütle veya suyla verirseniz koku önlenmiş olr bilginize :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2868 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR