Whiskas Kuru/Yaş Mama Sağlıksız Mı?

goksuyilmaz
goksuyilmaz

952 Puan

merhaba ben 2 aylık Scottish fola yavru kedim için Whiskas kuru mamayı kullanıyordum adını çok duyduğum için fiyatı da uygun diye onu aldım kedimin dışkısı ilk iki dakika aşırı kokuyor ağzı da öyle? Whiskas yaş mama alınmamalı yazmışsınız ama evde Whiskasın kuru maması, yaş maması ve bestpet tavuklu ve pirinçli kuru mamayı kullanıyorum ne yapmalıyım Whiskas cidden sağlıksız mı?

9 CEVAP

Succubus
Succubus

10369

ilk olarak kuru mama kedinin günlük besin ihtiyacını tam olarak karşılamalıdır. bunun dışında et ve hayvansal ürünler bakımından zengin olmalıdır, çünkü kedi zaten etobur bir canlı, bitkisel kaynakları çok verimli olarak sindiremez ve bu besinlerden faydalalanamazlar. Tahıl, pirinç gibi bazı ek gıdalar da anlık tokluk hissi için eklenir ancak sindirime katılmadıkları için bu tokluk hissi kalıcı değildir. ayrıca şu ana kadar bahsettiğim besinlerin her birinin de kendi içinde daha kaliteli olanları vardır. yani bir hayvanın sakatat kısmı ile et kısmının bir olmadığı gibi, bir havucun dış kısmında yemeyip çöpe attığımız dış kısmı ile içinin de(ki etobur canlılarda bitkisel kısmın kalitesi bana daha önemli gibi geliyor, örneğin kalitesiz tahıl alerji riskini artırıyor.) kediye olan etkisi aynı değil. Son olarak kediler daha iştahlı yesin diye mamalara şeker, tuz vs de katılabiliyor ancak bunların da farklı şekillerde kediye zarar verdiği biliniyor. bu temel bilgilerle bile whiskas içeriğine göz gezdirince bazı sıkıntılı ifadeler gözünüze çarpabilir. ayrıca içerikte sıralama çoktan aza göre sıralanır. örneğin şu an önüme tavuklu yavru kedi mamasını açtım. ilk sırada tahıl var. oran belirtilmemiş. ardından et ve et türevleri oran belirtilmemiş (genellikle daha iyi mamalarda bunun toplam oranı dışında sade et oranı da ayrı belirtilir.) Mineral ve vitaminler, kesinlik bildirmemesi dışında en az ve en çok olan oranlar arasında da ciddi bir uçurum var. bu biraz fabrikada standardizasyonun da yakalanmadığı anlamına gelir. ayrıca sebzeler kısmına gelirsek de sebze adı vermeyi bırakın yeşil ve turuncu parçacık olarak ifade edilmiş.
Onun dışında pakete yazılanlar dışında üretildikleri tesislerden kaynaklı pek çok ihmal olabiliyor. örnek verirsek, temiz bir ortam olmadığını varsayalım fabrikanın ve bu yüzden her yeri böcek ve fare sarmış olsun. ancak sterilizasyon için üretime ara vermek istemediklerini ve bu yüzden her yere zehirli kapanlar kurduklarını varsayalım. en kötü senaryodan bahsetsem de bir sürü fabrikada olabilecek bir senaryodan bahsediyorum şu anda. vücuduna zehir bulaşmış bir farenin kendini üretim bandında bulması, bu yüzden farenin de zehrin de mamaya katılması işten bile değildir.
Son olarak, scottish fold zaten laboratuvar ortamında üretilmiş bir cins. Bu hayvanların sevimli olmasını sağlayan kulakları aslında bir kusur. ve hayatı boyunca hastalıklara karşı daha savunmasız olacaktır. bu yüzden olabildiğince iyi bir beslenmeye çok daha fazla ihtiyacı var. dolayısıyla bırakın whiskası üst segment mamalar ile beslemeniz hem kediniz için hem de sizin için çok daha önemli olacaktır.

CemreVeLoki
CemreVeLoki

230

Kedimi sokaktan sahiplendiğimde biz de whiskas verme gafletinde bulunduk dışkısı gerçekten zehir gibi koktu mamayı hemen değiştir. Diğer mamalarla karıştırıp versen bile acayip kokutuyor. Mama içeriği hakkında araştırma yaparak bütçene uygun içeriği kaliteli mama bulabilirsin.

aroma ve kimyasal dolu içinde dışkısıda kokar taze et değil zaten whiskas ve felix gibi markalar kediyi kokuyla cezbetmesi için bir çok aroma koyarlar sahibide aaa kedim yiiyor seviyorsa iyidir diyor kedilerde bu kimyasalllar vücudunda birikir ve ileride kanser riskini arttır sıkışmadıkta yaş mama kullanmayın haftada 2 kez en fazla verilirse bir zararı olmaz belki ama her gün gün aşırı vermeyin onun yerine doğal protein değerini kaybetmemiş normal etle besleyin kaynamış tavuk ciğer köfte vs.. miixerde yumurta ciğer ve tavuğu karıştırıp püre halindede verebilirsiniz yaş mama gibi daha daha iyidir o yaş mamalardan

kedim 9 yaşında daha hiç hastalık geçirmedi ve dışarıda bahçede yaşıyor elimden geldikçe doğal besliyoruz

Siyammm
Siyammm

120334

Çöp

Siyammm
Siyammm

120334

Bedava verseler kullanmam sokak kedilerine vermek konusundada tereddute düşerim

NURSENA123
NURSENA123

5159

gerçekten kötü bir mama et oranı düşük protein düşük taurin de yok

Rmyss
Rmyss

943

Whiskas bir market maması. Sokak kedilerine bile verirken 2 kere düşünmenizi tavsiye ettiğim bir mamadır . Fiyatı uygun diye şimdi alirsiniz ama ileride veterinerden çıkamazsınız bir ton masraf çıkarır size . Eğer çok kısıtlı bir bütçeniz varsa felicia alabilirsiniz ama size önerecegim proplandır kesinlikle tavsiye ederim . Markette satılan mamalardan koşarak uzaklasin

Aslansutlac
Aslansutlac

338

benim kızımda scottish fold bize geldiğinden peri purina proplan kullanıyoruz çokta seviyor kendisi biz veterinerimşze sormuştuk whiskası kesinlikle önermemişti içinde ki tuz miktarından dolayı böbreklere zarar veriyormuş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14665 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR