Aşı Sonrası Halsizlik, Kusma

Yagmur1618
Yagmur1618

796 Puan

Merhaba. 2 aylık kedime 2.5 gün önce karma aşı vuruldu. İlk gün gayet normaldi. Sonra kusmaya başladı. Çok sık kusmuyor ama bugünde çok halsiz. Hiçbir şey yemek istemiyor. Normal bir durum mu? Normalse ne kadar sürer.

9 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

2 aylık kediye karma için erken değil. Aşı sonrası böyle belirtiler normal. Aşıda vücuda hastalık etkeni veriliyor, zayıflatılmış olarak. Vücudu da normal bir şekilde hasta olduğundaki belirtileri de göstererek bu etkenlerle mücadele ediyor. Hasta olduklarındakilerin aksine güçsüzleştirilmiş olduklarından maksimum birkaç güne sağlıklı ve hastalıklara bağışıklık kazanmış oluyorlar. Bence şu an bi hekiminizi arayıp bilgilendirin. Size ekstra yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını, kaç günden sonra endişelenmeniz gerektiğini de söyler. Her kedi farklı çünkü. Sağlık durumunu tam olarak bildiği için en iyi bilgiyi o verir.
Aşı dönemlerinde bağışıklığı iyi tutmaya özen gösterin.

Yagmur1618
Yagmur1618

796

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Karma aşı için 2 aylık bir kedinin uygun olduğu söylendi. Kilosu da yerinde olunca aşı vuruldu. Kediyi hiç yıkamadık, hekimimiz en az 6 ay yıkamamamız gerektiğini söylemişti. İlk 2 gün nispeten daha hareketliydi, yemek yiyordu. Bugün baya halsiz, yaş mama verdim yedi. Veterinere götüreceğiz. Umarım önemli bir şey yoktur.

baranertaga
baranertaga

12029

Benim kedim de 3.5 aylık 2 hafta önce olmuştu aşıdan geldikten sonra 1-2 saat normaldi akşam saatleri olmuştu aşıyı sonra kendini elletmemeye ve dokunmaya çalışırsak bağırarak miyavlamaya başladı ve hep saklandı sallandığı yerlerden çıkmadı ama yemek yemesinde sorun yoktu yaklaşık 24 saat sonra kendiliğinden düzeldi normale döndü. Ama kusma hiç olmadı.

ilaydabal
ilaydabal

1043

2 aylık kediniz için karma aşı biraz erken değil mi ? gerçi kilosuna göre karar veriyor veterinerler ama sanırım sizinki biraz şüşko :)

Pasacik07
Pasacik07

1324

Yikamadiniz değilmi kediyi bu arada bence yan etki gösteriyor çok ilerler ise veterinere uğrayın

baranertaga
baranertaga

12029

Endişeleneceğiniz bir şey olacağını sanmıyorum benim ki 24 saat hiç sevdirmedi kendini sonra kendiliğinden düzeldi

Yagmur1618
Yagmur1618

796

Umarım endişelenecek bir şey yoktur ama 3 gün olacak aşı vurulalı.

sforselin
sforselin

119776

Aşıdan bağımsız bir durum da olabilir gibi sanki. Hızlı yediklerinde bile kusabiliyorlar. Yavrular da ekstra hassaslar zaten. Umarım çabucak iyileşir

Yagmur1618
Yagmur1618

796

Umarım çabucak iyileşir. Normalde çok güzel yemek yerdi. Dediğiniz gibi hızlı hızlı yerdi. Bugün sadece yaş mama koklattım ve yemek istedi. Biraz yedi ama sonra onuda kustu. Veterinere götüreceğiz bakalım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 366 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR