Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Kevseruyanik sordu.
HasmetliUmutPasa cevap verdi.
Merhaba arkadaşlar. Kızım pazartesi günü operasyon geçirdi. O akşam çok korktuğu için yakalığını çıkardım. O kadar akıllı bir kız ki hiç zarar vermedin tüm hareketleri temkinli. Salı sabahı kendine gelmişti. Azar azar yaş mama, ödül maması denedim. Sıvı ödül mamasıyla yemeye başladı. Salı akşama doğru da kuru mamasından yedi. Tuvaletini ancak çarşamba yani dün yaptı. Asıl sorunum şu yaş mama için ağlayan yavrum 3 çeşit yaş mama koymama rağmen sadece suyunu içip bırakıyor. Kuru mamasından yiyor sadece. Bu durumu yaşayan var mı?
Bizimki de ölür normalde yaş mama diye. Ama ameliyat sonrası sürekli yaş mama verdiğimizden bi süre sonra yemek istemedi, kuru mamasına döndü. Ben hastayken yediğimiz bi şeyi daha sonra yemek istemeyişimiz gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Normalde balıklı mama aşığı kedim ameliyattan sonraki hafta balıklı mamayı yemedi.
Anladım umarım zamanla düzelir. Amleyita girmeden kilo alması için bıldırcın yumurtası vermiştim. Bulabilirsem yine alayım iyi geliyordu.
Nasıl yediriyorsunuz? Ben de aldım ama nasıl yediririm diye düşünüyorum şimdi
Bıldırcın yumurtası kilo yapıyorsa bende vereyim ya. Kizginliga girer girmez kisirlastircam daha 6 aylik o ve 2800 kg kilo alması için nasıl verilirki yumurta çiğmi pişmiş mi
Bıldırcın yumurtasında salmonella riski olmadığı için gün aşırı 2 tane çiğ olarak yaş mamasına kırıp veriyordum baya seviyordu.
@zin Dişi kediniz var sanırım. Kızgınlığa girmeden kısırlaştırma yapılması daha iyi. 6 ay gayet yeterli, sağlıklı bir kedi için.
Kalorili bir şey evet ama kilo aldıracak diye çok vermemelisiniz kesinlikle.
Yaş mamaya kırmayı deneyeyim. Düz önüne koyarsam yeme ihtimali 0'dan biraz fazla :)
Sevmedi ama yaş mamayla yedi :) teşekkürler
@sforselin yarın alıp deniycem bakalım. Kısırlaştırma için kilosu yeterli degil bide yavru diye bekletiyorum. Sahiplensiren kişi bana dokuz aydan önce kısırlaştirma demişti. Yinede araştiricam ama
Bizimki 5 buçuk aylıkken kısırlaştırma ameliyatını oldu. Süreci de yazmıştım buraya. Profilimden okuyabilirsiniz onu da merak ederseniz.
Bir tane verdim yumurtayı. Her gün vermem gibi. Biraz daha araştırmam lazım miktarı konusunu
Belgeselde vardı çiğ besleme yapan kadın kabuğuyla birlikte mamasına katıyordu her öğün :)
Çiğ beslenmede tamam ama kalsiyum fazlalığı oluşur gibi normalde mamayla beslenen bir kedide. (Kabuğuyla verildiğinde)
Beyaz kısmı hakkında b vitaminin alımını etkileyebilir gibi bi şeye denk geldim. Biraz daha araştırmam lazım sanırım bu konuyu.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.