Kedim Etrafa Kaka Yapıyor

Goupe
Goupe

114799 Puan

Merhaba kedimin kum eğitimi var ama arada sırada etrafa yapıyor dün elime yaptı bugün salonun ortasına yaptı

23 CEVAP

Merhabalar efendim. bu şekilde bir davranış tamamen tepkisel kaynaklıdır yani şöyle kediler yaşadığı yeri benimseyen ve çok yüksek düzeyde sahiplenen canlardır, kendini evin sahibi görmektedirler. eve çok yoğun bir misafir gelip gitti ise evde huzursuzluk kavga gürültü sık yaşandı ise evde ona aşırı kızıldı ise kumu sık temizlenmiyorsa tepkisel olarak sizin görebileceğiniz salonun ortasına yaparlar bu durumun önüne geçmek için gıda sınırlandırılması yapılabilir , misafirler geldiği zaman alan sınırlandırılması yapılabilir ve kaka veya dışkısını yapptığı yerleri getoff spreyler ile mutlaka 12 saatte 1 temizlenmesi gerekmektedir . mamayı 3 öğün verin mamasını yedikten 5-10 dakika sonra kumun üzerine koyun ve onu evde strese sokacak tüm her şeyi minimal seviyeye düşürünüz . tekrar soracağınız ve danışacağınız bir durum olursa özelden mesaj atabilirsiniz iyi günler dilerim

Akrabalar misafir sayılır yani evin üyelerinden farklı birileri sonuç olarak . kısıtlamaktan kastım az yemesi değil ki aynı ölçüde vereceksiniz genelde çünkü dışkılama mama yedikten 10 dakika sonra gerçekleşir takip etme açısından söylüyorum. koyun yesin sonra 10 dakika sonra kumuna koyun yapmasını sağlayın

iqira
iqira

4

Merhaba Adazade. Benim 1,5 yaşında kısırlaştırılmış erkek kedimde de aynı problem var, sorunumuz ilk günden beri var. Galiba bir çözümü yok. Çok küçükken (1-1,5 aylıkken) yan bahçemizde ağlarken bulup sahiplendik, sanırım beton bir zeminde büyümüş. İlk 3 gün bahçede baktık, belki annesi bulur gelir alır diye. O süre boyunca bahçede toprak olmasına rağmen hem çiş hem kakayı beton kısmı kazıp betona yapıyordu. Sonra içeri aldık. Bir kedimiz daha var, sanırım ondan göre göre çişini kuma yapmaya alıştı ama kakaya asla alışmadı. İlk başta kanepenin altı gibi kuytu yerlere yapıyordu, sonra kum kabının hemen yanına yapmaya başladı. Değişik kum türleri, çam peleti, birden fazla kum kabı kullanma, kabın kapağını takmama vs. pek çok şey denedik, hiçbir şey değişmedi (bir tek porsiyonlu yemek verme işini deneyemedim, çünkü bu çok obur, tüm mamayı yiyor, yaşlı olan kedim aç kalıyor).Kumu sürekli temiz tutuyoruz, günde 1- 2 kez temizliyorum çişleri de alıyorum mümkün mertebe. 5-7 günde bir kumu yeniliyoruz. Bazen kumu ilk değiştirdiğimiz anda kendisi girip yapıyor, bazen tertemizken bile girmek istemiyor. Kabın yanını deli gibi kazıyor, bakınıyor, kendi etrafında bir atıyor, bir daha kazıyor, sonuçta kumun yanına yapmakta ısrarcı. Kazdığı zaman yanına gidip başında beklersem beni görünce kazma refleksi bittikten sonra kuma girip yapıyor. Gece 3'te, 5'te, ne zaman yeri kazıyorsa uyanıp başında bekliyorum, bazen 40-45 dk, dolanıp dolanıp en sonunda yapıyor. Bazen o kadar girmek istemiyor ki ben yanında olsam da yere yapmaya başlıyor, o anda kuma koyuyorum kendisini. Ben çözüm bulamadım, birkaç veterinere de danıştım ama yardımcı olamadılar. Küçükken, 3 hafta boyunca beni görüp kuma her girdiğinde, ödül maması ile öğretmeye çalıştım, konuyu hiç anlamadı :) Psikolojik bir şey olduğunu sanmıyorum, çok mutlu ve oyuncu bir kedi, birçok oyuncağı var, daha yaşlı olan kedimiz ile de iyi anlaşıyorlar. Hiçbir zaman bağırmıyorum, zaten o kadar sempatik bir tip ki kızmak mümkün değil. Strese girmiyor, evimize yabancı kimse gelmiyor, ortamı değişmiyor, yani burada önerilen veya sebep gösterilen durumların hiçbiri yok. Bence onun "normal"i bu, yanlış yaptığının farkında değil. Böyle kabullenip devam etmemiz gerekiyor belki de... (Büyük kedimizde ama, -ki kendisi 5,5 yaşında- diğer arkadaşların bahsettiği, tepkisel olarak bazen yorganın üstüne kaka yapıp bir güzel üstünü kapatıp kamufle etme huyu bir dönem oldu, o da ortalamaya vurursak yılda birdir belki... İkinci seferinde bağırıp poposuna yavaşça vurmuştum, inatlaşıp ertesi gün tekrar yaptı. Öyle olunca kızmayı da bıraktım.)


Henüz bebekken, yurt dışına taşınmamızın arifesinde bulmuştuk, büyük kedimiz ile anlaşamazlar diye düşünüp sahiplendirmeyi düşünmüştük. İyi ki sahiplendirmemişiz, alan kimse bu huyundan dolayı bıkabilirdi, sonu tekrar sokak olabilirdi. Türkiye'ye geri dönüp bakan kişiden geri almamız da mümkün olmazdı. Demek ki biz onun şansıyız, o da bizim şansımızmış diyerek konuyu duygusala bağlayıp, yerden kaka temizlemeye devam diyelim :)) Umarım seninkinde sonradan başlayan bu problem çözülmüştür...


Not: Bu arada nadiren bu durumu yaşayan arkadaşlara için tavsiye, kaka yaptığı yerdeki kokuları gitsin ve orayı bellemesinler diye bölgeyi sirkeli suyla silmek gerçekten işe yarıyor(fayans zeminler için diyelim), yani yine yere yapsa da o noktaya yapmıyor en azından. Ama zemin parke ise sirke parke rengini açıyor, dikkatli olun.

Aminto
Aminto

4519

Kesinlikle kızıp bağırmayın o zaman daha kötü oluyor ben bu sorunla 3 ay cebelleştim ne yaptıysam olmadı en son son bir sabırla sakin davrandım kum kabı elimde arkasından koşturdum, kucaklayıp kumuna koydum. Yani tuvalet eğitimini sıfırdan verdim ve şükür işe yaradı umarım sizde de yarar.

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Aynen bende katılıyorum benim kedimde öyleydi yatağa yapıyordu hic kizmadan her gün götürüp kumuna yapmasını istedim 1 hafta sonrasında başardı sabırlı olmanız gerek.

Goupe
Goupe

114799

Yok ne şiddeti :D biz hatta gülüyoruz bak hele şu şımarığa diye dalga geçiyoruz. bu arada bizim kedinin zaten kum eğitimi var her seferinde kuma yapıyor ama arada kaçamakları oluyor

Goupe
Goupe

114799

Evet yazımı yazdıktan sonra kumun üstüne koydum yaptı. Teşekkür ederim ben sık sık kum kabına koyarım artık :)

adazade
adazade

398

1 yaşındaki erkek kedim, kum kabının içine değil de etrafına dışkılıyor. bazen de perde halı vb altına dışkılıyor. yazdıklarınızı okudum. bunlardan hiçbirisi bizde yok. yani eve gelen giden yok. evde stres kavga yok. zaten ben ve 2 kedim birlikte yaşıyoruz. 2 yavru kediyi aynı anda sahiplenmiştim birlikte büyüdüler. her türlü kum çeşidini kullandım. en son ever clean aldım. 1 hafta kumu kullandı şimdi gene dışarı dışkılıyor. Kumu hergün temizliyorum. dışkıda kan yok, ishal yok. yemek sonrası takip ediyorum, ben kum kabına koyuyorum, o kaçıyor. 1 saat sonra ben bir yerde oturunca dalgınlığımdan faydalanıp gibip banya taşına dışkılıyor. kızmıyorum, vurmuyorum, ceza vermiyorum. Diğer dişi kedimde bu problem yok. Başka bir kum kabı daha aldım ona da kum koydum. hani paşam kabını beğenmemiştir belki diye. Bu da işe yaramadı. Kum kabını başka yere koydum, gene gitti kabın yanına dışkıladı. var mı başka fikri olan? ben çok yoruldum.

Sselin1
Sselin1

122024

Tuvalet kabini acik kullanmayi denediniz mi ? Ve parfumsuz kum

adazade
adazade

398

evde herçeşit oyuncak ve yaş mam kuru mama mevcut. hiçbir eksikleri yok. kısırlık ameliyatı yapıldı. 8 aydır bu şekilde. her gece evin bir yerinden dışkı toplamaktan çok bıktım.

Aminto
Aminto

4519

Yok şiddet demedim kızmak falan:) Benimkininde vardı eğitimi ama en baştan anlattım. tekrar eğitim vermek daha doğru eğer dışarıya yapmaya alışırsa daha zor olur.

serap1984
serap1984

48337

Merhaba. bazen idrar yolu veya parazit sorunu olunca da yapıyorlar. bizzat başıma geldi defalarca.

Goupe
Goupe

114799

Teşekkürler ama eve misafir çok gelmiyor 1-2 ayda bir akrabalarımız geliyor o kadar. Yakın zamanda kimse gelmedi. Kumunu ne kadar sık temizlersek temizleyelim (Günde 2-3 kez) verdiğimiz mamayı tekrar döndüğünde orada olmayacağını zannederek hepsini yiyor. Mamasını kısıtlamaya çalıştığımızda çok bağırıyor ve sinirleniyor. Bu yüzden zamanla düzelir diye mamasını hep önünde tutuyoruz. En azından mamasının tekrar orada olacağını bilmesi lazım.

Goupe
Goupe

114799

Tamam teşekkür ederim yani kumuna 10 dakika sonra koyduğumda kakasını yapacak öyle demi ?

rica ederim iyi günler dilerim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 42982 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR