Kedim 3 Gündür İshal?

Gayet enerjik ve iştahlı ama ishal. Normalde 10-15 gündür ishal ve sağlıklı kakayı karışık yapıyordu. O dönem karışık mama kullanıyordum ondan olduğunu düşündüm ama şuan tamamen nd kitten kullanıyorum. Full ishal şeklinde yapıyor ve kakası normalden daha da kötü kokuyor. 7-8 gün önce karma aşı için veterinere gittiğimizde normal ve ishal kakayı birlikte yaptığını söylemiştim. Ateşini ölçmüştü normal çıkmıştı. Enerji ve iştah kaybıda olmadığı için aşıyı yapmıştı. Büyük olasılıkla mamayı karışık kullandığınız için demişti.


Kedim gece/gündüz cama asılı olan yatağında uyuyor. Orayı çok seviyor. Daha kaloriferleri de yakmıyoruz. O yüzden geceleri orada üşüyor olabilir. Ondan olabilir mi ishal? Birde bir kaç kere klozetten su içerken yakalamıştım ama 8-10 gündür asla içmedi

7 CEVAP

tugbaozgun
tugbaozgun

596

Pis su içmeleri midelerini bozabilir, üşütmüş olabilir, mama değişikliğinde bu kadar olmamalı benim köpeğimde bu durum için flora düzenleyici tozlar kullandı ondan alabilirsiniz çok çabuk düzeltiyor. Proplan Fortiflora kedi için olan paketide var yine veterinerinize danışarak kullanabilirsiniz.

tugbaozgun
tugbaozgun

596

Hmm evet dediğim gibi bizimkindede aynı sorun vardı birde kusma vardı serum yedi ve ondan sonra o tozdan kullandık gerçekten baya etkili flora düzenlemesi yine bir sorun kullanmanızı tavsiye ederim 1 hafta gibi bi sürede normale döndü her şey , geçmiş olsun umarım kısa sürede kakacıkları iyileşir :))

sforselin
sforselin

119776

İshalin üstüne aşı yapmasaymış keşke. Mama değişimleriyle beraber soğukta yatmış olması da etkilemiş olabilir tabii. Yoğurt, kefir ya da hekiminizden alacağınız probiyotikler işe yarayabilir.
Bi dahaki sefere kademeli geçişi biraz daha uzun sürede yapmanızı tavsiye ederim. Mamaları direkt olarak karıştırmak yerine miktarları değiştirerek vermeniz gerekiyor normalde. Geçmiş olsun.

Şöyle ben mama değişimi yapmadım. Maması bitmek üzereydi. Yeni mamasını internetten sipariş etmiştim. Mama gelene kadar yetmesi için sokaktaki kedilere verdiğim açık reflex mama ile nd kittenı karıştırdım. Sonra sipariş ettiğim 5kg mama geldi. Reflexle karıştırdığım mama bitmemişti. Yeni gelen nd’nin ortalama 1 kilosunu o reflexle karışık mamanın üstüne döktüm. İçinde çok çok az reflex mama vardı. Ortalama mama kasesine 2-3 tane düşüyordu ama ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sanırım üşüttü. Kakası da çok pis kokuyor çünkü :( Camın önündeki yatağını kaldırdım. Tüm gün orda yatıyordu. Geceleri cam kapalı olsa da soğuk geliyor olabilir. Yarın veterinerimi arayıp sorucam ama buraya da bir danışmak istedim. @tugbasozgun

@sforselin mama değiştirmedik bir önceki cevabımı okuyabilirseniz sevinirim.

@tugbaozgun güzel dilekleriniz ve tavsiyeniz icin çok teşekkür ederim. Veterinerimize sorucam uygun görürse alırım mutlaka

sforselin
sforselin

119776

Mamayı karıştırmış olmanız da aynı şey ama. Farklı bir mama yemiş sonuçta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 309 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR