Kedi Anlaşması

zeynepbengusu
zeynepbengusu

2446 Puan

Arkadaşlar üç dört gün önce engelli yavru bir kedi sahiplendim. Benimki de altı aylık bir yavru ama öbürü henüz 1,5 aylık. Bulusturuyoruz tanıştırıyoruz başta iyiydi koklasiyolardi oynuyorlardi ama şuan büyük olan küçüğün sürekli boynuna sarılıp yatırmaya çalışıyor. Bu hareket bizi çok korkutuyor oyun oynamaya çalışıyor gibiler ama napicaz bilmiyorum. Yardım eder misiniz?

4 CEVAP

zeynepbengusu
zeynepbengusu

2446

Çok teşekkür ederim

Succubus
Succubus

10369

zaten gözetim altındalarsa bence olabildiğince az müdahale edin. tehlikeli bir duruma gidiyorsa tabi ki durdurun ama yaptığı hareketin saldırma mı kavga mı olduğunu bile anlamadan her hareketlerinde müdahale ederseniz her şey yolundaysa kötüye çevirmeniz de mümkün.

zeynepbengusu
zeynepbengusu

2446

Boynunu ısırmaya çalışıyor müdahale edilmeyecek gibi değil kulaklarını yatırıp av pozisyonuna geçiyor

dtaylan03
dtaylan03

108367

Benim 1 yaş 1 aylık bir kedim vardı, 3 hafta kadar önce 2 aylık bir yavru kedi daha sahiplendim. Birbirlerine alışmaları için yaklaşık bir hafta on günlük bir program uyguladım. Kısaca şöyle izah edeyim. Yavruyu bir odaya aldım ve kapısını kapattım. Küçüğü sevip üzerime yeterince kokusu sindikten sonra büyük kedimi sevmeye çalıştım. Ama o koku bile onu deli etmeye yetti. Birkaç gün sonra mama kaplarını değiştirdim. Sonrasında yavrunun odasının kapısını kapatmadık, büyük kedimiz başınızı uzatıp tıslayıp ayar vermeye çalıştı. Sonrasında gözetim altında yavruyu koridora saldık, yavru uyuduğunda büyüğü odaya aldık. Sonra karşılıklı olarak tuvaletlerine çiş yapmalarını sağladım. Nihayetinde birinci haftanın sonunda biraz sert olacak şekilde yarı şaka yarı ciddi kapışarak koşturdular. 10.günde artık gözetime bile gerek duymadan biraraya geldiler. Yarın ise mama/su kaplarını ve tuvaletlerini aynı odaya alıp, gece de birlikte olmalarını sağlayacağım. Hatta gece yavrunun odasının kapısını kapattığımda (zaten erkenden uykuya dalıyor yavru) büyük kedimiz kızıp mırıl mırıl açın şu kapıyı demeye başladı. Hülasa, bir hafta on günlük önce koku transferi yapmak, sonra kısa aralıklarla yüz yüze getirmek, nihayetinde belki en fazla 10.günde tümüyle buluşturmak gerek. En azından biz bu suretle en ufak kazaya ve uyuşmazlığa mahal vermeden çözdük sorunu. Dilerim siz de en kısa sürede hal yoluna koyarsınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 295 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR