Kedi Bakımı Ve Bütçenize Etkileri Nelerdir ?

Mapple2
Mapple2

2822 Puan

İktisadî olarak Bütçenizi ne kadar zorluyor ve bu zorluklarla nasıl mücadele ediyorsunuz ?
Tükettiğiniz Mama Kg/Gr ve Maliyeti ?
Yıllık oluşan diğer Masraflar Nelerdir ?

12 CEVAP

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Bir canlıya yuva olmak maddi manevi emek demektir.
Evimde şu an 1 papağan 1 muhabbet kuşu ve de 3 aylık kedim var.
Hepsinin sağlığı için araştırıyorum ve en kaliteli ürünleri almaya çalışıyorum. Evet kaliteli marka mamalar/ürünler pahalı.
Ama inanın isteyince gerekli olan her ürün o kadar ucuza mâl edilebiliyor ki:)
Örneğin ben kedim için N&D Kitten kuru mama, Gimcat Macunları, Nutri Yaş mama, Furminator marka tarak kullanıyorum... Haşa bunları hava olsun diye veya ben zenginim demek için yazmadım...
Babam devlet işçisi ve bana verdiği aylık maaşımı akıllıca harcamayı biliyorum.
İnterneti mantıklı ve faydalı kullananmayı bilen herkes benim gibi kaliteli ürünleri çok komik fiyatlara alabilir:)
▪︎ N&D Kitten orijinal 1,5 kilo ürünü 22₺'ye
▪︎Gimcat macunlarımdan birini bedavaya multivitamini 25₺'ye aldım
▪︎Furminator tarak bedavaya
▪︎6 adet Nutri Yaş mamayı 1₺'ye aldım :)
Nasıl?


İsterim ki herkes evdeki canları için güzel ürünler kullansın. İşte bunu nasıl yaptığımı detaylı öğrenmek için,
INSTGRAM: kedimbenimle hesabımdan beni takip edin.
Ucuza nasıl evcil hayvan alışverişi yapılır, kedime kullandığım tüm ürünler ve yorumlarım için sayfamı mutlaka takipte kalın:)
Yakında çok güzel kampanyalar var, fırsatları kaçırmayın derim...

Themis_hy
Themis_hy

1119

Maliyeti için kediyi bırakmak bahaneden başka bir şey değil. Bütçene göre envaye çeşit mama var. Aşılar ilk yıl biraz maliyetli oluyor ama sonraki yıllar yılda bir defa karma aşı yapıldığı için maliyeti olmuyor pek. İç-dış parazit aşısı 3 ayda bir ve maliyeti diğer aşılara göre düşük zaten.

sforselin
sforselin

119776

Yavru kedi, özellikle 8-9 aylık olana kadar çok çok daha masraflı yetişkin bir kediden. İlk aşıları, kısırlaştırması ve ekstra hastalıklarının yanında çok daha fazla mama yedikleri için mama masrafı da artıyor. Başta bir sürü eşya da alınacağı için ilk zamanlar oldukça masraflı, sonraları hastalık durumları hariç sabitleniyor bence.
Benim bütçe genele bakıldığında çok hasar almadı. Eskiden kendime kıyafet vb. gibi almasam da olacak şeyleri kıstım. Alışveriş bağımlılığımı yok etti diyebilirim. Kendime bi şey almak istediğimde onunla kaç kilo mama ya da kaç kutu konserve alabileceğimi hesaplamaya başlayıp almaktan vazgeçiyorum. Alışveriş bağımlılığının en iyi çözümü bir evcil hayvan sanırım :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

İlk asialri toplam 200-300 Tl tuttu. Su an asi olmuyor. Onyuzden rahatsız mama ve kum parazit ilaclari masrafi var.
Mama 100
Kum 25
Parazitler - ikisi 70-
3-4 ayda bir yaptirinca ayda
25 liraya denk geliyor.
Yas mama evde yapıyorum aylık 30 Lira
Oyuncak falan saymiyorum çok gerekli değil
150-200 liraya halk ediyorsunuz aylik. (
Nd mama 10 kg alınca 75-90 arası tutuyor indirimden vs. )

DoraFiko
DoraFiko

15662

İlk kedimi planlı olarak sahiplenmedim sokakta karşıma çıktı perişan halde. O zaman çok bilinçli değildim kaliteli mama konusunda vs. Kim ne önerirse onu dinliyordum. Çok hastaydı günlerce serum takıldı vs o sürede çok masrafım oldu. Devamında iç dışları aşıları derken sürekli para çıkışı oldu bir süre. Bu sürede ben araştırmaya başladım mama kum vs. Hepsini en kalitelilerini onlara en faydalı olacak şekilde almaya başladım. Kendime kazak alacaksam almadım onlara mama aldım kum aldım. Gereksiz para harcayacağıma kenara koydum aşı paralarını önden hazır ettim. Yakın zamanda 2. Kediyide sahiplendim aynı süreç onun içinde başladı. Yani maddi açıdan biraz fedakarlık yapılarak hallediliyor herşey. Yeterki içten gelerek istenilsin ♡

Anonymus944867
Anonymus944867

12530

yavru alacaksanız ilk 2 ay aşı masrafı fazla oluyor ve kullanacağınız mamaya göre de fiyat değişir paket arkasında miktar yazar 2 3 aylık kediler 20 40 gr arası yiyor gğnlük tabi büyüdükçe artar miktar onun dışında tuvalet kum tarak vb bütçenizi aşırı zorlamayacak şeyler siz yeterki sahiplenmek isteyin ekonomik açıdan hallolur bir şekilde :)

Buketkazan
Buketkazan

7571

-Kum ve mama bi kere denedikten sonra toplu alinmali kesinlikle cok daha ucuza geliyor
-Yas mama nutri feline 12 tanesi 90lari geciyorken ben 57 ye aldim indirimde
-Ilk goturdugum veteriner ilk uc aşısı icin 300 küsur gibi bi rakam verdi, baska bi veterinerde 175 liraya dort asisini yaptirdim

Buketkazan
Buketkazan

7571

Kısacası indirim kovalamakla geçiyor.ayrica cok faydali bi başlık olmus

baranertaga
baranertaga

12029

Çok aşırı maliyetli değil ilk zamanlar aşılar için keseyi biraz açık tutmalısınız sonra zaten aşılar yıllık olarak tekrarlanıyor İlk önce parazit aşısı yapılıyor 2-3 aylıkken karma aşı yapıyorsunuz tek doz veya çift doz size kalmış yanlız iç parazit 3 ayda bir dış parazit 2 ay da bir tekrarlanması gerekiyor sonsuza kadar bu böyle yaklaşık 5-6 !aylık olunca kuduz aşısı yaptıracaksınız bu da 60-70 tl civarı Yani 3 önemli aşınız var iç dış parazit karma ve kuduz karma ve kuduzu belli bir yaşa kadar yıllık tekrarlayacaksınız. Onun dışında bir aşı yok. Kısırlaştırmayı özellikle dişi değilse aklınızdan bile geçirmeyin burdaki pek çok kişi kısırlaştırın diyebilir hiç takmayın. Onun dışında kuru ve yaş maması olacak yaş mamayı haftada 2-3 defadan fazla vermeyeceksiniz. Mümkün oldğu kadar iyi markaları seçmeye çalışın kum olayına gelince kum çok ucuz 10 kilosu 25 tl yaklaşık onun dışında taşıma çantası kedi evi vs. Bunlar size kalmış.

Mapple2
Mapple2

2822

Kendim için demiyorum Genel İktisadî degerlendimeler yapıyorum.. Bazı insanlar Kedinin artan masrafları yüzüden kedilerini bırakmak zorunda kalıyor o yüzden bir Farkındalık yaratmak için soruyorum.. Teşekküler Yanıtınız için :)

Latahzen27
Latahzen27

13204

Artk bende ewde tırnak bakımını yapiorum yaş mama veriyorum kumruda mamayida burdaki petshopcu saolsun bana yardımcı oluyor fiyatta artk oyuncaklarını kendim yapıyorum anlıyacağın onun için yapılan hersey çok tatlı benim için :)

Siyammm
Siyammm

120334

Minimum 100-150 aylık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 521 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR