Kediler Ve İktisadî Faydaları :)

Mapple2
Mapple2

2822 Puan

@sahidegulcan "Hepsinin sağlığı için araştırıyorum ve en kaliteli ürünleri almaya çalışıyorum. Evet kaliteli marka mamalar/ürünler pahalı.
ama inanın isteyince gerekli olan her ürün o kadar ucuza mâl edilebiliyor ki :)"


@PETLOVE3549 "siz yeterki sahiplenmek isteyin ekonomik açıdan hallolur bir şekilde :)"


@Thehemis_hy "Maliyeti için kediyi bırakmak bahaneden başka bir şey değil."


@sforselin "Alışveriş bağımlılığının en iyi çözümü bir evcil hayvan sanırım :)"


@Buketkazan "Kısacası indirim kovalamakla geçiyor"


Teşekküler Dostlar :)

7 CEVAP

Succubus
Succubus

10369

ben buna çok katılmıyorum. evet bardağın dolu tarafından bakmak güzel ama, işin ucunda birer canlı var. evet benim de alışveriş bağımlılığımı azalttı kedi sahiplenmek ama bunu söyleyebilen insanların bir gelirleri, ekonomik bağımsızlıkları ya da hiç olmadı bütçelerinde kendi lüks giderlerini sağlayacak bir boşlukları var. ya indirim için başka harcama yapman gerekiyor, ya indirimi kovalarken güvenilirlikten ödün vermen gerekiyor alışveriş kısmında.
Veteriner konusu, şu forumda kedi sahiplendim ama köydeyim, sizin kadar paramız yok; kedi doğurdu kısırlaştıramıyorum. yavrular allahtan erkek oldu da kısırlaştırmaya gerek yok diyen çıktı birkaç ay önce.
Ya da, sahiplendiğim bir kedim. Bir gecekonduda çocukları olmayan karı-koca. adam geri dönüşüm için çöp topluyor, kadın eve bakıyor. evde tek kanepe; odanın ortasında soba. sobanın çevresinde kedilerle yatıyorlar. sahiplendiğim kedi kardeşleri ile oyun oynarken gözüne tırnak yiyor. bize haberi geldiğinde zar zor birkaç gün sonra eş dost veterinerlik fakültesine götürmüş, günlerdir sıra bekliyordu. normal bir kliniğe götürene kadar o göz kurtarılamadı. üzerine bir de tedaviyi beklediği süre içerisinde çektiği acıdan, hayatı boyunca hiçbir can acısında çıtı çıkmadı yavrumun. ki 1 ocakta beyninde ambole sonucu felç geçirdi, 3 ocakta kaybettik. aniden felç geçirene kadar hiç sesi çıkmadı çünkü acı yavruyken onun için normalleşmiş bir şeydi.
herhangi bir hayvanın bakımı mama ve sudan ibaret değildir. tamam ya bir yolu bulunur diye kıtı kıtına keyfi olarak hayvan sahiplenip, gerçek bir hastalık durumunda ekonomik yükün altında kalmak yerine onu terk eden insan sayısı da az değil. yaşadığımız ülke itibariyle bunun için çok sert de yargılamıyorum kimseyi, çünkü gördüğüm ufak 1-2 tabloydu bunlar. evet burası ticari bir ortam ama, bu konuda da hiç kimsenin toz pembe gözlüklerle bakmasına da gönlüm el vermez. çünkü iyi günde kötü günde sahipleniyoruz bu çocukları.
ek not: hiç kimseye laf etmiyorum burada. ama ailesini ikna etmek için çırpınan, zorla eve kedi köpek almak isteyen çocuklar da geliyor buraya, ay sonunu zor getiren de, durumu çok iyi olan da geliyor, okuyor bunları. bütçe her zaman yaratılır diyebilmek bir lükstür, kimse de kusura bakmasın.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Aynen, biz genel olarak masraftan bahsettik. Bunun bir suru hastalığı var birde. Çoğunda pahaliya mal oluyor. Ben bir gün bir sey olur diye her ay 50 lira arıyorum kumbaraya, en azından birikmiş para olur

Ayben02
Ayben02

15110

Benim kedilerimi ailem istemiyordu ama ben o soğukta dışarda kalmasın diye gizlice odama alıyordum aylık sadece 300 lira bursum var onu da babam çekip bana gerektiği kadar veriyor ama ben hiçbir şekilde kendime harcamiyorum bir şeyi bahane edip almaya çalışıyorum dışarı çıktıkları için yaralanma hastalık kapma gibi olayları çok yaşıyorum ama vet hekimimizden Allah razı olsun hiçbir şekilde sıkıntı yapmıyor ne zaman olursa o zaman getirirsin diyor ve çoğu ürünleri tedaviyi bana yarı fiyatına yapıyor mesela benim kedimin kisirlastirmasini ve bacağındaki dikis ve tedaviyi toplam 250 liraya yaptı ama sonra evde o sobanın yanında yattığını uzanisini görünce hiçbir dert tasa kalmıyor maalesef ben bu kedilerimin tedavisi için harcadigim para yüzünden herkes tarafından hakaret yedim azar yedim dislandim ama zerre umrumda değil yeri geldi okula goturdugum harçlıkları harcamayip tedaviye verdim kedilerimin ürünlerini yavaş yavaş aldım önce mama sadece alıyordum sonra tuvalet kum derken azar azar halletmeye calistim o zaman 12 yaşındaydım maddi durumumuz fazla yerinde değildi ama ben hep onların ihtiyaçlarını hallettim yani insan yeterki istesin bence bir canı iyileştirmek onu doyurmak bizim aldığımız birçok şeyden daha değerli milyarlari olup bir canı doyurmayan ve hiçbir şeyi olmayıp o canı borçlarla doyuranlar var kısaca bence bir cana bakmak için tedavisini karşılamak için karnını doyurmak için bir bahane yok haa olurda bazen imkan olmuyor ona da zaten bir şey diyemem çünkü bazı olayların iç yüzünü insan bilmiyor sonuçta ( burada kesinlikle kimseye laf soylemedim sadece yaşadığım yerde yediğim hakaret ve laflardan dolayı içimi dökmek istedim )

sforselin
sforselin

119776

Kesinlikle katılıyorum. Fazla güzelleme de yapmamak gerekiyor bu konuda. Bir hastalığı olduğunda tedavi ettirebilecek bir gelir gerekiyor kesinlikle. Oldukça maliyetli durumlar oluşabiliyor

Succubus
Succubus

10369

@ayben ben tam olarak bu durumda kalınabileceğinden bahsediyordum. lütfen sizi üzdüysem kusura bakmayın. sizin yaptığınız gerçekten çok kahramanca ama bunu yapabilecek çok fazla kişi olduğunu düşünmüyorum. tam olarak bu duruma gelirse insanların ne yapacağını düşünmesi gerektiğini belirtmek istemiştim.

Mapple2
Mapple2

2822

Tüm görüşleriniz aslında Ülkenin HayvanSeeveler ve Hayvan Sahiplencekler için önem taşıyor.. Tüm yorumlarınızı dikkatli şekilde okuyorumm , Görünmeyen Öteki Yüzünü konuşursak Sonsuz kelimler çıkabilir.. Yorumlariniz bekleriyim Farkındalık Güzeldir.@Succubus

Themis_hy
Themis_hy

1119

@Succubus kusura bakmayın ama yazdıklarınız asla bahane değil. Eskiden her evde kedi beslenirmiş eski evlerde fare çok olduğundan. Mama bilmezlermiş, kendileri ne yerlerse onu verirlermiş kediye. İç dış parazit bilmezlermiş, çiğ yemek vermez bit pire olmasın diye arasa yıkarlarmış. Veteriner bilmez aşı bilmezlermiş. Kedi hasta olunca bebeklere kullanılan damlayla şurupla tedavi ederlermiş kediyi.


Ki köyde oturanlar dağda oturmuyor, bi köy minübüsüne binip şehre tedaviye getirebilir kediyi köpeği. Paranız yoksa sokak hayvanı olduğunu söyleyin. Sokak hayvanlarına ücretsiz tedavi eden bi çok veteriner var. Akıllı telefonu olmayan yok, bak şehrinde veteriner listesine, gerekiyorsa tek tek ara sokak hayvanlarını ücretsiz tedavi ediyormusunuz diye. O gözünü kaybedeb hayvana bi göz damlası kullanılabilirdi en azından, bebekler içün de kullanılabilen bir ilaç. Yazık o hayvana. Cahillik de diyemiyorum artık ben buna, vicdansızlık. Gidip bi eczaneye sorup 3-5 liralık bir göz damlasıda mı alamadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 420 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR