Kedimde Böbrek Problemi Çıktı Lütfen Yardım...

Ayces
Ayces

11248 Puan

Merhaba. 1 yaşında dişi kedimi kısırlaştırmaya götürdüğümde chek up yaptırdım ve böbreginde problem çıktı. Advance Renal mama ve Diaform vitamin mineral macunu verdi veteriner hekimimiz. Bir ay sonra da kontrole çağırdı. ..


Sonuçları başka bir veterinere gösterdiğinde ise hemen Augmentin antibiyotiğe başlaması gerektiğini söyledi...


Daha önce böyle bir problem yaşayan varsa veya tecrübeli hekimlerimiz varsa lütfen doğru bir yönlendirme istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim????


(İki hafta önce çok büyük bir acı yaşadım. 3,5 yaşındaki kedimi yanlış teşhis ve tedavi yüzünden kaybettim. Yavrum karaciğer hastasitmis ve biz bunu son anda öğrendik. O yüzden çok korkuyorum. İkinci yavrumu doğru hekimlere ve doğru tedavilere teslim etmek istiyorum. Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.


Kaybettiğim çocuğumun haberi; https://youtu.be/w2ldS_qJurg


Gunesim ve evcil hayvanlar için Yahşihan Belediye Başkanımız Hayvan mezarlığı yaptırıyor.


5 CEVAP

Ayces
Ayces

11248

Teşekkür ederim. Tek mamaya bağlı kalmak istemedim. Bu konuda da çok titizdim. En çok Royal Canin yedirdim ama dönüşümlü olarak ND ve proplan da alıyordum.


Tecrübelerim /Bilgilendirme:
Melek olan kedim, kısırlaştırma ameliyatı olana kadar çok saglikliydi. Ameliyattan sonra devamlı kabız oldu. Veterinere defalarca gittik. Duphalac şurup ve gastro mamalarla geçici tedaviler uygulandı. Tuvaletini ben yaptiriyordum poposunu kremleyip ovarak... Birkaç değişik vet.e gittik onlar da farklı bir çözüm sunmadı. Ne zaman ki çocuğum ateşlendi, yemeden içmeden kesildi o zaman renkli filmler çekildi. Bağırsak tıkalı denildi serumdu, ilacti bir hafta da öyle uğraştık. Taa ki çocuğum iyice elden ayaktan düşünce Ankara'ya goturmemi, biokimys bakılmasını söylediler. Meğer koskoca fakültede biokimys cihazı bozukmus ve çocuğumun sadece hemoglobinine bakılmış. Ankara'ya koştuk gittik ama ne fayda....Kakasını yapamayan çocuğum un karacigeri iflas etmiş. Önce safraya, sonra da karaciğere baskı yapıp sarilik olmuş çocuğum. Hastalığını öğrendik, tedaviye başlandı ve ikinci gün melek oldu....


İkinci kedime açık chek up yaptırdım ve bobregindeki problemi öğrendik. Küçük kedim haftada iki kutu yaş mama yiyordu. Tahlilleri bakınca veteriner ilk önce onu sordu, konserve mamayı çok mu yedi dedi...
LÜTFEN kedilerinize senede bir kez mutlaka chek up yaptırın...
Ben yandım, siz yanmayın!

Ayces
Ayces

11248

Teşekkür ederim.???? Evet Şirinim rahatsızmış. Ablasını kaybettikten sonra Şirinimin tüm tahlillerin yaptırınca öğrendik. İnşallah Şirinime doğru teşhis ve doğru tedavi yapılır. Günesimden sonra tek tesellim Şirinim????????

DoraFiko
DoraFiko

15662

Başınız sağolunsun ve çok geçmiş olsun. Bu konuda bilgim ve tecrübem yok ancak. Sizi sosyal medyada takip ediyorum yanılmıyorsam. Şirin galiba şuan hasta olan çok çok geçmiş olsun tekrardan inşallah iyileşir bir an önce..

Ayces
Ayces

11248

Emojiler soru işareti olarak görünmüş cevabımda. Petlebi de emoji yok galiba. Burada sadece sahiplendirme ilanları paylaşıyorum. Sevgiler.

Themis_hy
Themis_hy

1119

Çok geçmiş olsun. Umarım sağlığına kavuşur kediniz. İki kedinizin de hastalanmasına sebep mama olabilir mi acaba hangi mamayı yiyorlardı ? Bizlere de faydadı olur o mamadan uzak dururuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 500 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR