Kışa Hazırlık

Cbcan
Cbcan

3803 Puan

Merhabalar; kedimi bu yıl nisanda sahiplendim. Kedim ve ben tek yasiyoruz. Kedimle hiç kış geçirmedigim için kışın ben evde yokken nasıl bir ortamda kalması gerektiği konusunda bir fikrim yok. Leo yokken evde olmadığım için kombiyi yakmiyordum kışın sadece işten gelince akşamları uyuyana kadar kombiyi aciyordum. Şimdi yavrucak ben olmasam bile evde olacak onun için nasıl bir ortam hazirlamaliyim kombi sürekli bir yanmalı mi yoksa İstanbul sartlarinda evde dahi üşür mü? Alternatif çözümleriniz var mıdır acaba doğalgaz fiyatları malum cimrilikten değil her şeyin en iyisi olsun derken ucu ucuna yetisiyoruz

5 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Akşamdan akşama yakmayla ısınabiliyor musunuz ki? Biz de istanbuldayız ben de bir ara akşamları yakmayı denedim kesinlikle verimli bir ısınma sağlanmıyor. Onun yerine sürekli kısık ayarda yakıyorum 200 civarı ödüyorduk geçen kış. Bizim üşüdüğümüz ortamda onlar da üşüyor bence, kış günü kalorifer yanmadan ben mümkün değil duramam o yüzden kedilerimi de soğukta tutmam. Aynı şekilde akşam bir yere gitsem de bir ışık açık bırakırım onlar için.

sforselin
sforselin

119776

Kombiyi aç kapa yapınca daha çok yakmıyor mu? Öğrenci evinde bile kapatan insan tanımıyorum ben.

Cbcan
Cbcan

3803

Tabiki ısınmıyordum aylık 250 lira ödeyip usuyordum yüzden sorma gereksinimi duydum.evde petek sayısı az olduğu için -sadece 3 tane- kısık ayarda yaktigim vakit herhangi bir etkisi olmuyordu. Ancak 60 derece vs. Yakmak gerekiyordu

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ya sizin evinizin yalıtımı çok iyi ya da siz üşümüyorsunuz, yatarken de kapatıyormuşsunuz. Kalorifer yanmadığı zaman 20 derece altına düşmüyorsa sıcaklık gündüzleri kapatmakta sakınca olmaz sanırım. Şu an bizim ev 22 derece ben polarla oturuyorum :) En fazla 15 güne yanar bizim kaloriferler.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

O zaman bir ay benim dediğim gibi 24 saat kısıkta yakmayı deneyin, bakalım faturaya nasıl etki edecek. Sadece akşamları yakmak karlı değil aslında çünkü gündüz soğuyan evi ısıtmak için kombi sürekli çalışıyor ama hep açık olursa ev belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra kombi daha seyrek ve kısa süre çalışır. Bizim evimiz 100 m2 ve 5 petek var hepsi yanar maksimum 300 bile gelmedi diye hatırlıyorum. Zannedilenin aksine petek kapatmak da tasarruf sağlamıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 405 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR