Minnoşum İçin Mama

Karameeell
Karameeell

3012 Puan

Merhaba herkese.. Daha öncede fikir almak için yazmıştım mama için.. Mystic numune geldi denedik tavuklu yetiskini pek sevmedi ve genel olarak çok sert yerken çok zorlandı.. Şimdi mito Mico ve enjoy üçlüsü arasında bir seçim yapmak istiyorum.. Sokak hayvanlarına destek olan bir kaç kişi ile görüştüm mito yerken hiçbir zorluk yaşamadıklarini söyledi..Kimisi enjoy kimiside Mico dedi.. Sizlerde varmi bu markalarda tecrübe edinen.. Birde kisirlastirilmis olan kediler için mamalari merak ediyorum kisirlastirilmamis bir kedi yiyemezmi o mamalari aradaki fark nedir aydinlatirmisiniz bu konuda çok tecrübesizim.. Teşekkürler..

6 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Kısırlaştırılmış kedi mamalarının yağ oranı dolayısıyla kalorisi düşük. Sokak kedileri için kısır kedi maması yeterli olmayabilir.

Karameeell
Karameeell

3012

Bu üçlüde fikir verebilecek kimse yokmu

Ayben02
Ayben02

15110

Nasıl tam bilmiyorum ama sokak kedilerine genelde enjoy veriyorlar

Ayben02
Ayben02

15110

Yani çoğu kişi enjoy tercih ediyor

Themis_hy
Themis_hy

1119

Saydığınız 3 mamayı da yedirmezdim ben kedime. İçeriği temiz iyi bir mama ( içeriği temiz demek et oranı yüksek mama demek değil. İçeriğindeki tüm katkılar açık belirtilmeli) büyük paketler daha hesaplı oluyor. Ama önce küçük paketde deneyin, belki sevmeyebilir ve koca paket elinizde kalmaz.


Aslında bu kısır mama, yetişkin mama, yavru mama vs pazarlama taktiği. Bazı kısır mamaların içeriğine bakıyorsun protein yağ yüksek. Kalsiyum fosfor magnezyum oranlarına bakıyorsun yüksek. İçinde metionin falan yok. Ee nasıl kısır mama bu !!! Haa şu da var, X markasının kısır maması değerleri, normal mamadıbdan daha düşüktür ama Y markasının normal mama değeri X markanın kısır manadından daha düşüktür :)) Yani demek istediğim sen kedinin nete ihtiyacı varsa ona göre mama seçmelisin. Kedin zayıf çelimsizse yağ oranı yüksek mama seçmelisin, biraz tombiş bir kediyse yağ oranı düşük olmalı, kısır bir kefiyse magnezyum fosfor oranı 0.9 altında olmalı, içinde idrar yolu tıkanıklıklarını önleyen netionin olmalı, c vitamini yeterli seviyede olmalı (idrar kristalleşmesini önlemek için) çünkü kısırlaştırılmış kedilerde idrar ve sindürim böbrek rahatsızlıkları fazla olur. Ama bakıyorsun kısır kedi maması yazıyor ama metionin yok, c vitamini çok düşük, magnezyum forfor oranı yüksek, lif oranı düşük. Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir, pakette ne yazdığına değil, içeriğinde neler var, ve kedinin ihtiyacı ne? ona göre seçim yapmalısın.

Themis_hy
Themis_hy

1119

Yavru mamasının taneleri daha küçük ve genelde daha yumuşak oluyor yavru kolay yiyebilsin diye. Protein ve yağ miktarı daha yüksek oluyor gelişme çağında olduğundan daha besleyici olması için.


Yetişkin mama taneleri daha büyük ve protein yağ oranı daha düşük oluyor yavru mamasına göre.


Kısır mamada protein yağ daha da düşük oluyor kilo problemi olmasın diye.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR