Kedilerin Yememesi Gereken Gıdalar/Maddeler

iamhulu
iamhulu

4756 Puan

Kedimin daha sağlıklı beslenmesi için araştırma yapıyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Soğan, sarımsak, kuru ve yaş üzüm, süt ve süt ürünleri, mantar, çiğ yumurta, şekerli ve tuzlu besinler yememesi gereken gıdalar. Bunlar dışında kedilerin yememesi ve mamaların içinde bulunup kedilerin tüketmemesi gereken maddeleri yazabilir misiniz? Pancar küspesinin ve diğer küspelerin birkaç kedi mamasında bulunduğunu okudum. Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? İnternette zararı ya da faydası hakkında tam bir bilgi bulamadım. Hangi mamada var diyorsanız Bravery'nin kısırlaştırılmış kedi mamasında içerik kısmında bulunduğu yazıyor.

3 CEVAP

Succubus
Succubus

10369

Pancar küspesi çok tartışmalı bir konu. Ben tam emin olamıyorum. Şimdi kendisi şeker üretimi için kullandığımız pancarın artıkları. Dolayısıyla içinde şeker kalmamış oluyor. Besleyiciliği de yok denecek kadar az. Neden koyuyorlar bunu derseniz, hem ucuz hem de lif oranı yüksek. Boş lifler gibi düşünürsek bunu yulaf pirinç vsnin aksine basit şekerler içermediği için sindirilmiyorlar pek. Onun yerine her yerde "yer kapladıklarını" söyleyebiliriz. Bu sadece bağırsaklarda etkili bir şey. Liflerin bağırsakta sürtünmesi arttırdığı bu sebeple bazı salgıların harekete geçmesini ve daha sağlıklı bağırsaklar anlamına geldiğini illa birinden duymuşsunuzdur. Burada da durum aynısı.
Ancak kedilerde şişkinliğe sebep olacak toksinler bulundurduğunu söyleyenler dışında, hayır efenim ne münasebet tamamen zararsız diyenler de var.
Şahsen benim aman çok kötü asla bunu yedirmem dediğim bir içerik değil bu yüzden pancar küspesi

Succubus
Succubus

10369

Ya tabi ki şekerden arındırabildikleri kadar arındıracaklar ama %100ünü almaları mümkün değil. Ama sonuçta endüstriyel bir artık bu, ve pancarı sırf şekeri almak için yetiştirdiklerini de düşünürsek posada çok fazla şeker bırakacaklarını sanmam. Tabi şu anda sadece fikir yürütüyorum.

iamhulu
iamhulu

4756

@succubus Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şeker artığı olduğundan tamamen şekerden arınmıştır diyebilir miyiz ondan pek emin olamadım. İneklerde protein ihtiyacını karşılamak için ıslak besin olarak kullanıldığını biliyorum, ailem de hayvancılıkta kullanıyor. Teşekkür ediyorum, benim tercihim zararı bilinmediği için kullanmamaktan yana olacak sanıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 418 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR