Dişi Kedi Kısırlaştırma

sevilay28
sevilay28

4421 Puan

Merhaba, kedimin kısırlaştırma ameliyatından sonra yapmam gerekenler nelerdir, krem falan veriyor mu doktor, kafasındaki o koca şeyle nasıl tuvalete girecek.. Korkuyorum açıkçası ayrıntılı bir şekilde yazar mısınız?

2 CEVAP

ludovica
ludovica

359

Merhaba, kedimi 2 gün önce kısırlaştırılma operasyonu için veterinere götürdük biz de :) Benimki de 1 yaşında dişi. Bugün getirdik eve. Size bize uygulanan prosedürü anlatayım. Perşembe günü götürdük bıraktık ve aynı gün saat 2 gibi operasyonu gerçekleştirildi. Açıkçası o an orda değildik ama zaten olsak bile göstermiyorlar ilk gün halini. Sanırım narkozun etkisiyle pek iç açıcı olmuyor görüntüleri :( Neyse ki operasyon sorunsuz geçti ve bu akşam saat 5 gibi almaya gittik. Benim de sizin gibi sonrası hakkında endişelerim vardı, fakat bize yapmamız gereken "hiçbir şey" olmadığını söyledi hekim bey. Kızıma estetik dikiş atmışlar ve normal dikişlerden farklı sanırsam, dikiş aldırmamıza gerek bile olmayacakmış. Sürmemiz gereken hiçbir krem, vermemiz gereken hiçbir ilaç da yok şu anlık. Verilmesi gerekenleri onlar klinikteki 2 gün boyunca veriyor. Boyunluk konusuna gelince, ben de bir sürü kedide gördüğüm için sordum ve bana gerek olmadığını, ancak yara kısmını çok tahriş ederse takmak zorunda kalacağımızı söyledi. Fakat attıkları dikişten dolayı yaranın tahriş edilmesinin %1in bile altında olduğunu söyledi. Ayrıca evde başka kedi varsa 14 gün boyunca ayrı tutulması gerekiyor ve ayrıca, bunu özellikle belirtti, kedinin yüksek bir yerlere zıplamaması gerekiyor asla. Kedidir bu sonuçta tamamen kontrol etmek maalesef mümkün değil ama 14 gün boyunca evin en alçak eşyalarla donatılmış odasında, mümkün olduğunca basamaklar koyarak, fazla atlayıp hoplamasına izin vermeyerek bakmak gerekiyor. Maalesef fıtık olma ihtimali varmış eğer dikkat edilmezse. Onun dışında söyleyebilecek başka bir şeyim var mı aklıma gelmiyor :) Sıkıntılı bir süreç, her ne kadar veteriner hekimlerin sürekli gerçekleştirdiği bir operasyon olsa da insanın canının bir parçası sonuçta, endişe ediyorsunuz anlıyorum. Tabii her veteriner hekim süreci aynı şekilde mi yönetiyor bilemem. Operasyonu gerçekleştirmeden önce hekimle görüşüp nasıl bir süreçten geçeceğini sorun. Estetik dikiş konusunu da sormanızı öneririm, böylece boyunluk takmak zorunda kalmazsınız zorunda kalınmadığı sürece.

sforselin
sforselin

119776

Bizimki kısırlaştırma ameliyatından sonra ne yakalık taktı, ne kustu, ne de halsizliği oldu. Ameliyat sonrası hemen uyandı ve beraber eve döndük. 6 saat sonra evde kelebek kovalıyordu. Her kliniğin farklı kısırlaştırma prosedürleri oluyor. Biz hiçbir ekstra bakım yapmadık. Hareketlerini kısıtlamaya çalışalım mı diye sorduğumuzda bile yok sorun olmaz demişlerdi. Tutamadık da zaten :) Profilimde de var, baya uzun yazmıştım daha önce. Bakabilirsiniz ona da.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 383 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR