Köpek Ayrılık Anksiyetesi

euribia
euribia

245 Puan

7 aylık terrierimle korona dolayısıyla çok fazla vakit geçirdiğim için şimdi evden her çıktığımda uzun süre boyunca ağlıyor, çişini eve (özellikle yatağıma) yapıyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...

6 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

köpekler insanlar gibi ağlamaz o teslimiyet sesleriyle sizi yönetmeye çalışıyor. düzenli çıkarırsanız ve tuvaletini yapana kadar yürürseniz eve yapacağını zannetmiyorum. evin içinde serbest dolanıyorsa bu da aslında köpekler için iyi değildir bir oda ayırırsanız daha güvende hisseder ve oraya boşaltım yapma ihtimali daha düşük olur. tuvalet alışkanlığı yoksa 3 saatte bir çıkarırsanız ve yapana kadar yürürseniz alışkanlık kazandırabilirsiniz

zibityus
zibityus

11845

ayrılık anxietesiyle ilgisi yok durumun. bir de hiçbir köpek günde 8 saatten fazla yalnız kalmamalıdır siz onu yalnız bırakıyor musunuz evetse kaç saat yalnız kalıyor?

euribia
euribia

245

Yemeklerden sonra günde 2 kez çıkarıyordum ancak bu sayıyı artırdım.
Kesinlikle 8 saatten fazla tek kalmıyor evde. Ben olmasam bile başkası oluyor, hiçkimse yokken en fazla 2 saat bırakıyoruz.
Ayrılık anksiyetesi ile alakası yok demişsiniz ancak bahsettiğim yatağa idrarını yapma olayı ben evde yokken oluyor sadece. Gezmeye çıkmış olsa bile.

zibityus
zibityus

11845

ne kadar yürüyorsunuz çıkışlarda

euribia
euribia

245

En az 20 dakika, 2 kez çiş ve 1 kaka yaptığına emin olduğum zaman eve dönüyoruz

zibityus
zibityus

11845

20 dk çok az en az 45 dk gezdirmelisiniz sabahları ve akşamları daha uzun gezdirmelisiniz. sabahları 45 dk ise akşam minimum 55 60 dk gezdirmelisiniz çünkü zihin olarak daha yoğun oluyorlar akşamları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 593 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR