Kendinizin Hiç Bacağı Kırıldı Mı?

Misir22
Misir22

235 Puan

Kedim 3 gün önce arka sol bacağını kırdı. Tek sabit kırığı var bandajla sardılar. 3 hafta bandajıda kalacak fakat kedimin diz üstünden kırıldı bacağı bandajı olabilecek en üst yeter kadar yaptılar. Bandajla çok uğraşıyor akşam çıkarttı. Bugün tekrar yaptırdık. Aksaklık kalabilir dediler fakat kaynayıp kaynamamasından korkuyorum kedim daha 5 aylık küçük diye daha çabuk iyileşir dediler. Ama hiç durmuyo alanını kısıtlıcaksınız dediler ama sürekli gezmek istiyor ne yapıcam bilmiyorum. Sizin başınıza geldiyse lütfen benide aydınlatın.

8 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bacağı değil ama parmağı kırıldı, ona rağmen bizim de bandajımız en yukarı kadardı çünkü açmasını riske edemezdik, bayıltarak anca bandaj yapılabildi zaten. 10 gün bandajlı kaldı, bu sürede yakalık taktık, yakalık olmazsa söker bandajı. İlk 2-3 gün kafeste durdu, diğer günler atlayacağı yüksek yer olmayan bir odada kaldı, ben de 10 gün o odada yer yatağında yattım, çok dikkat ettim atlayıp zıplamamasına ve 10 günde iyileşti. Biraz stresli bir süreç oluyor geçmiş olsun size de.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Balkondan düşme sonucu mu kırıldı bacağı, eğer öyleyse bir an önce gereken güvenlik önlemlerini de alın lütfen.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Telle çevirmeyi iyi akıl etmişsiniz, tekrar açarsa veterinere biraz sıkı yapmasını söyleyin bandajı. Bacağını sallaya sallaya çıkarıyor di mi :) Bizimki çok agresif olduğundan o bandajı namusum gibi korudum valla, çünkü sedasyon uygulanmadan bandaj yapmak mümkün değildi, röntgeni bile 3 kişi zor çekmiştik.


İlikli kemiği iyice kaynatıp jelleşmiş suyundan içirirseniz kırıkları çok hızlı iyileştiriyor, zaten yavru olduğu için çabuk iyileşir.

Misir22
Misir22

235

Süt ve kemik suyu içiriyorum gündür bende. Kemik kaynatın dedi veteriner bakalım ne olacak. Cevabınız için teşekkür ederim

Misir22
Misir22

235

Yok kedim evde koltuktan düştü. Evde telle çevirdim bir alan orada kalıyor atlayıp zıplamıyor. Banada önemli olan hareketi kısıtlamak 4 5 aylık olduğu için kemik hızlıca toparlanır dediler. Çok endişeliyim birde bandajını çıkarıyor bacağı ince olduğundan 4 günde 3 kez bandaj yaptırdık. Çok sakin aslında hep uyuyor ön patileriyle oynuyor. Keyifli ve iştahı da yerinde bide veterineri özel bi mama verdi daha besleyiciymiş onuda alıyor d3 vitaminiyle. Bilmiyorum elimden daha fazlasında gelmiyor umarım hemen iyileşir boncuğum.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

boynuna yakalık takın 3 4 gün hareketlerini kısıtlar

zau
zau

20

diz üstü demişsiniz- femur kemiği. asıl kırığın femur kemiğinin neresinde olduğu önemli. gelişim çağındaki bir kediden bahsediyorsunuz, kemiklerin büyüme açıklıkları vardır, acaba ordan mı yoksa kemiğin ortasından biryerden mi? insan çocuklarında büyüme açıklığı kırıkları genelde operasyona gidiyor. şu ana kadar veteriner hekim arkadaşlardan edindiğim bilgilerde onlarda da aynı şekilde operasyona gidiyor-ki daha yeni arkadaşımın kedisi 5. kattan düştü ve epifiz kırığından dolayı opere edildi. femur ağırlık taşıyan kemiktir, zıplarken yük taşır, oldukça önemlidir anlayacağınız. bizim evimizde araba çarpmış bir zilloş var, opere oldu, çivi takıldı-çıkardı- tekrar takıldı tekrar çıkardı.... zar zor iyileştirdik zilloşu, bir bacak diğer bacaktan kısa kaynadı, totosunu sallaya sallaya geziyor :)

Alperen07
Alperen07

115858

Önerim bol bol güneşte de yatsın kediniz D vitamini iyileşme sürecini hızlandırır Allah'ın izniyle

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 358 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR