Yaş Mama Gerçekten Su İhtiyacını Karşılıyor Mu

Ozge00
Ozge00

131723 Puan

Kedim 10 günlük bir antibiyotik tedavisi gördü, hap şeklinde veriyorduk yas mamasina karıştirip. O süreçte çiş boyutunda baya azalma oldu ve kabızlık yaşadı, sonradan da su içmediğini farkettim. Yaş mama su ihtiyacını giderdiği icin içmiyor diye düşündüm
ilk başta ama çişinde de belirgin bir değişiklik vardı. Tedavimiz bitti normale geri döndük, şuan normal her şey. Aklıma takilan soru yaş mama cidden su ihtiyacını karşılıyor mu? Yoksa sadece öyle mi gösteriliyor?

9 CEVAP

alabalik32
alabalik32

13406

Evet karşılıyor. Ben bi ara haftada 2 kere veriyordum ufakken daha iyi beslensin diye. Vet karnı şiş demişti. Haftada bir kere yeter dedi.

bihtercik
bihtercik

115875

su için kesinlikle su pınarını öneriyorum.
baya değişiyor su içme miktarı

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

tamamını karşılamıyorum yakkaşık günlük olarak yarısını falan karşılıyor

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Idrar yollarında sorunu çiş renginden de belli olur aslında insanlardaki gibi. Koyu renk ise su ihtiyacı oldugunu belli eder. Turuncudan açık sarıya kadar çizelgesi var aslında internette

Ozge00
Ozge00

131723

Saliha hanım cis rengi normal, Veterinerimize de gösterdik. Yani su ihtiyacını karşılıyorsa neden bu sorunları yaşadık onu merak etmiştim. Cevap verenlere teşekkürler.

Ozge00
Ozge00

131723

Şöyle örnek vereyim o zaman, önceden çiş boyutu damacana kapagi kadarken, o süreçte küçük pet şişe kapağı kadar azalmıştı. Hatta idrar yollarında sorun var sandık.
Çiş boyutu ve miktarında azalma, kabizlik olmasi beni düşündürdü. Eger su ihtiyacını karşılıyorsa neden bunlari yaşadık? Biraz düşündürücü

Ozge00
Ozge00

131723

Benim anlatmak istediğim o değil. Yas mama su ihtiyacını karşılıyorsa neden bu sorunları yaşadık onu soruyorum. Su içmesinde çok sorun yoktu zaten önceden, o dediğim süreçte su icmesi azaldi ama ben yas mama su ihtiyacını karsiladigi icin normaldir dedim. Sonra dediğim gibi çiş miktari ve boyutunda ciddi azalmalar oldu ve kabızlık yaşadı. Yas mamayi bıraktıktan 1 gün sonra normale döndü idrarı. Yani su ihtiyacını karşılıyorsa bunlari yaşamamız gerekti, değil mi?

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

karşılamıyor*

Ozge00
Ozge00

131723

İdrar sorunu yok yas mamayı bırakınca düzeldi.
Tek sorum şu arkadaşlar, yazdıklarıma göre SİZCE YAS MAMA CİDDEN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR MU, sadece bunu merak etmiştim. TECRÜBE ETTİGİME GORE KARŞILAMİYOR MAALESEF Kİ. KARSİLASAYDİ KABİZLİK VEYA MİKTARDA BELİRGİN AZALMA OLMAZDİ BU SÜREÇTE DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ŞUAN NORMAL HER ŞEY. BUNUN HAKKINDA BIR FIKRI OLAN YAZSIN LÜTFEN. Lütfen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 382 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR