Kedilerde İshal

Cook
Cook

119166 Puan

Kedim dünden beri ishal gibi yumuşak dışkılıyor. Yeni mamaya geçmiştim 1 haftada çoğaltarak verdim ve dün tamamen yeni mamadan verdim. Veteriner bundan kaynaklı olabileceğini söyledi ama verirken miktarlara çok dikkat ettim. Geçmezse 2 gün içinde getirin dedi. Sebebi ne olabilir sizce, evde yapabileceğim bir şey var mı? 2 gün önce balkon yıkandıktan sonra balkona kaçmıştı, ıslanmıştı, üşüttüğü için olma ihtimali var mı?

8 CEVAP

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

İshal ve cıvık kaka için şu ürünü önerebilirim:
Benim kedim 7 haftalıkken parazit ishali yaşamıştı. Vetimiz hemen parazit aşılarını yapmıştı. Ayrıca "Diafuryl" adında bir çocuk şurubu önermişti. İlaç bağırsak güçlendirici, flora düzenleyiciydi. Zaten çocuk için olduğundan dolayı hafiftir kedi/köpeklerde kullanılabiliyor.
Aşıdan sonra o gün sabah akşam 1 cc verdim kuzuma ve ertesi güne ishali geçmişti çok şükür.
İlaç çok uygun fiyatlı ama aşırı etkili 8-10₺ olması lazım.
Veterinerinize bir danışın eğer o da onaylarsa mutlaka kullanın derim. Allah'ın izniyle etki edecektir hemen düzelir yavcurucuğunuz :)

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Bağırsakları yeni mamaya tepki vermiştir büyük ihtimal. Belki içeriğindeki bir ürün kedinize hassas gelmiş olabilir. Hangi mamadan sonra Ne mama kullanmaya başlamıştınız? İçeriklerini karşılaştırın. Farklı olan maddeye kediniz reaksiyon göstermiş olabilir.
Ayrıca havalar artık soğumaya başladı. Kedilerimizin sıcakta ve kuru olduğundan emin olmalıyız. Soğuk algınlığı da yaşanabilir.

Rmyss
Rmyss

943

Üşütme deilde çok yuksek ihtimal mamadan olmuştur bende 3 hafta once ayni durumu yaşadım proplandan başka mamaya geçtim ve ishal kusma oldu veteriner florentero isimli macun gibi ilaç verdi amtibiyotik yaptı ilacı düzenli kullandım geçti diyebilirim. Veterinere gitmenizde fayda var . Bende kendi yöntemlerimle geçirmeyi çok denedim tavuk patates pirinç haşladım verdim yoğurt verdim sindirimini düzenlesin diye ama vete gitmeden geçmedi maalesef

zau
zau

20

barsaklarımızda belli bakteriler vardır-flora deriz. muhtemelen mama geçişinde florası bozulmuştur. flora bozulduğunda probiyotik ile desteklenmelidir. enterogerminanın çocuk olan versiyonunu kullanabilirsiniz. diğer probiyotikler de uygundur tabi, bu markayı tercih etmemin tek sebebi su gibi olması, 4 bacaklıkara içirimi kolay.
diafuryl barsak antibiyotiğidir, mikroplara bağlı "enfeksiyon" ispat edildiğinde hekim kontrolünde kullanılması uygundur. hekim olarak insanlarda çok fazla tercih ettiğim ilaçlardan biridir diafuryl ama veterineriniz vermediği sürece kullanmayın bu sefer iyi bakterileri öldürmüş ve florayı bozmuş olursunuz. unutmayalım ki iyi bakteriler tüm canlıların bağışıklık sistemleri için şart.

Cook
Cook

119166

Normalde proplan kitten kullanıyorduk tavuklu veterinerimiz derisinde alerji yaptığını söyledi beyaz kedi diyetine geçiş yaptık. Şu anda nature's protection superior care white cat kullanmaya başladık. Yatmaya alıştığı her yere battaniye peluş koyuyorum fakat inatla antreye gidip fayansın üstüne yatıyor. O gün balkona kaçar kaçmaz yakalayıp içeri sokmaya çalıştım ama ben içeri alana kadar kaçcam diye her yerini ıslattı. Soğuk algınlığı varsa napabilirim acaba? Hali hazırda vitamin veriyorum günde 2 kere, önerebileceğiniz başka bir şey var mı?

Cook
Cook

119166

2 güne geçmezse götüreceğim bekleyeceğiz artık :( Geçmiş olsun size de

Cook
Cook

119166

Çok teşekkür ederim. İnşallah hemen düzelir :( Sorup deneyeceğim

Cook
Cook

119166

Teşekkür ederim, proplanın probiyotiğinden verdi veteriner hekimimiz. Eski mamasına geri döndük şimdilik. En kısa zamanda düzelir umarım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR