Lösemi Aşısı

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

2 tqne veteriner değiştirdik.Önceki veterinere sorduğumda Lösemi aşısına gerek olmadığını söyledi.Şimdi ki veteriner ise test yaptıktan sonra Lösemi aşısı yapılabiliceğini söyledi.Ben tabiki şimdi veteriner hekimimize güveniyorum fakat sizde bana Lösemi aşısı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

8 CEVAP

hazalsenol
hazalsenol

10389

Ben yine de yaptırdım zorunlu değilmiş ama kedi lösemiye yakalanırsa kurtulma şansı çok azmış. Kedim dışarı çıkmıyor ama yine de riske giremedim. Bence yaptırın iki doz halinde olmak üzere yılda bir yapılıyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedili Bir Hayat bloğunda her aşınin yapıldığı yerde sert oluşumlar ve tümöre dönüşme riski var diye okumuştum. Ayrıca bu aşılar %100,koruma yapmıyor.
Ben bir kez yaptırdım ama bir daha yaptırırmıyım bilmiyorum

tika_waylan
tika_waylan

13980

Bunu ben de merak ediyorum.
İc dis parazitleri kesinlikle 2 ya da 3 ayda bir yaptirmaliyiz.
Kuduz-Karma Asisi senede bir kere. Bunlar cok onemli.
Ama losemi, kedi aidsi fiv, mantar asisi o kadar elzem degil diyorlar. Kisiye bagliymis.
Kediniz disari cikiyorsa, bahceye bile, baska kedilerle bir araya geliyorsa mutlaka butun asilarini yaptirmalisiniz. Ama tek basinaysa kisirsa baska krdiyle bir araya gelmiyecek evden cikmayacaksa sanki gerek yok gibi. Gene de veterineriniz gerekli diyorsa oyledir en iyi o bilir. Ben de dis paraziti yaptirdigimda losemiyi de mi yaptitsam diye dusunmuyor degilim evde yasayan tek kedi baska kedilerle dr bir araya gelmiyot ama eger yan etkisi yoksa tedbirli olmak gerekir diye dusunuyorum ben de haftasonu kendi veyerinerime danisacagim

tika_waylan
tika_waylan

13980

2 doz halinde miydi? Karma asi gibi.
Bu asilar yapildiltan sonra cok halsizlesiyorlarmis canli asiymis. Aslinda bir kere yaptirilabilir her sene olmasa da. Hic kedisi disari cikmadigi halde kedi losemisi ya da kedi aidsi olan olmus mudur?

hazalsenol
hazalsenol

10389

Ben hiçbir yan etkisini görmedim

Badems
Badems

12123

Losemi bildigim kadariyla kediden kediye temasla ve diski yoluyla geciyor. Boyle bir ihtimal yoksa yaptirmak gereksiz gibi geliyor bana.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Sokaktaki yavru kediyi seversin mesela o da kakasini yapmis olur sonra kendini yalamistir tuylerine bulasmisyit sen onu seversin gelip kendi kedini seversen bulasmaz mi?
Ya hatta veterinerde bile bulasabilir mi? Bunlari dusununce mantar asisini bile yaptirmal istiyorum ama yazik ya asi olurken cok bagiriyor benimki kapali durmayi sevmiyor ve guvendigim veteriner de biraz uzakta bana cok uzak olmasa da gene vir yolvuluk yapiyoruz

nildogcat
nildogcat

13724

Peki aşının yan etkisi var mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5839 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR