Kedilerim Anlaşamıyor

mathildas
mathildas

446 Puan

Herkese merhaba, 8 yaşında dişi bir kedim var. Çocukluğundan beridir bizimle. Kedim kısır değil, rahatsızlığı nedeniyle anestezi kaldıramıyor, biz de bu zamana kadar kızan zamanlarında bir problemle karşılaşmadık. Yaklaşık üç hafta önce tahminimce iki haftalık erkek yavru bir kedi buldum, kedi süt tozu, yapılabilecek aşılar vs. hepsini tamamladım. (Annesini çok bekledim, direkt eve almadım). Kızıma zaten başka bir kedi almak istiyordum yalnız kalmaması adına. Fakat kedim yeni gelen kediyi dövüyor. Evdeki kedim daha önce evde geçici yavru bir kedi ile tanışmıştı, ilk başta anlaşamadılar daha sonra koynuna aldı ve yalamaya başlamıştı. Bu kedi ile anlaşabilirler mi bilmiyorum. Şu an en fazla yakınlaşmaları aynı ortamda yemek yiyorlar. Kumları ayrı kaplarda. Küçük kedi kedimin peşinden gidiyor, kedim de her gördüğü yerde mutlaka vuruyor ve bağırıyor. Ne yapmam lazım, alışabilir, anlaşabilirler mi? Bir aya yaklaştı ve kedim hala gergin bir durumda. Bize de kızıyor ve saldırıyor. Fakat kedim zaten öyle kucak kedisi bir hayvan değildir. Evin sadece belirli bölümlerinde (küçük kedinin olmadığını yerlerde) dolaşıyor. Yardımcı olabilecek fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

4 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Araları bi süre sonra düzelir gibi geldi bana aşırı tepki vermediği için ama bence daha büyük sorunlar var ortada. Yavru kedi ergenliğe girdiğinde çiftleşmelerine engel olamazsınız. 8 yaşında, anesteziyi kaldıramayacak kadar hasta olan bir kedinin doğumu kaldırma ihtimali zaten yok-ki bilmiyorum 8 yıldır kızgınlığa giren bir kedinin rahmi nasıldır. Gaz anestezi falan da mı yapılamıyor? Tam olarak kedinizin hastalığı nedir?

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

Bu çok normal eve gelen ilk kedi her zaman sonradan gelen kediyi istemez, bir de yavru getirmişsiniz ki daha kötü, bu yüzden ilk baştan 2 kedi birden almak her zaman daha iyi. Ya da en azından yetişkin getirseydiniz yaşıtıyla daha iyi anlaşırdı. Çözümünü bilmiyorum yani zor kolay gelsin :)

Kontesiim
Kontesiim

104582

Bir şekilde anlaşsalar bile kediniz kısır olmadığından ileride çok problem yaşarsınız diye düşünüyorum

mathildas
mathildas

446

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Eğer anlaşabilirlerse kediler, erkek yavru kediyi kızgınlığa girmeden 4-5 aylıkken ablamda kalacak. Kısırlaştırıldıktan sonra eve tekrar getireceğim. Kedimin kısırlaştırılamaması konusuna gelince, uygulama öncesi yapılan tahlillerde böbreklerinde sıkıntı çıktığı dolayısıyla yapılamadı. Gerekli tedavileri gördükten sonra doktorumuz anesteziyi gaz da dahil böbreklerinin kaldıramayacağını, tekrar tedaviye ihtiyacı olacağını söyledi. Durum bu şekilde. Umarım anlaşırlar. Tekrar teşekkürler cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR