Dişi Kedi Kısırlaştırma

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Kedim 8 aylık,dişi.Çiftleştirmek istemiyorum ve veterinerimiz kısırlaştırmanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.Sorum şu,Dişi kedi kısırlaştırdığında iyileşme süreci nedir?Ameliyatın riskli durumları var mı?Sadece rahim ile birlikte yumurtalıklarda alınıyor mu?Beslenmesinde neler değişicek?Ve Kedim veterinerde kalmalı mı bu süreçte?-ki ben kalmasını istemiyorum-Birde eğer kısırlaştırılmazsa meme kanseri olma ihtimalininde olduğunu söylediler.Şimdiden Teşekkürler

5 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kısırlaştırma kesinlikle en iyi seçim ve meme kanseri gibi birçok hastalık riskini azaltıyor ve ömrü uzatıyor. Ve evet kısırlaştırılmazsa meme kanserine yakalanma riski var ve bu risk her kızgınlıkta artıyor.Şuan bence yaşı gayet uygun.
Kedinizin iyileşme süreci iyi bir ameliyat geçirmesi ve ameliyat sonrası bol sevgi ve ilgiyle minimuma indirilebilir. Dişi kedi ameliyatı biraz daha zordur. Bu yüzden iyi bir veteriner yapmalıdır.
Ameliyat riskine gelirsek özellikle karaciğeri ve böbreğinde sorun olan kediler için sıkıntı olur. Ameliyat öncesi kapsamlı bir kan testi yapılması en iyisidir. İyi bir veteriner ile risk minimuma iner.Dişi kedide içeride parça kalma gibi bir durum olabilir ama veteriner iyiyse sorun olacağını sanmıyorum. Birde kediniz iran olduğu için daha zor bir ameliyat olabilir. Benim de iran kedim var ve veterinerim normal kedi anestezisi uygulamadı. Hafif bir anestezi ve ameliyat yeri ayrıca uyuşturuldu. Ameliyat bittiğinde klinikten çıkmadan uyanmıştı. Size de kesinlikle bu şekilde yaptırmanızı öneririm. İsterseniz veterinerimin numarasını verebilirim. Daha detaylı bilgi verir size.
Rahim ve yumurtalıklar birlikte alınmazsa kedi kızgınlık geçirmeye devam eder. Birlikte alınmalıdır yani.
Kısır kediler daha çok kilo alma eğilimindedirler. Kısır kediler için olan mamaları kullanmak gerekiyor. Birde her kedi kilo alma eğiliminde olmuyor. Benim kedim mesela hiç kilo alma eğiliminde değil ameliyat sonrası bu yüzden kısır kedi maması kullanmıyorum.Siz kendiniz gözlemleyerek karar verirsiniz.
Bence klinikte kalmasına gerek yok. Ben bitiminde direk eve getirdim. Birde bence uyuduğunda klinikte olması onun psikolojisini etkiler.
Ameliyat sonrası bol bol ilgi gösterin. Yaş mamalar ile onu şımartın. Bu daha hızlı toparlanmasında birebirdir:)

Badems
Badems

12123

Kedim disi benim de, 2 sene once kisirlastirdim. Aameliyattan sonra hoplayip ziplamasi iki gunu buldu. Boyunluk taktirmadim, zaten veterinerim de takmiyordu. Cok minicik bir yeri kazimisti veteriner ameliyat icin 3-4 cm kadardi. Orada da estetik dikis gibi bir sey vardi, dikisleri alinmadi kendiliginden 7-10 gun sonra dustu. Cok saglamdi ama, o kadar cok cekti yaladi ki hicbir sey olmadi. Ben sabah biraktim aksam gidip geri aldim, veterinerde kalmasi taraftari degilim. Bolca ilgi isteyen bir donem cunku. İlk aksam narkozu kusarak atti, altina kacirma ihtimalinden dolayi her yere onlarin genis hasta bezlerinden serdim ama kuma yapmisti tuvaletini. Atlayip ziplama ihtimaline karsi da koltuk altlarina yastiklari dizdim. Sabaha kadar kucagimda uyudu, sabahta veterinerin verdigi yas mamayi verdim. İki gun antibiyotik igneleri yapildi. Kisir mamaya gecis yaptik sonrasinda da. Ve evet meme kanseri riskini onluyor. Veterinerinize guveniyor olmaniz cok onemli. Her ameliyatta riskler vardir ama isinin ehliyse problem olmaz korkmayin. Ameliyattan once kan degerlerine baktirmanizi tavsiye ederim.

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Ben kızımı bir ay önce kısırlaştırdım. Öncelikle kısırlaştırmanız en iyisi olucaktır. Benim kızımın iyileşme süresi 1 hafta sürdü sadece herkez kötü şeyler söylüyordu yok sürekli kusucak yemiycek içmiycem kalkmıycak gibi şeyler söylediler çok şükür hiç bişey olmadı. Beslenmesinde ki değişiklik ise artıyo sürekli yemek yiyo o yüzden az beslemelisiniz benimki operasyondan sonra aşırı yemeye başladı. Ve veterinerde bir gün kaldı. Bence kalmalı çünki narkozun etkisiyle her an bişey olabilir telaş yaparsınız korkarsınız o yüzden gözetim altında olması daha iyi olucaktır. Ayrıca kedimi eve getirdiğim gün hoplayıp zıplamaya başladı dolapların tepesine çıktı çok şaşırdım sanki ameliyat olan bendim :)))

Gofretsla
Gofretsla

116585

7-10 gün sürer diye biliyorum ilk gün iştahsızlık yaşayabilirsiniz evet meme kanseri riskini fazlasıyla azaltmaktA

nildogcat
nildogcat

13724

Çook teşekkürler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2160 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR