Ben sokaktaki anne kedimizi kısırlaştırdım. Daha 2 günümüz dolmadı bile. Balkonu hazırladım istirahat ve bakımını orada yapıyorum. Ben de hemen balkonun açıldığı odada yatıyorum. Düne kadar çok halsizdi, zor haraket ediyordu, zorla yemek yediriyordum.
Bir saat önce miyavlama sesine uyandım, baktığımda balkon camına zıplayıp kafayı çarptığını gördüm. İlk başarısız deneme değilmiş ki herhalde mama, kumlar dökülmüştü yere. Hemen balkonun perdelerini çektim. Girdiğimde direkt yanıma gelip gözlerime bakıyor ne yapacağımı anlamadım.
İyileşme sürecinde yavrular çok haraketli diye ayırdık, onlara ayrı bakıyoruz.
Dediğim gibi süreç dediğimde 1.5 gün. Acaba dedim biraz kendine geldi de yavrularını mı arıyor. Yavruları aldım geldim. Kutunun kapağını açınca yavrular ayağa kalktılar anneye doğru mutlu bir yüzle yöneldiler, anne bir patilerini kokladı hafif, sonra başladı tıslamaya. Tıslamasının dozajını yükseltmeye başladı, yavrular kutunun köşesine sindi. Tabi hemen yavruları aldım, çıkardım. Bana bir agresiflik göstermedi. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an kafasını duvara doğru dönmüş dimdik oturuyor. Ne yapacağım bilmiyorum.
Bugün antibiyotik iğnesi var ama iğne saati gelene kadar ne olacak, niye böyle davrandı, ne yapmalıyım diye beynime ağrılar girdi.
Hayatımda ilk defa bir sokak kedisini kısırlaştırdım ve bakıyorum. Sokak kedisi diye belirttiğime bakmayın evde kedim yok. İlk defa bakma tecrübem. Strese girdi, belki dışarı çıkmak istiyor ama bu halde salamam. Davranışlarını çözemiyorum. Yavruları ne olacak, onun stresini nasıl azaltabilirim düşünceleriyle beynim durdu. Okuyunca fikir verirseniz çok sevinirim.
Keşke yavrular anneden tamamen ayrılınca kısırlaştırma işlemi yaptırsaydınız. Annenin stresi hem ilk defa evde bir yere kapalı kalmaktan hem de ameliyattan olabilir.
Operasyon sonrası yavrularına tıslaması belki de hormonsal değişiklik sebebiyle anneliğini unutmuş olmasındandır..
Bir daha diyorum keşke anne yavrularını tamamen bırakınca kısırlaştırma gerçekleşseydi..
Siz yine de yavruları anneden ayrı tutmayın. Umarım yavrularını tanır ve onlara bakmaya devam eder. Süreci takip edin annenin dikişlerinin temiz ve bölgenin sağlıklı olduğundan emin olun. Yavrular dikişlere zarar vermesin.
Geçmezse Gimcat Anti-Stress Diye Macunu Var Kullanabilirsiniz Faydası Çok Oluyor
Yavruları daha 2 aylık. Anneleriyle sağlıklı süreleri daha dolmadı, annenin son zamanlarda ilgisi azalmıştı ama yine sahip çıkıyordu. Hele başlangıçta müthiş bir anneydi. Caddenin en belalı kedileri oldukları yere yaklaşamıyor, geçmeleri gerektiği zaman çevreden dolaşıyorlar.
Evet ben de öyle yapmayı çok istiyordum ama annenin ikinci anneliği ve ikinciye 2 ayı geçerken hamile kaldı. Bırakıp bırakıp gitmeye başlamıştı yeniden hamile kalmasından korktuğum için erkene çekmek zorunda kaldım. Ben de çok isterdim gerçekten, keşke öyle olabilseydi.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor