Sokaktan 2. Kediyi Sahiplenme Eşiği !!

ozlemalice
ozlemalice

4165 Puan

Merhaba. Evde neredeyse 6 aylık olacak tekir dişi kedim var. Tüm aşıları tam. Kendini pek sevdiren bir kedi değil. Mahallemizde veya nerde gördüysem sürekli ve her gün kedi besliyorum. Uzun süredir de parkta beslediğim bir kedi var. Sanırım 5 aylık civarı. Kendini çok sevdiriyor. Daha apartmanın kapısından çıkar çıkmaz bana doğru koşuyor. Ama bunu başkalarına da yapıyor :D Dün mesela kucağımda uzun uzun yattı. Sanırım dişi. Özellikle bunları diyorum çünkü o miniği 2. Kedi olarak eve almak istiyoruz. Ama bazı tereddütlerim var. Alır almaz veterinere götüreceğim tabi. Eve getirir getirmez de banyo yaptırmayı düşünüyorum. Sormak istediğimin şeyin biri şu. Öncelikle eve getirip banyo yaptırıp daha sonra mı iç dış parazit yaptırmalı mıyım? Çünkü genelde damla şeklinde yapıyorlar ama eğer banyo olayı olursa belki hap ya da aşı şeklinde hallederler diye düşünüyorum. İki kedinin birbirine alışma sürecini araştırdım ama biraz korkuyorum evdeki kızım asla alışamazsa diye. Ekstra bir öneriniz varsa önerinizi beklerim. Ve son olarak sokaktaki yavrunun herhangibir hastalığı varsa mesela fip taşıyıcısı ise vs her şey kan tahlilinde çıkar mı? Kan tahlili sonucunu bekleyip mi eve almalıyım? Evdeki yavruya da kıyamıyorum böyle bir şey söz konusu ise alamam bu durumda . Yani kısaca çok tereddütlerim var evdekinden ötürü. Eğer evde bir kediniz varken siz de sokaktan 2. Yi sahiplendiyseniz önerilerinizi bekliyorum. Diğer sorularım için de elbette.. Sokaktaki miniğin de fotosunu ekliyorum. Bu arada dün sesi çıkmıyordu sanki tiz bir sesle miyavladı ve halsiz gibiydi kucağımda yattı uzun süre ama sonradan da koştu vs ilk hasta sandım.


8 CEVAP

DoraFiko
DoraFiko

15662

Çoook güzel uzun tüylü bir bebek ♡ Bende 2.kediyi sokaktan sahiplendim aynı korkuları yaşayarak. Sahiplendiğim gibi kliniğe götürdüm iç dış parazitleri yapıldı 3 4 gün ayrı odalarda kaldılar hem gözlemlemek adına hemde kokularına alışsınlar diye. Hekimimiz hasta kedi kendini belli eder korkma demişti. Ama genel muaynesini yapmıştı güzelce. Sonra bir araya getirdim onları benimkilerin ikiside erkek biri 4.5 diğeri 2.5 aylıktı karşılaştıklarında 2gün yalanıp oynamaya başladılar. Şimdi ayrı odalarda dahi uyumuyorlar. Alıştırma sürecinde acele etmeyin sadece adım adım giderseniz sorunsuz halledersiniz inanıyorum.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Yazmayı unutmuşum bencede kesinlikle yıkamayın. O kendi kendini 2günde tertemiz yapar. Sokakta bile o kirin pasın içinde su sabun görmeden tertemizler. Zaten ev ortamına size alışması lazım. Onu direkt yıkarsanız güveni sarsılır mutsuz olur. İç dış parazitini yaptırıp 3 4 gün ayrı odada tutarsanız çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Bol şans

sforselin
sforselin

119776

Ben yıkamanızı doğru bulmuyorum. Ayrı bir odada kalacağı iki gün içinde tertemiz yapar kendini, siz de güzelce tararsınız. Damla ya da hap şeklindeki parazit uygulamalarının daha etkili olduğunu söylüyordu bir hekim. Yapmanıza izin veriyorsa, hapı yutabiliyorsa öylesi daha iyi bence.
Fib'in bulaşıcılığı ya çok çok düşük ya da yoktu diye hatırlıyorum. Koronadan bahsediyorsanız da halihazırda ilk kedinizde de olma ihtimali çok yüksek zaten. Diğer hastalıklar içinse karma aşısı zaten yapılmıştır. Çok endişe etmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Aşıları çok yeni, dolayısıyla bağışıklığı da üst seviyelerde bu hastalıklara karşı. Yine de hekiminiz güzel muayene etsin, siz ayrı tuttuğunuz dönemde güzelce gözlemleyin bence.
Alışma süreçlerinin de kısa olacağını düşünüyorum. Yaşları küçük ve biri bol sevgi dolu zaten. Bizim canavar bile meraklanmıştı önce, karşıdaki kedi cana yakın biri olsaydı ikinci saniye oyun oynamaya başlardı sanırım.

ozlemalice
ozlemalice

4165

Tamam yıkamayacağım. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

NURSENA123
NURSENA123

5159

cok güzel bir kedi maşalah aşısını yaptırın ense damlasını ise yanınıza alın iyice kuruyunca damlatın diplerden bebek şampuanının bir zararı da olmaz

Milahs
Milahs

1198

Ben her iki kedimi de sokaktan sahiplendim, ilk kedim hemen benimsedi o yüzden sorun yaşamadım ama ben kediyi yıkamak zorunda kaldım vet damla şeklinde ensesine dış parazit damlatmıştı, diğer kedim de küçük olanla sürekli oynamak istiyordu Daha önce de bir çok yavru kedi gelip gitti evimize aşılarını yaptırıp sahiplendirdiğimiz kediler olduğu için o yüzden yavru kedileri sürekli yalamak istiyor bizim büyük oğlan ilaç yalaması zararlı olur diye miniği 1 gün sonra yıkadık veterinerimiz de öyle söylemişti zaten ve yıkadıktan sonra büyük olan ile tanıştırdık.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Onun o minnak hitler bıyığından öper misiniz benim için....kdjfkfkfl

gulayk7
gulayk7

1004

Yıkamak yerine ılık sirkeli suyla güzelce sil. Temizlenmesinde yardımcı ol :) Veterinerde sağlık kontrolünden geçtikten sonra eve getir. Nolur nolmaz eğer fipse kaldıramazsın. Yeni gelen kedi sevdiriyor diye ona çok ilgi gösterme. Önceki kedin sevdirmese de kıskanır. Ve alışmaz hep bir rekabet duygusu olur. Alıştıktan sonra zaten ikisi tepişecek evde :;) Hiç alıştırmadım ama internetteki bilgilere güveniyorum. Kokuyla alıştıracaksın. Mesela havluyu onalara sürtüp birbirlerinin yataklarının altına, mama kaplarının altına koymak gibi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 422 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR