Selam Arkadaşlar, Tavsiye/Öneri ?

Croosear
Croosear

168 Puan

Yeni Üye Oldum, Gerçi Evcil Hayvan Sahiplenmede de Yeni Olacağım, Bir Kedi Sahiplenmek İstiyorum, Yalnız Yaşıyorum, Tek Tereddütüm Tüyler, Sizce Beni Neler Bekliyor, Ya da Başıma Neler Gelicek :D Biraz Bahseder misiniz ?

8 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Tüy dökümü hep olacak. Kaliteli mama kullanırsanız, düzenli tararsanız, belki ekstra takviyelerle falan miktarı azalabilir ya da mevsimsel olarak artabilir.
Tüyü çok sorun olacaksa sahiplenmeyin derim. Her koşulda az veya çok olacak çünkü.

uzumkitty
uzumkitty

2758

o kadar fazla tüy dökmüyorlar. sadece ilkbahar ve sonbahar zamanları biraz daha fazla tüy döküyorlar mevsim geçişleri çünkü. kediler için satılan taraklar var. düzenli olarak tarak ile tarayacaksınız. Ve eğer yavrunun aşıları tam değilse onları yaptıracaksınız. yaptırmazsanız hem kedi hemde insan sağlığı için çok zararlı. kuru mamayı ucuz almayın, pahalı alın da demiyorum orta kalite mamalar iş görür. ama bütçeniz varsa kaliteli mama alın. ucuz alırsanız hastalıklara karşı direnci de zayıf olur.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bizim nasıl sacimiz dokuluyorsa onlarında tüyü dökülüyor. İlk basta buna alışın 'kedilerin tüyü dökülür' önemli olan bunu en az düzeye getirmek. Nasıl azaltabilirim?
Kaliteli beslenme - acana orijen nd gibi taze et içeriği yuksek mamaları
Bol su -gün de en az 200 ml-
Düzenli tarama -her gun normal tarakla, 2 haftada 1 furminator ile-
Az stres -kediler strese girdiğinde daha çok tüy döker -
Mevsim gecilerinde daha çok tüy dökerler. Döktüğü tüyleri her gün ev süpürerek temizlerseniz ustunuzdeki tüyleri de tüy toplama rulosu ile temizlerseniz sorun kalmaz. Kedi beslerken siyah ve beyaz renkten nefret edebilrisiniz. Ben siyah beyaz bir kediye sahip olduğumdan ikisininde giymemeye çalışıyorum :d genelde gri takiliyoruz. Neyse isin sakası bu.

betul18
betul18

4969

tek yaşıyosanız (işe vs gittiğinizde tek kalıcak)bence yavru kedi almak ilk tercihiniz olmasın öünkü gerçekten çok ilgi istiyolar her kedi oyuncu ama yavru kedilerde ayrı bi enerji var yetişkin kedi sahiplenmeyi düşünün

Ben senelerce kedi beslemek için aileme yalvaran biri olarak tüyü için ve kardeşimin alerjisi için istemiyorlardı. 4 ay önce kedi sahiplendim elbette tüy döküm oluyor bizim de saçımız dökülüyor. Evi temizlediğin müddetçe bir sorun olmuyor. Mama seçimi de çok önemli etken olduğunu da belirtmek isterimm. Ve mevsimsel geçişleri de göz önünde bulundurarak kararı siz verinnm ????????

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Tüylerden rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız kısa tüylü bir kedi sahiplenmeniz daha iyi olur. Tüyü kısa olsa da british gibi ırkların tüy yapısı daha gür olduğu için dökülen tüy de daha fazla oluyor. Bende bir tekir, bir sarman, bir british var. British'in tüylerinden çok muzdaribiz, kurutma makinesi aldık en sonunda dyson da aldıracak bana.
Ve evet tek yaşıyorsanız lütfen 2 kardeşi birlikte sahiplenin, siz yokken sıkılır tek olursa. Siz işten yorgun döndüğünüzde de size asla rahat vermez bütün gün uyuduğu için oynamak ister, bunları hep tecrübe ettik.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Evi daha sık süpürmeniz gerekecek mutlaka, kediyi her gün tararsanız çok fazla tüy görmezsiniz. Bir de kedinizin tüy rengine göre giyineceksiniz, ben siyah giyince kafayı yiyorum, açık renkte de o tüyler orda ama göz görmeyince gönül katlanıyor.

Bikedi
Bikedi

13753

Tuy takintiniz varsa bilinki tuy dokulecek. Her gun ev, koltuk supuruyorum. Elimde rolonla geziyorum. Tariyorum ama icime sinerek tarayamiyorum cunku nefret ediyor. Mevsim gecislerinde daha cok dokuyor. Bu kadar ugrasamam diyorsaniz sahiplenmeyin. Evde cocuk oldugu icin ben bi tık daha dikkat ediyorum. Herkes hergun supurge temizlik yapmiyordur belki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 415 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR