Eve Yeni Gelen Travmalı Sokak Kedisine Nasıl Davranmalıyım?

Foner
Foner

313 Puan

Merhabalar,


2 gün önce 2.5 aylık dişi tekir yavru bir kedi sahiplendim. Hayvansever bir hanımefendi, evinin bodrum katında benim sahiplendiğim minnoş ve daha nicesinin bakımı ile ilgileniyor. Sosyal medya üzerinden kendisinin ilanı üzerine gidip yavruyu sahiplendim. Bebek çok tedirgin. Kedilerin arabadan hoşlanmadıklarını öğrendim bundan dolayı arabada iken aşırı huzursuz oluyor diye düşünmüştüm. Fakat durumun çok farklı olduğunu öğrendim.


Annesi sokak kedisi olduğu için kaldığı bodrum katında, bodrumdan sokağa açılan pencere varmış. Benim minnoşum ve kardeşi 2 kez dışarı çıkmışlar. İkinci çıkışlarında kardeşi ve benim bebek, tekerden bir arabaya girmişler. Araç hareket ettiğinde benim kedim kendini atmayı başarmış fakat, kardeşi ne maalesef aracın tekeri altında kalmış. Bu süre zarfında da benim sahiplendiğim kedi 1.5 gün bodrumuna dönememiş sokakta kalmış. Böyle trajik bir olay yaşamış.


Eve ilk getirdiğimde her eve yeni gelen yavru kedi davranışında okuduğum üzere yatağımın altına kaçtı. Onu serbest bırakmam gerektiğini biliyorum. Çok okudum ve araştırdım. Fakat veterinere kontrole götüreceğim için yatağın altından zorla çıkarmam gerekti. Tabi ki tısladı ve pençe attı minicik boyuyla ama başardık. Bu süre zarfında kucağımda idi. Mırladı kafasını gömdü uyudu sıkıntı yok. Ama eve geri döndüğümüzde yeniden tıslamaya ve pençe atmaya başladı. Pençelerinden biri suratıma geldi ama yine sıkıntı yok çok şükür.


Sorum şu şekilde. Kedimi yeniden kendi haline bırakacağım. Haftaya aşısı için yeniden veterinere götürene kadar dokunmayacağım. Yapmam gereken artı bir şey var mı? Çünkü anladığım kadarıyla kedimin sokak tecrübesi var bodrumunda geçirmediği sokakta kaldığı 1.5 gün onu etkiler mi? Eve alışmasında zorluk çeker miyim? Tıslaması ve pençe atması geçer mi?

9 CEVAP

Kontesiim
Kontesiim

104582

Tıslaması ve pençe atması geçecektir biraz serbest kalsın yavaş yavaş merakına yenik düşüp keşfetmek isteyecektir henüz daha çok küçük zamanla herseyin normalleşip düzeleceğine inanıyorum.Sağlıkla ve sevgiyle büyütmeler :)

seliinkececi
seliinkececi

2912

mamasini suyunu tuvaletini gorebilecegi bir yere koyun, guvende hissetsin yavrucak. sonra hic kendisine dokunmayin, evde ani hareketler yapmayın ve sessiz olun, kendi haline birakin bi kac gun sonra etrafi kesfetmeye baslar, mamasi bittikce sizden istemeye baslar, siz verdikce size guvenmeye baslar ve boylece size alisir:) travmali kedilerde bu surec biraz uzun surebilir ozellikle yavrularsa fakat sevgiyle her seyi asabilirsiniz:)

Dynilyn
Dynilyn

758

Oyun oynayın iple olta veya kağıt toplarla, genelde oyun oynayarak yavrular güven bağı geliştirir. Seveceği yaş mamalar verebilirsiniz yine.

Foner
Foner

313

Çok teşekkür ederim umarım ☺️☺️

NURSENA123
NURSENA123

5159

şimdilik sevmeye çalışmayın güven verin mamayla , oyunlarla ,usul hareketlerle

Kendi haline bırakın zamanla kendisi gelip sırnașacaktır.

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Bir dahaki veteriner kontrolüne kadar düzelir zaten 2 3 gün veriyorum size herkes gerekeni söylemiş zaten ama en önemlisi mamasına suyuna kumuna yakın olması evin güvenli olduğuna emin olunca kendisi dolaşmaya başlayacak :)

Karameeell
Karameeell

3012

Yahu benim kedi hiç tislamiyor bazen diyorum bir problemmi var

Foner
Foner

313

Teşekkür ederim arkadaşlar. O kadar değişik ki taşıma kutusunun içinde duruyor şu anda görür görmez tıslıyor ve iki patisi ile kutuya vuruyor. Suyunu tazelemeye yaklaşamadım. :) Umarım çabuk atlatırız bu süreci. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 330 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR