Bebek Kedi Bakımı ×2 Tuvalet

Erogluekiin
Erogluekiin

24279 Puan

Merhaba, yaklaşık 20 günlük bir kedi bakıyorum. Her biberon ile besleyişim sonucunda tuvaletini yaptırdığım halde kendi başına kalınca koltuk altları, ünite altına tuvaletini yapıyor. Artık yatağında sıcak ve karanlık ortamda kalmak istemiyor. Belirli bir süre sıcaklığa sarılıp uyuyor ama sonra yataktan çıkıp dolaşmak evi keşfetmek istiyor. Her yerde dolaşıyor arada bir bacakları titreyip düşüyor daha kum kazamaz diye düşünüyorum yürümesi bile sıkıntılı... birde bebek kediler çok sık kakasını yapmıyormuş ama bugün ne zaman çişini yaptırsam sıvı bir şekilde kakası da akıyor... Ne zaman kumu öğrenebilir? Eve yapması normal mi? Dışkısı neden sık ve sıvı bütün yavru kediler mi ishal gibi? Kakasını da eve yapar mı? Ben ilan açtım ama kimse dönüş yapmadı sahiplendirmek için... Şu an evdeki kişiler kediyi istiyor bende istiyorum ama tuvaleti öğrenene kadar sıkıntı olacak annem temizlik hastası ve çok sinirli biri. Asla kediye bir şey yapmaz göndermez ama bana bağırır sürekli sen getirdin senin yüzünden diye sonra gidip kediyi sever... Kendi kedilerimin tüyü de öyle mesela hiç kedilere bir şey yapmadı bu yüzden ama arada bana bağırır çok tüy döküyorlar diye :D benden çok kedileri seviyor... Bu tuvalete alıştırmaya kadar olan süreci nasıl yönetebilirim? Bir de sahiplendirmeyi hala düşünüyorum... Sahiplenmek isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz.


6 CEVAP

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Güncel

gulayk7
gulayk7

1004

Onu tek bir odada tut. Onun kendisinin yapmaya başlaması çok normal. Bir aylık olunca öğretmeye başla ama şimdiden de başlayabilirsin çok meraklı :)

Sade bir kum kabı ve ince taneli kum al. Kumun üstüne koy keşfetsin. Sonra patisiyle kuma sürt. Elinle kumu kaz. Zaten içgüdüsel olarak o da yapacak. Mama yedikten sonra ve uyuduktan sonra onu kum kabına bırakın. Tuvalet eğitimiyle ilgili araştırma yapın :)

baranertaga
baranertaga

12029

Ayy çok tatlıı:)) yeriniz de olsam sahiplendirrimem

Gulsahka
Gulsahka

11344

Kum değilde bir gazete üzerine yaptırmayı deneyebilirsin. Bizim barınaklarda kum yerine tuvalete kağıt ve gazete parçaları da bırakıyor bunu da deneyebilirsin şimdilik. Biraz büyüyünce de kuma alıştırmaya başlarsın yavaşça. 1 buçuk aylık olurken alışır kuma biraz daha sabredin çok tatlı minnoş

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Ben sahiplendirmek istemiyorum aslında ama bugün biraz sıkıntı çıkardı tuvaleti yatağıma yapmış bakalım

Nurguloruc
Nurguloruc

1253

Kakasını sıvı bi şekilde yapıyorsa normal degil bence. benim bebegim de 3 ha

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 328 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR