Bıngılın 1 Yıldır Çözülemeyen Alerjisi

Merhaba
7 yaşında bir kızım var. 1 yıl önce eklem bölgelerinde kulaklarında ve göbek kısımlarında tüy dökülmesi başladı. Daha sonra bu dökülmelerin oluştuğu bölgelerde kızarıklıklar ve yaralar meydana geldi.
5 tane veteriner 10 tane hekim baktı. Kimsi triod kimisi alerji kimisi psikolojik bozukluk kimisi mantar dedi. Alerjinin üzerinde durulduğu için 2 defa kortizonlu iğne yapıldı. Fakat bi etkisi iyileşmesi olmadı.Hillsin alerji zd mamasını kullanıyor. Probiyotik beslenme nasıl olur bilmiyorum. Alerjiyi engelleyebilecek her durum ( arap sabunuyla temizlik, sigara kulanılmaması, parfüm deodorant kullanılmaması vs.) evde denendi. Çok haraketli gayet sağlıklı bi o kadar da agresif bi kız. Fakat Fotoğraflarda da görüldüğü gibi endişe ediyorum. Asla çözüm bulamıyorum. Onu böyle görmek elimden bir şey gelmemesi üzüyor. Yardımcı olursanız kızıma mutlu oluruz. Sabırla okuduysanız çok teşekkür ederim :)


15 CEVAP

Themis_hy
Themis_hy

1119

Kedim 6 aylıkken deli gibi tüy dökmeye başladı. Öyle böyle değil ama, yürürken tüyler uçuşuyordu. İştahsızlaştı. Avucumdan zoraki günde 20 gram kadar yiyordu mamasını. Ne yapacağımı şaşırdım 3 veterinere götürdüm. Hepsi de papağan gibi aynı şeyleri söylediler. Kızgınlık dönemi olabilir, sıcaktan olabilir, stresden olabilir.. çözüm ne peki? Ver vitamin, değiştir mama. Tamam değiştirelim mamayı diyordum ve her mama değişimi kedimi daha olumsuz etkiledi, daha da iştahsızlaştırdı, ölmeyecek kadar yiyordu. Kızım eriyip gidiyordu gözümün önünde, zayıfladı, hoplayıp zıplayan kız uyuyordu hep. Ondan sonra veterinerleri ve verdikleri mamaları sorgulamaya başladım ve mamaların içeriklerini araştırmaya başladım. kedimi hasta eden şeyin veterinerin önerip de bana sattığı mamaların içindeki tahıllar, yapay koruyucular vs olduğunu düşünmeye başladım. Sonra araştırmalarım sonucu kullanmaya karar verdiğim mamayı veterinere sordum kullanayım mı diye. Bana dediği; o mamanın tedarik sorunu var, tr'ye yeni geldi, her yerde bulunmuyor vs. Ben yine de veterineri dinlemeyip o mamaya başladım ve sonuç süper. Kızımda inanılmaz değişimler oldu.


Sizin de kullandığınız mamaların içinde kedinize iyi gelmeyen, hasta eden birşeyler olabilir.

Tekrar merhaba
Kedim iyileşmeye başladı 1 yılın sonunda. Gimcat antistres pastasından yiyor bi haftadır onun etkili olduğunu düşünüyorum. Şükürler olsun
Herkese çok teşekkür ederim

Merhaba
Ben 7 defa mama değişimine gittim hepsini de yeteri sürede denicek kadar kullandım. Şimdi hillsin zd alerji mamasını kullanıyorum başkada çarem kalmadı.
Fakat kızım günden güne daha çok yoluyo tüylerini.
Alerjiden dolayı çok kaşınıyo sanırım.
Bu zd iyi bi mama ama varsa tavsiye edeceğiniz daha iyi bi mama bilmek isterim.
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim

Sselin1
Sselin1

122024

Eger alerjiyse z/d mama iyi gelecektir. Bir sure kullanip gozlemleyin. Veterineriniz soylemistir zaten bu surecte cay kasigi kadar bile olsa hicbirsey vermeyin. Alerjik mamalardan vetlife icerik olarak cok daha iyi tabi. Ve kediler tadini daha cok seviyor Ama benim kedimi ishal yapti her kedide ayni etkiyi yapmaz tabi. Z/d yi kullaninca iylesme saglarsa. Neye alerjsi oldgunu bulmak icin sadece bir cesit protein iceren mamalari kullanip tek tek denemeniz lazm. Ya da yas mama ile de deneyebilirsiniz.

Sselin1
Sselin1

122024

Bu arada hillsi ne zamandir kullaniyorsunuz. ?

Cook
Cook

119172

Biz de şu an hills zd kullanıyoruz, yanında vetoskin kullanıyoruz günde bir iki tane. Mama konusunda bir şey diyemiycem daha yeni başladık sayılır ama vetoskin 3 haftadır kullanıyoruz ve gözle görülür bir fark var. Denemediyseniz daha önce denemekten zarar gelmez. Çok geçmiş olsun yavruya :(

Gonziixx
Gonziixx

912

Merhaba, kolloid 70ppm gümüş suyu kullanmanızı tavsiye ederim, ben kendime ve kedilerime kullanıyorum. Mantar bakteri alerji hepsinde çok etkili

Firuzecik
Firuzecik

12820

@Themis_hy peki hangi mama??

Themis_hy
Themis_hy

1119

@Firuzecik bize bravery somonlu çok iyi geldi

ecematara
ecematara

1005

Kullanilacaksa nd, acana veya bravery hic olmazsa bozita.
Ama imkan varsa barf beslenmeye gecisi savunuyorum artik bizim kizi deli gibi iyilestirdi bu beslenme tarzi

Merhaba
Herkese çok teşekkür ederim. Ben bi çok mama kullandım denedim fakat hiç biri iyileştirmedi. Önerilerinizi dikkate alacağım. Zd mamayı 3 aydır kullanıyorum ama henüz bi iyileşme göremedim. Başka mamaya da cesaret edemiyorum artık çok değiştirdik çünkü. Antistres vitamin deniyorum şuan. İyileşme olursa yazarım. Hiç bsy işe yaramayınca alerji stres yaptı ekstra kendini yolmaya başladı. Onun canına bsy olmasın acı çekmesin başka bsy istemiyorum. Çok zor bi süreç bu alerji ve çözümsüzlüğü olduğu kadar çözümleri de çok. fakat kafa karıştırıcı insan ne yapacağını hangi birini ygulayacağını şaşırıyor:(

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sokak kedilerimin birinde mantar vardi, kuru mamayla besliyordum, artik kuru mama vermiyorum cogunlukla tavuk ve kemigi kucuk kucuk dograyiip veriyorum mantari gecti, ve kilo aldi tuyleri cok guzel. Bir de tavuga mantar yapar fan diyeni duydum. Mamalar ve kedi beslemesiyle ilgili bildigimiz hersey yanlis, en kotusu de kuru mamalar.

zehra88kkam
zehra88kkam

2559

Sorununuza cevap buldunuz mu benzer bir durum yaşıyorum

oykuyildiz
oykuyildiz

13855

Merhaba . Yabancı kaynaklara sorularınızı İngilizce yazıp çevirip okuyunca çok güzel şeyler çıkıyor .TRYPTOPHAN içerikli antistress macunu ya da tableti tavsiye ediyorum özellikle böyle cilt idiyopatik sistit gibi sorunlar yaşayan hayvanlar için araştırabilirsiniz . Ben atopivet saşe krem ile destekliyorum. İnce bir katman Dermovate sürüp yakalık takıp 3-4 saat tutup sonra siliyorum yalamaması için . Zyrtec şurup bebek veya çocuk doz içirip sabaha kadarda uyumasını sağlıyorum . Tabiki bunlar her gün değil .

balkonumuzda file var ama sinek tuzağı yaptım pet şişeye ve fesleğen aldık . Akşam 20-sabah 07 balkona çıkarmayıp izole ediyorum şuan çünkü bazı alerjiler sinek sivrisinek ısırıklarından olabiliyor emülasyon yapıyorum yani .
Hangi ay hangi mamadan sonra ne oldu diye excel tablosu yaptım mamaların ortak içerik vb çıkartıp mama elemesi yapıyorum . Mesela geçen gün önüne tavuk koydum yedirdim kaşıntı yara çıkacak mı diye . Evde yumuşatıcı deterjan yerine bebek deterjanı kullanıyoruz . Yerler zaten senelerdir sirke ile silinir bizde balkonuna sirke ile yıkıyoruz . Kullandığı kumu pelet kum . Balkonda plastik yoğurt kovasından su içmeyi severdi ama ağzında yara olmuştu acaba ondan mı diye mesela onu da cam yaptık şimdi evdekiler zaten plastik değil . Emülasypn yolu ile çözmeye çalışıyorum bende . Yaş mama ödül mamasını bıraktım maalesef kaşıntısını arttırmıştı .

oykuyildiz
oykuyildiz

13855

Belki birilerine fikir olur diye yazmak istedim . Bende her gün her gece düşünüp araştırıyorum ama en çok faydayı merak ettiklerimi İngilizce olarak aratarak buldum araştırdım tablo yaptım dediğim gibi . Birde belki yine faydası olur ben bravecto iç dış parazit ilacını kullanıyorum içeriğinden dolayı . Onu da yabancı sitede iyice araştırmıştım . Bu tarz alerjik çocuklarda pire ısırığı-eozinofilik plak - sinek ısırıkları - güneşe fazla maruz kalma - egzama - ağız ve diş sağlığı özellikle diş etleri kırmızı ise hemen tedbir almalılar bunları değerlendirebilirsiniz .


Birde biz şöyle bişey yaptık . Evin içine 2 tane koli kapı yaptık kolilere içine girip vakit geçiriyor, oyun tüneli aldık hatta ben A101’den aldım ama bayıldı . Oltası ile daha çok oynatıyoruz . Düzenli tarayıp daha çok ilgileniyoruz . Stres seviyesini azaltmak adına .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 738 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR