Tavşanım Agresifleşti Isırıyor

Dionisos
Dionisos

232 Puan

Tavşanımı sahipleneli 3 hafta civarı oldu normalde çok uysal bir tavşan cinsiyeti erkek. Son 2 gündür çok fazla agresifleşti daha yavru olmasına rağmen ısırıyor ve canımı çok yakıyor. Ters bişey de yapmadım. Mesela odaya saldığım zaman gelip elimi ısırdı. Demin mamasını verdim ve tekrardan acı verici şekilde ısırdı kanattı. Bunun nedeni ne olabilir ne yapmalıyım normalde hiç böyle şeyler yapmazdı. Kendisi 1 aylık civarı

7 CEVAP

ayliny
ayliny

2042

Odayı saldığım dediğiniz için tavşanınızı kafese koyduğunuzu düşünüyorum. Lütfen bunu yapmayın kafeste yaşayan hayvanlar hareketsizlikten ve stres altında olduklarından ömürleri kısalır. Tavşanınızı serbest bırakmanız onu daha sağlıklı yapar. Kimsenin bir canlıyı bir yere kapatmaya hakkı yok.

Dionisos
Dionisos

232

1 haftalık dememiştim 1 aylıktı zaten aradan 1 ay geçti. Ve daha küçük kızgınlıkta da değil ayrıca bir hayvansever olarak hayvanı gün boyu kafeste tutacak kadar cahil değilim ve Bulut şuan halinden gayet memnun. Madem siz kafeste tutmak istemiyorsunuz tutmayın. Maalesef herkesin yaşam şartları aynı değil o yüzden insanları bilmeden böyle yargılamayın lütfen. Ayrıca bir sokak kedisini eve aldığınız zaman eve kapatmış oluyorsunuz aynı durum kuşu kafeste beslemek gibi bir şey. Ve kafes dediğimiz şey tavşana göre gayet büyük. Yine de teşekkür ederim cevabınız için 🥰

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ha tamam. Cevabınızı okudum simdi.

ayliny
ayliny

2042

Tavşanınız 1 aylıktan muhtemelen daha büyük. 1 haftalık tavşanı sahiplenmeniz mümkün değil çünkü o zaman daha gözleri bile açılmamış, tüyleri çıkmamış bir halde olur. 3-4 aylıktan büyük veya 4 aylık olabilir. Anlattığınız durum kızgınlık belirtisi. Kısırlaştırmanız da mümkün değil çünkü tavşanlar anesteziyi kaldıramazlar bu yüzden ölebilirler.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

1 haftalık tavsan mi sahiplendiniz? Tavsan hakkında bir bilgim yok ama 1 hafta çok az bir sure gibi

iamhulu
iamhulu

4756

Erkek tavşan bakımı zordur. Erkek tavşanım elimi ısırıp kanatıyordu, bir keresinde koparacak gibi ısırdı. Ve ördeklerime hiç rahat vermiyordu. Çiftleşmek için eş arıyordu. Ama doğal ortamda, köyde beslediğimiz için ve bahçede açık alanda alıştırdığımız şekilde yaşıyordu. O yüzden yaşamını saldırgan, her şeye tepkili, her türlü hayvanı ve insanı ısıran bir tavşan olarak geçirdi. Yani bunu geçirmeniz mümkün değil, güzel bir ortam da sağlasanız ısırmaya devam edecek. Yapısı gereği böyle. Kendisinden büyük koyunlara bile saldırdığı oldu. Erkek tavşan kısırlaştırması hakkında bir bilgim yok. @ayliny anesteziyi kaldıramadıklarını yazmış. muhtemelen öyledir çünkü hassas yapılı hayvanlar. diyebileceğim tek şey eğer tavşan besleyecekseniz dişi olması saldırganlık açısından daha iyidir, dişi tavşanların ısıranına denk gelmedim ama olabilir mi, belki ısıranı da olabilir.

ferhat05
ferhat05

15802

Anestezi olup kısırlaştırılan kemirgenler var diye biliyorum ama her veteriner hekim bu riski almaz. Erkekler genellikle doğada agresif yönüyle tanınır. Sakinleşmesi için onu yorabilirsiniz oyun oynatarak. Ama nasıl oyun oynarlar hiçbir fikrim yok. Veteriner hekime danışabilirsiniz. Size yardımcı olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1740 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR