Kedim Mamasını Yutuyor

Duruadal
Duruadal

676 Puan

Kedim 1 hafta boyuncA sürekli yediklerini kusunduğundan veterinerimize götürdük ve çok hızlı ve çiğnemeden yediği İçin kustuğunu söyledi kusmuğuna bakınca gerçekten mamaları tane tane görebildim bize köpekler için olan yavaş mama yeme kaplarından önerdi Ve mama miktarını daha az koymamız gerektiğini söyledi bu sefer az mama koydum ama hala çiğnemiyor ben mamanın boyutunun küçük olduğundan ve çiğnemeye gerek duymadığından yuttuğunu düşünüyorum sizce neden yapıyor olabilir? Önerileriniz nelerdir?

4 CEVAP

Elliiiis
Elliiiis

13024

Eğer yavru kediyse yiyeceği miktarı koyup hafif ıslatıp yumuşayınca koyun öyle daha rahat çiğneyeceğini düşünüyorum. Ben yavrumu öyle alıştırdım. Deneyebilirsiniz.

Petlover34
Petlover34

103334

Tanesi büyük bir mama deneyebilirsiniz. Dis etinde yada agzinda sorun olsa veteriner anlardi bence bakmistir cunku. Benimkilerden biri de usengecliginden yutuveriyor mamayi. Tanesi buyuk mama aldim denemek icin kira kira yiyor.

ayliny
ayliny

2042

Mamanın içine çamur gibi olmayacak şekilde az su katarak yumuşatabilirsiniz. Hala çiğnemiyorsa haşlanmış et(özellikle tavuk ciğeri) suyu koyarak ilgisini çekebilirsiniz. Çiğnediğini farkederseniz su miktarını azaltarak vermeye başlayın. Tanesinin boyutundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Büyük taneli mamaları çiğnemeden yutarsa bu sindirim organlarına zarar verebilir. Küçük taneli kullanmanız zaten onun için daha sağlıklı olur.

Nerg
Nerg

109

Bazen kedilerin dişleri veya diş etleri acıdığında sert mamaları çiğnemek istemiyorlar. Aynı durumu biz de yaşamıştık, veterinere gittiğimizde diş etlerinin yara olduğunu bu yüzden yemek yerken canı acıdığını ve çiğnemek istemediğini söyledi. Çok çok az bir suyla mamaları ıslatıp öyle veriyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 326 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR