Bobrek Tasi, Kristali Ve Sistit

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523 Puan

Idrar yolumuzda tas ve ona bagli idrar yolu enfeksiyonu oldu.
Haplar igneler duzelttik simdi de hillsin ilacli mamasini yiyecek bir sure.
200 tl verdim 1,5 kgsine.
Bu bittikten sonra hangi mamaya gecmeliyim tekrarlamamasi icin?
Veteriner mamalari soygunculuktan baska bi sey degil.

5 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Cok gecmis olsun. Kaliteli bir markanin Urinary secenegini tercih edebilrsiniz sanabelle olabilir. 2 kilosu 160 lira ama 10 kiloluk paketleri cok daha uygun oluyor. Buyuk paket almak Sorun olacaksa bu degelerde baska mama da tercih edebilirsiniz. Protein orani yuksek kuru mamalardan uzak durun. Ama ayni sorunu tekrar yasamamak icin onemli olan duzenli olarak yaş mama vermek ve bol su icmesine dikkat etmek. Hergun kaliteli yarim konserve yas mama verin. Az su iciyorsa yas mamasina biraz suda katabilirsiniz. Ev yapimi yas mama da olur onemli olan sivi miktarini arttirp bobrek sagligini korumak

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

N&D

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Bugune kadar hep nd bobrek tasi yapiyor diye uzak durdum ama genetik olsa gerek korktugum basima geldi.

Raraco
Raraco

850

kendi mamanızı kendiniz yapın. ben üç ay uğraştım aynı illetle. bol su içsin diye su pınarı aldım. hastalık süresince bolca yaş mama verdim ( ev yapımı). hatta bir miktar kuru mamayla karıştırıp oyle verdim. bunların hepsini dostum da olan veterinerim önerdi ve çok şükür kurtulduk.

serpilbiyik
serpilbiyik

740

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. genellikle erkek kedilerde yaşanır bu sorun. 8 ay önce kedimde aynı sorun oldu ve antibiyotik tedavisinden sonra hills mamaya gectik. 3 ay kullandıktan sonra artık geçmiştir diye eski mamamıza döndüm. kedimi idrarını yapamadığı için böbrekleri iflas etti ve onu kaybettim. o yüzden eski mamanıza geçmeyin lütfen hillsle devam edin. yada eski mamanızı kullanıp bir yandan da gimcat in böbrek kristallenmesini engelleyen maltını kullanabilirsiniz baya hesaplı olur. ben böyle bir şey olduğunu çok sonra öğrendim malesef. umarım yardımcı olmuşumdur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 443 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR