Kedimde Tenya Bitmiyor

Dumanlili
Dumanlili

907 Puan

Kedim kumru yakalamıştı ağzından alana kadar bir kısmını yedi. Ondan bir süre sonra parazit görmeye başladık. Hemen tedaviye başlandı. 35 günde 3 parazit iğnesi yapıldı. İğneler sayesinde kurt dökmesi çoğaldı ve bu şekilde biteceğini düşünüyorduk ama hala devam ediyor kurt dökmesi. Veteriner ise 3 aydan önce başka iğne yapamayacağını böbreklere zarar vereceğini söylüyor. Nasıl kurtulucam bu tenyadan. Belki gıda takviyesi ve? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

10 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Kumru denilince aklıma sosile yapılan şey geldi ilk cisocis kendi kendime düşünüyorum zararlı ama pismisken parazit yapar mi diye :|

Dumanlili
Dumanlili

907

Çözüm bekliyorum :(

Aynı sorun bizde de devam ediyor. Tablet kullaniyoruz. Geçene kadar haftada 1 sonra 2ayda1 şeklinde tedavi uyguluyoruz

Dumanlili
Dumanlili

907

Benim veterinerim iğnenin daha etkili olduğunu söyledi. Ama böbreklere ve karaciğere zarar vermemek için ara vermeyi uygun gördü. Kurtta hiç azalma yok. Diğer kedilerime geçmedi ama aynı kumu kullanmalarına engel olmam mümkün değil. Onların da aşısını sıklaştırdık. Bilmiyorum nasıl geçecek bu kurtlar

Geçmiş olsun, iğne tabii daha etkili, veterinere bi sorun iğne zamanı gelene kadar hap yutturmanızda bir sakınca yoksa hap verseniz nasıl olur , sonra yine ignesinide yaptırırsınız.

sforselin
sforselin

119776

Instagram'dan takip ettiğim bir hekim hap ve damlaların, iğnelerden daha fazla parazite etki ettiğini söylüyordu. İlaçtan ilaca değişebilir tabii.

Dumanlili
Dumanlili

907

Hahah kumru o bizim yemek olarak yediğimiz kumru değil maalesef güvercine benzeyen bir kuş.

Dumanlili
Dumanlili

907

Damla yapsam olur mu diye sordum fakat etkisi daha az dedi veterinerimiz. Kedinin genel sağlık durumu iyi olduğu için yarın bir iğne daha yapmaya karar verdi. Ama ona rağmen geçmezse ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Siyahiinci
Siyahiinci

11540

İç parazit tedavisi benim kedim de gördü. Ense damlasından sonra kurtları dökmeye başladı. Hap tedavisine başladık hafta da bir olmak üzere 4 kere gidip geldik. Şükür kurtulduk. İsterseniz başka vet. Arayıp sorabilirsiniz

Dumanlili
Dumanlili

907

Yaşadığım yer küçük bi ilçe o yüzden petle ilgilenen veteriner yok gibi bişey. Olanın da ekipmanı vs yeterli değil aslında. Eğer yarın iğneden sonra azalma düzelme olmazsa mecbur başka veteriner arayışına giricem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR