Selamlar british kedimi aynı tür bir kediyle çiftleștirmek așamasındayım. Lütfen çiftleștirmek yerine sahiplen vs yazmayın 1 kere yavru almak istedim kendimden sonra zaten kısırlaștırıcam. Öncelikle hamilelik doğum ve bakım sürecinde dikkat etmem gerekenler neler? Baba hakkı olarak kaç yavruda kaç yavru vermeliyim? Kediler tam 2 aylıkken mi baba hakkını vermeliyim? (kedileri sahiplendirmeyeceğim hepsine kendim bakıcam baba hakkı olanlar dıșında) Mama olarak ne kullanmalıyım? Doğumdan sonra kedimi ne zaman kısırlaștırmalıyım? Cevaplarsanız sevinirim 🙂
Doğum çiftleştirme hamilelik çok riskli annenin 2 ay sonra bitecek annelik iç güdüsü için değer mi emin değilim :
Merhaba Ceylinyildirim,
Bu biraz emek isteyen bir süreç olacaktır. Öncelikle Allah hayırlısını nasip etsin.
▪︎Annenin hamileliğinde bir takım karakter değişimleri olabilir. Haliyle daha korumacı, merhametli, belki saldırgan olabilir yavrularını korumak için..
▪︎Yavrular kesinlikle en az 50 gün anne sütü alsınlar. Sağlıkla büyümeleri ve annelerinden birçok davranışı öğrenmeleri için 2,5 3 aya kadar kalmaları daha iyi olacaktır..
▪︎Yavru hakkı olarak ben olsam şöyle yapardım;
3 veya 4 yavruda 1 yavru babaya
5 veya 6 yavruda 2 yavru babaya
▪︎Yavrular 1- 1,5 aydan sonra etrafta dolaşıp su içmeye, annelerinin mamalarını yemeye çalışıyorlar. Bu esnada onların yemesi için küçük tanecikli yavru maması koyabilirsiniz. Tavsiyem N&D Kitten olacaktır.
• Sindirim sistemleri henüz tam gelişmediği için 2 aydan önce vereceğiniz bazı gıdalar onları ishal yapabilir. Bu yüzden mümkünse çok hafif ve az miktarda ek gıda denetebilirsiniz.
▪︎ Benim evde bakıp büyüttüğüm, doğum yapan sokak kedisi annenin 5 yavrusu, 1 aylıkken kumu keşfedip tuvaletlerini kendi kendilerine yapmayı öğrenip düzenli kullanmışlardı. Hiç kaza yaşamamıştık dışarıya yapma gibi..
Kum eğitimlerini çok kolay aldılar. İlk kumumuz PatiCat Baby Powder'dı.
Hamile kedi doğum sonrası hakkında çok tecrübem var. Dilerseniz bana INSTGRAM: kedimbenimle hesabımdan ulaşıp sorularınızı yazabilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum :-)
İyi günler...
Çifleştirmeyin. Kısırlaştırın yazık günah
Mama olarak Nd kitten i öneririm ama ek vitaminlerde kullanmalısınız. Yavruları 2 aylıkken babasına verin. Baba hakkı benim bildiğim sizin nasıl anlastiginiza bağlı 1 veya 2. Annenin yeterince su aldığına dikkat edin. Birde köpekler için pedler var yavrular doğarken ve kuma alışana kadar bunlardan kullanabilirsiniz.
Benimde kedim British Shorthair. Birkaç sefer yavruladı. Biz dört ve dörtten az yavru olduğunda bir yavru, sekiz dört arası olduğunda 2 yavru olarak anlaştık baba hakkı için. Kedilerin tam iki aylıkken gitmesi daha sağlıklı. Anne sütünü tam olarak alırlar. Hamilelik sürecinde atlaması ve zıplamasına çok izin vermeyin. Kedi zaten yavaşlayacaktır ama siz yinede kontrol edin. Doğum sorasında evde yaptıracaksanız sabırsızlanıp hemen doğuramıyor diye veterinere gitmenize gerek yok 12 saat sürende var 18 saat sürende... Doğum sırasında dördüncü yavrudan sonra anne yorulabilir. Bezeleri açmasında yardımcı olmanız gerekebilir bunlara dayanamazsanız veterinere götürmenizi tavsiye ediyorum. Yavruları kurulamasında yardımcı olun. Doğumdan sonra zaten anne herşeyi yapıyor bakmadığını fark ederseniz veterinere danışabilirsiniz. Biz yavrular için bebek beşiği almıştık. Çok rahat oluyor. Yavrular 1 aylıkken yavaş yavaş yaş mama verin. Mama olarak proplan yavru kedi maması kullanın (10kglıklar bazen indirime giriyor takip et.) Ben kedimi daha kısırlaştırmadım. Gençken biraz daha yavrulamasını isterim. Şimdi bu cümlemi okuyan çoğu kişi üretici olduğumu düşünüp linçleyecek. Ama asla üretici değilim. Yavrulara bol bol sevgi gösterin. Hayırlısı olur İnşallah. Daha fazla bilgi istersen seve seve yardım edebilirim.
@FeyzaZeynep Biz köpek pedleri daha pahalı olduğu için yaşlıların altına serilen pedlerden almıştık onlarda işe yarıyor.
Yavruları anne ne zaman bıraktırsa veya artik sütü ne zaman yetmezse o zaman verinm bebeklerin gelişimleri için en güzeli anne sütü. Anneden yavruları ayirirken hafta bir yavruyu ayıin hepsini ayni gün vermeyin.
@Zeynepulku Bizim kedi iki aylıktan sonra zaten meme emmeye çalıştıklarında arka ayaklarıyla ittirmeye başlıyor. Birde hepsi aynı gün gitse bir şey olmaz çünkü birkaçı evde kalacakmış. Baba hakkı olan hepsini 2 aylık olduklarında verebilir. Verdiğinde anne kedi evdeki diğer yavrularla meşgul olur öteki yavrular için ağlamaz.
@Zeynepulku Bizim kedi iki aylıktan sonra zaten meme emmeye çalıştıklarında arka ayaklarıyla ittirmeye başlıyor. Birde hepsi aynı gün gitse bir şey olmaz çünkü birkaçı evde kalacakmış. Baba hakkı olan hepsini 2 aylık olduklarında verebilir. Verdiğinde anne kedi evdeki diğer yavrularla meşgul olur öteki yavrular için ağlamaz.
Hamilelikte kediniz asla bir yerine darbe almamalı çocuklar düşer. Sürekli vet hekiminize irtibatlı olun. Doğum sırasında anne her şeyi kendi halleder. İlk doğum olduğu icin yavruların -hepsinin veya bir kaçının- ölü dogma ihtimali daha yuksek. Eğer annenin içinde ölü yavru kalırsa anne zehirlenir ve olebilir. Babanın 1 yasindan hatta 1,5 yasından büyük olmasına dikkat edin spremlerin güçlü olması gerekki sağlıklı olsunlar.
Ben hiç bir zaman kısırlaştırma taraftarı değilim ama benim ki erkek kedi kızgınlığı yoğun olacağı için vet hekim kısırlaştırmam gerektiğini söyledi 1 yaşında olur dedi bende 1 kez çiftleştirip kısırlaştırmayı düşünüyorum. Ama ameliyat narkoz vs. Gözümü korkutuyor.
Ağlayan da var emin olun. Anne ne zaman bırakırsa o aman gitmeleri daha iyi olur. Siz (ceylinyildirim) üretici degilsiniz sonuçta en iyi şekilde bakmaniz yavrular için ve anne için en iyisi olur.
Bir kez ciftlestirince ne olacak? Hemen kisirlastirin, ameliyatı daha kolay gecer emin olun.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor